Zawiercie, Paderewskiego 114, Karczma U Stacha

Collapse
X
 
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Pendragon
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🥛🥛🥛
    • 2006.03
    • 13961

    #61
    A czemu by nie miała? Browar działa pełną parą.

    moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot


    Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie

    Comment

    • Zybex
      Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
      • 2012.07
      • 222

      #62
      Był tak ktoś ostatnio? Warto się wybrać? Co leją?

      Comment

      • Prusak
        Major Piwnych Rewolucji
        🥛🥛🥛🥛🥛
        • 2005.07
        • 4507

        #63
        Na pewno nie leją Pinty. Z własnej produkcji Jasne.

        Comment

        • TeDy_beer
          Porucznik Browarny Tester
          • 2011.06
          • 283

          #64
          Ostatnimi czasy tam nie bywałem, ale zdarzało się, że biesiadowałem często. Najlepsze do odwiedzin chyba są weekendy. Leją miodowe z maliną (fuj!) niefiltrowane i jasne niefiltrowane. Ponadto rotacja w postaci czekoladowego, jasnego, bursztynowego. Nie wiem, czy bywałeś tam w ogóle, ale kuchnia bardzo smaczna, część potraw wymyślana finezyjne przez córkę właścicieli.
          AMEN i :stout:
          Browar Domowy Małe Ale
          Członek Polskiego Stowarzyszenia Piwowarów Domowych

          Comment

          • docent
            Pułkownik Chmielowy Ekspert
            • 2002.10
            • 5205

            #65
            Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika TeDy_beer
            Leją miodowe z maliną (fuj!) niefiltrowane i jasne niefiltrowane. Ponadto rotacja w postaci czekoladowego, jasnego, bursztynowego. Nie wiem, czy bywałeś tam w ogóle, ale kuchnia bardzo smaczna, część potraw wymyślana finezyjne przez córkę właścicieli.
            No proszę, Bearnard z beczki!
            Piwna Praha-przewodnik po praskich lokalach z prawdziwym piwem
            Przewodnik po miejscach gdzie warzy się i serwuje dobre piwo-Polskie Minibrowary
            Piwne podróże po Czechach-Piwne Czechy
            Polskie Minibrowary na FB - codziennie nowe informacje!

            Comment

            • Pendragon
              Generał Wszelkich Fermentacji
              🥛🥛🥛
              • 2006.03
              • 13961

              #66
              Czyli pojawił się trzeci nalewak?

              moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot


              Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie

              Comment

              • Rzeszowiak
                Major Piwnych Rewolucji
                🍼
                • 2009.04
                • 1597

                #67
                Kuchnia jak pamiętam faktycznie była bardzo smaczna. Odnośnie jakości piwa mam mieszane uczucia. Nawet zastanawiałem się czy nie puszczają tam beczek delikatnie mówiąc "przeleżanych".

                Comment

                • TeDy_beer
                  Porucznik Browarny Tester
                  • 2011.06
                  • 283

                  #68
                  Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pendragon
                  Czyli pojawił się trzeci nalewak?
                  Szczerze? To nie pamiętam, ale mam wrażenie, że oprócz właśnie dwóch, na których rotowała "klasyka" był trzeci, a nawet czasami czwarty na miodowa-malinowe i jasny niefiltr.
                  AMEN i :stout:
                  Browar Domowy Małe Ale
                  Członek Polskiego Stowarzyszenia Piwowarów Domowych

                  Comment

                  • Zybex
                    Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
                    • 2012.07
                    • 222

                    #69
                    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Rzeszowiak
                    Kuchnia jak pamiętam faktycznie była bardzo smaczna. Odnośnie jakości piwa mam mieszane uczucia. Nawet zastanawiałem się czy nie puszczają tam beczek delikatnie mówiąc "przeleżanych".
                    Byłem tam wczoraj. Jasne (podobno Zawiercie Jasne Pełne) było po prostu niesmaczne - tak jak mówisz "przeleżakowane", a Bursztynowe - dobre, ale całkiem inne niż w butelce. Moim zdaniem niedoleżakowane. Oba po 3,5 pln za 0,5 l. Pozostałe produkty dostępne w butelkach (4,5 pln).

