To jest temat o Karczmie.
Zawiercie, Paderewskiego 114, Karczma U Stacha
Collapse
X
-
Życie jest jak skrzynka piw rzemieślniczych - nigdy nie wiesz na co trafisz!
Piwo domowe -
Centrum Piwowarstwa - sklep dla piwowarów domowych
Reklama w BROWARZE
PIWO GDZIE - STREFA Z ZASADAMI :D
-
-
Lokal odwiedzony wczoraj w przelocie.
Z beczki bursztynowe (zdrowo chmielone) i miodowe. Cena bursztynowego to 3,50 (o ile mnie pamięć nie zmyla).
Piwo lane w szklanki firmowe...browaru Relakspol
W ofercie także butelkowe: Zawiercie (po 4,50) oraz Bonery.
Zmian w wystroju nie zauważyłem.MM961
4:-)
Comment
-
-
W ostatnim czasie z uwagi na pobyt w Zawierciu kilka razy miałem okazję odwiedzić karczmę.
Wystrój faktycznie troche przesłodzony, zwłaszcza jak się porówna z budynkami browaru znajdującymi się z tyłu za karczmą.
Niemniej "klimat" sympatyczny, miła obsługa, jedzenie nam smakowało, mimo miażdżących opinii na jednym z portali o polskiej gastronomii.
W ofercie jasne pełne i bursztynowe z beczki oraz pozostałe wyrobu browaru w wersji butelkowej.
Niestety bursztynowe ( w menu opisane jako ciemne) zapewne słabo się sprzedaje, gdyż można trafić na lekko kwaskowate. Z nowo podpiętej beczki - bardzo smaczne.
Szkło nadal z Krakowa
Comment
-
-
Szkoda że tak nonszalancko do tego zaczęli podchodzić...- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).
Comment
-
-
Byłem przedwczoraj w Karczmie i zakupiłem miodowe, bursztynowe w butelce (chyba nowa oferta jak sie nie mylę) oraz czekoladowe. Lane bursztynowe i pils. Wszystkie pivka lane i butelkowe po 4.50. Czekoladowego jeszcze nie próbowałem ale miodowe bardzo smaczneRodem z Podkarpacia
Comment
-
-
W Karczmie u Stacha pojawiły się "nowe" piwa: Jurajskie Mocne i Jurajskie Pils (szczegóły w temacie "Nowe piwa").
Można również zakupić drewniany sześciopak z piwami lub drewnianą, zamykaną skrzyneczkę na 4 piwa. Cena za zestawy - 30 zł.
Dodatkowo wszystkie piwa z Browaru na Jurze pojawiły się w sieci sklepów PSS Zawiercie.
Ceny ciut niższe niż u Stacha (Miodowe, Czekoladowe i Bursztynowe - 3,95, Pszeniczne - 3,99, Mocne - 2,89, Jasne Pełne - 2,65).
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Promil03 Wyświetlenie odpowiedziW Karczmie u Stacha pojawiły się "nowe" piwa: Jurajskie Mocne i Jurajskie Pils
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika ucho Wyświetlenie odpowiedziSą w euro?
Butelki takie jak w przypadku innych piw z Zawiercia.
Comment
-
Comment