Zawiercie, Paderewskiego 114, Karczma U Stacha

Collapse
X
 
  • Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Pendragon
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🥛🥛🥛
    • 2006.03
    • 13959

    #61
    A czemu by nie miała? Browar działa pełną parą.

    moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot


    Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie

    Comment

    • Zybex
      Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
      • 2012.07
      • 222

      #62
      Był tak ktoś ostatnio? Warto się wybrać? Co leją?

      Comment

      • Prusak
        Major Piwnych Rewolucji
        🥛🥛🥛🥛🥛
        • 2005.07
        • 4505

        #63
        Na pewno nie leją Pinty. Z własnej produkcji Jasne.

        Comment

        • TeDy_beer
          Porucznik Browarny Tester
          • 2011.06
          • 283

          #64
          Ostatnimi czasy tam nie bywałem, ale zdarzało się, że biesiadowałem często. Najlepsze do odwiedzin chyba są weekendy. Leją miodowe z maliną (fuj!) niefiltrowane i jasne niefiltrowane. Ponadto rotacja w postaci czekoladowego, jasnego, bursztynowego. Nie wiem, czy bywałeś tam w ogóle, ale kuchnia bardzo smaczna, część potraw wymyślana finezyjne przez córkę właścicieli.
          AMEN i :stout:
          Browar Domowy Małe Ale
          Członek Polskiego Stowarzyszenia Piwowarów Domowych

          Comment

          • docent
            Pułkownik Chmielowy Ekspert
            • 2002.10
            • 5205

            #65
            Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika TeDy_beer Wyświetlenie odpowiedzi
            Leją miodowe z maliną (fuj!) niefiltrowane i jasne niefiltrowane. Ponadto rotacja w postaci czekoladowego, jasnego, bursztynowego. Nie wiem, czy bywałeś tam w ogóle, ale kuchnia bardzo smaczna, część potraw wymyślana finezyjne przez córkę właścicieli.
            No proszę, Bearnard z beczki!
            Piwna Praha-przewodnik po praskich lokalach z prawdziwym piwem
            Przewodnik po miejscach gdzie warzy się i serwuje dobre piwo-Polskie Minibrowary
            Piwne podróże po Czechach-Piwne Czechy
            Polskie Minibrowary na FB - codziennie nowe informacje!

            Comment

            • Pendragon
              Generał Wszelkich Fermentacji
              🥛🥛🥛
              • 2006.03
              • 13959

              #66
              Czyli pojawił się trzeci nalewak?

              moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot


              Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie

              Comment

              • Rzeszowiak
                Major Piwnych Rewolucji
                🍼
                • 2009.04
                • 1597

                #67
                Kuchnia jak pamiętam faktycznie była bardzo smaczna. Odnośnie jakości piwa mam mieszane uczucia. Nawet zastanawiałem się czy nie puszczają tam beczek delikatnie mówiąc "przeleżanych".

                Comment

                • TeDy_beer
                  Porucznik Browarny Tester
                  • 2011.06
                  • 283

                  #68
                  Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pendragon Wyświetlenie odpowiedzi
                  Czyli pojawił się trzeci nalewak?
                  Szczerze? To nie pamiętam, ale mam wrażenie, że oprócz właśnie dwóch, na których rotowała "klasyka" był trzeci, a nawet czasami czwarty na miodowa-malinowe i jasny niefiltr.
                  AMEN i :stout:
                  Browar Domowy Małe Ale
                  Członek Polskiego Stowarzyszenia Piwowarów Domowych

                  Comment

                  • Zybex
                    Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
                    • 2012.07
                    • 222

                    #69
                    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Rzeszowiak Wyświetlenie odpowiedzi
                    Kuchnia jak pamiętam faktycznie była bardzo smaczna. Odnośnie jakości piwa mam mieszane uczucia. Nawet zastanawiałem się czy nie puszczają tam beczek delikatnie mówiąc "przeleżanych".
                    Byłem tam wczoraj. Jasne (podobno Zawiercie Jasne Pełne) było po prostu niesmaczne - tak jak mówisz "przeleżakowane", a Bursztynowe - dobre, ale całkiem inne niż w butelce. Moim zdaniem niedoleżakowane. Oba po 3,5 pln za 0,5 l. Pozostałe produkty dostępne w butelkach (4,5 pln).

                    Jedzenie według zdania współbiesiadników dosyć smaczne.

                    Szkoda, że brak jakichkolwiek dodatków jak podstawki, szkło i lepszego zorientowania obsługi w ofercie, czyli rzeczy dla których warto jechać na piwo do "źródełka".

                    Comment

                    • Shedao
                      Kapitan Lagerowej Marynarki
                      🥛🥛🥛🥛
                      • 2007.09
                      • 930

                      #70
                      Sześć lat od ostatniego wpisu Karczma dalej działa i ma się raczej dobrze. Obecnie na kranie znajdziemy dwa piwa: Jurajskie Jasne Pełne oraz Bursztynowe. Do tego bardzo duży wybór piw butelkowych - z 15 różnych, o interesujących smakach. Zakres cenowy: 5-11 zł, większość po 6-7. Dalej brak jakichkolwiek birofiliów. Jedzenie w cenie dość wysokiej, ale porcje spore i jakość też dobra. Najadłem się. Ogólnie - przyjemne miejsce.

                      Comment

                      Przetwarzanie...
                      X