                    Jedzenie według zdania współbiesiadników dosyć smaczne.

                    Szkoda, że brak jakichkolwiek dodatków jak podstawki, szkło i lepszego zorientowania obsługi w ofercie, czyli rzeczy dla których warto jechać na piwo do "źródełka".

                    Comment

                    • Shedao
                      Kapitan Lagerowej Marynarki
                      🥛🥛🥛🥛
                      • 2007.09
                      • 930

                      #70
                      Sześć lat od ostatniego wpisu Karczma dalej działa i ma się raczej dobrze. Obecnie na kranie znajdziemy dwa piwa: Jurajskie Jasne Pełne oraz Bursztynowe. Do tego bardzo duży wybór piw butelkowych - z 15 różnych, o interesujących smakach. Zakres cenowy: 5-11 zł, większość po 6-7. Dalej brak jakichkolwiek birofiliów. Jedzenie w cenie dość wysokiej, ale porcje spore i jakość też dobra. Najadłem się. Ogólnie - przyjemne miejsce.

                      Comment

                      Related Topics

                      Collapse

                      • heckler
                        Cieszyn, Katowicka 136, Browar - Karczma Pod Czarnym Kogutem
                        heckler
                        Bardzo się cieszę, że właśnie taki lokal powstał akurat w Cieszynie. Lubię tam jeździć, lubię klimat tego miasta, a na moim piwnym szlaku właśnie dodałem Czarnego Koguta.
                        Browar wystartował pierwszego marca, a nam udało się ich odwiedzić dwa i pół tygodnia później czyli 18 marca. Browar,
                        ...
                        2023-03-22, 16:08
                      • Piwowar
                        Browar "Schwarzer Adler" we Wrocławiu
                        Piwowar
                        Pisałem już kiedyś o "Czarnej wronie" we Wrocławiu, dzisiaj trochę na temat historii karczmy pod Czarnym orłem.

                        Karczma z browarem przy ulicy Oławskiej 70, róg Biskupiej, powstała podobno już w 1710 roku, niektóre źródła podają nawet rok 1600. Piwowar Julius Hahn...
                        2020-06-14, 11:27
                      • Piwowar
                        Piwowarstwo w Paczkowie
                        Piwowar
                        Paczków

                        Według pewnego kronikarza Paczków był podobno już w 791 roku dużym i zaludnionym miastem. Tysiąc lat później, w 1784 roku, twierdzono że to nieprawda. Kto wie, to co dziś wydaje nam się wielkie, za sto lat może być uznane za małe. Dziś Paczków jest niewielkim...
                        2019-09-23, 20:25
                      • Alkoneser
                        Browary restauracyjne w Polsce
                        Alkoneser
                        Cześć,
                        mam taki niecny plan odwiedzin wszystkich browarów restauracyjnych w Polsce, tylko problem stanowi ustalenie ich kompletnej listy. Już myślałem, że mi się to udało i takich miejsc jest 109, ale w zeszły weekend byłem w Giżycku i okazało się, że tam również jest minibrowar...
                        2024-08-05, 11:26
                      • MarcinKa
                        Muczne 3a, Browarnia Muczne
                        MarcinKa
                        Muczne to ciekawa miejscowość w Bieszczadach, niedaleko Sanu/granicy Ukraińskiej, 10 km od Stuposian. Bardziej na odludziu jest już tylko Tarnawa Niżna, jeszcze 5 km dalej. Miejscowość jest ciekawa, bo mieszka w niej na stałe 45 osób (5, 6 domów), a w miejscowości jest duży gmach Centrum...
                        2017-07-31, 18:11
                      • Loading...
                      • Koniec listy.
                      Przetwarzanie...