Odwiedziłem karczmę w minioną sobotę . Piwa z beki do wyboru dwa: jasne oraz ciemne górnej fermentacji, obydwa po 3,5 pln. W menu widnieje też niefiltrowane określone jako 'piwo przednie drożdżowe' (a w wersji angielskiej jako 'Malt beer') które wycenione jest na 30 pln za dwulitrowy dzbanek.
W rozmowie telefonicznej przed przyjazdem udało mi się ustalić, że tego dnia miała odbyć się premiera piwa miodowego. Piwo miało być podawane gościom na wieczornej imprezie, ja niestety musiałem zbierać się wcześniej.
W lodówce stoją butelki Tagera Pilsa oraz Tagera Mocnego. Cena to 3 pln na miejscu, na wynos 50 gr więcej.
Jeśli chodzi o piwo, to jasne jest przeciętne natomiast ciemniak mnie zauroczył. Nazwa nie jest zbyt adekwatna, gdyż jest to po prostu rasowy ejl. Warto było pokonać trochę kilometrów dla tego piwa. Szczegółowe oceny w piwo-konkretnie.
Co do lokalu to brakowało mi w nim silniejszego zaakcentowania faktu podawania własnego piwa. Widać, że nie gra ono tutaj głównej roli, jest tylko dodatkiem.
Wnętrze urządzone w stylu skansenowo-biesiadnym robi trochę lepsze wrażenie (szczególnie kamienne sklepienia) niż 'chatka Gargamela' z zaparkowanym obok MIG-iem.
Fajnie by było, gdyby browar warzył więcej gatunków i żeby były one dostępne 'U Stacha'. Myślę, że browar stać na to (nie w sensie finansowym )
Aktualne foto karczmy tutaj.
W rozmowie telefonicznej przed przyjazdem udało mi się ustalić, że tego dnia miała odbyć się premiera piwa miodowego. Piwo miało być podawane gościom na wieczornej imprezie, ja niestety musiałem zbierać się wcześniej.
W lodówce stoją butelki Tagera Pilsa oraz Tagera Mocnego. Cena to 3 pln na miejscu, na wynos 50 gr więcej.
Jeśli chodzi o piwo, to jasne jest przeciętne natomiast ciemniak mnie zauroczył. Nazwa nie jest zbyt adekwatna, gdyż jest to po prostu rasowy ejl. Warto było pokonać trochę kilometrów dla tego piwa. Szczegółowe oceny w piwo-konkretnie.
Co do lokalu to brakowało mi w nim silniejszego zaakcentowania faktu podawania własnego piwa. Widać, że nie gra ono tutaj głównej roli, jest tylko dodatkiem.
Wnętrze urządzone w stylu skansenowo-biesiadnym robi trochę lepsze wrażenie (szczególnie kamienne sklepienia) niż 'chatka Gargamela' z zaparkowanym obok MIG-iem.
Fajnie by było, gdyby browar warzył więcej gatunków i żeby były one dostępne 'U Stacha'. Myślę, że browar stać na to (nie w sensie finansowym )
Aktualne foto karczmy tutaj.
Comment