A czemu by nie miała? Browar działa pełną parą.
Zawiercie, Paderewskiego 114, Karczma U Stacha
Collapse
X
-
moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie -
Ostatnimi czasy tam nie bywałem, ale zdarzało się, że biesiadowałem często. Najlepsze do odwiedzin chyba są weekendy. Leją miodowe z maliną (fuj!) niefiltrowane i jasne niefiltrowane. Ponadto rotacja w postaci czekoladowego, jasnego, bursztynowego. Nie wiem, czy bywałeś tam w ogóle, ale kuchnia bardzo smaczna, część potraw wymyślana finezyjne przez córkę właścicieli.Comment
-
Leją miodowe z maliną (fuj!) niefiltrowane i jasne niefiltrowane. Ponadto rotacja w postaci czekoladowego, jasnego, bursztynowego. Nie wiem, czy bywałeś tam w ogóle, ale kuchnia bardzo smaczna, część potraw wymyślana finezyjne przez córkę właścicieli.Piwna Praha-przewodnik po praskich lokalach z prawdziwym piwem
Przewodnik po miejscach gdzie warzy się i serwuje dobre piwo-Polskie Minibrowary
Piwne podróże po Czechach-Piwne Czechy
Polskie Minibrowary na FB - codziennie nowe informacje!Comment
-
Czyli pojawił się trzeci nalewak?
moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzieComment
-
Kuchnia jak pamiętam faktycznie była bardzo smaczna. Odnośnie jakości piwa mam mieszane uczucia. Nawet zastanawiałem się czy nie puszczają tam beczek delikatnie mówiąc "przeleżanych".Comment
-
Comment
-
Jedzenie według zdania współbiesiadników dosyć smaczne.
Szkoda, że brak jakichkolwiek dodatków jak podstawki, szkło i lepszego zorientowania obsługi w ofercie, czyli rzeczy dla których warto jechać na piwo do "źródełka".Comment
-
Sześć lat od ostatniego wpisuKarczma dalej działa i ma się raczej dobrze. Obecnie na kranie znajdziemy dwa piwa: Jurajskie Jasne Pełne oraz Bursztynowe. Do tego bardzo duży wybór piw butelkowych - z 15 różnych, o interesujących smakach. Zakres cenowy: 5-11 zł, większość po 6-7. Dalej brak jakichkolwiek birofiliów. Jedzenie w cenie dość wysokiej, ale porcje spore i jakość też dobra. Najadłem się. Ogólnie - przyjemne miejsce.
Comment
Related Topics
Collapse
-
Bardzo się cieszę, że właśnie taki lokal powstał akurat w Cieszynie. Lubię tam jeździć, lubię klimat tego miasta, a na moim piwnym szlaku właśnie dodałem Czarnego Koguta.
Browar wystartował pierwszego marca, a nam udało się ich odwiedzić dwa i pół tygodnia później czyli 18 marca. Browar,...-
Channel: Śląskie
-
-
Pisałem już kiedyś o "Czarnej wronie" we Wrocławiu, dzisiaj trochę na temat historii karczmy pod Czarnym orłem.
Karczma z browarem przy ulicy Oławskiej 70, róg Biskupiej, powstała podobno już w 1710 roku, niektóre źródła podają nawet rok 1600. Piwowar Julius Hahn...-
Channel: Historia
-
-
Paczków
Według pewnego kronikarza Paczków był podobno już w 791 roku dużym i zaludnionym miastem. Tysiąc lat później, w 1784 roku, twierdzono że to nieprawda. Kto wie, to co dziś wydaje nam się wielkie, za sto lat może być uznane za małe. Dziś Paczków jest niewielkim...-
Channel: Historia
-
-
Cześć,
mam taki niecny plan odwiedzin wszystkich browarów restauracyjnych w Polsce, tylko problem stanowi ustalenie ich kompletnej listy. Już myślałem, że mi się to udało i takich miejsc jest 109, ale w zeszły weekend byłem w Giżycku i okazało się, że tam również jest minibrowar...-
Channel: Poszukuję miejsca...
-
-
Muczne to ciekawa miejscowość w Bieszczadach, niedaleko Sanu/granicy Ukraińskiej, 10 km od Stuposian. Bardziej na odludziu jest już tylko Tarnawa Niżna, jeszcze 5 km dalej. Miejscowość jest ciekawa, bo mieszka w niej na stałe 45 osób (5, 6 domów), a w miejscowości jest duży gmach Centrum...
-
Channel: Podkarpackie
-
- Loading...
- Koniec listy.
Comment