Polecam wszystkim chcacym spróbowac "czegos innego" niz drogich katowickich knajp odwiedziny w Uniwersalnym.Specyficczny klimat bufetu z lat 70,stała ekipa pijąca piwko.Niedawno zakupiłem tam piwko z browaru Zabrze -było na prawde swieze, pyszne i kosztowało 2,70.Nieza[pomniane wrazenia
Katowice, Krasińskiego, Bar Uniwersalny (zamknięte)
Collapse
X
-
Takie piwko w Bytomiu dostaniesz za 2.30 przy placu Jana III SobieskiegoLwów zawsze polski,Bytom zawsze niemiecki.
1 FOLKSDOJCZ BROWARU :D
Da seufzt sie still, ja still und flüstert leise:
Mein Schlesierland, mein Heimatland,
So von Natur, Natur in alter Weise,
Wir sehn uns wieder, mein Schlesierland,
Wir sehn uns wieder am Oderstrand.
-
-
to dość przydatna rada, jeśli akurat jesteśmy w Katowicach a nie w Bytomiu- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).
Comment
-
-
Wbrew pozorom bardzo przydatna, bo jeśli akurat jesteśmy w połowie drogi między Katowicami a Bytomiem czyli w Chorzowie i nachodzi
nas nieodparta ochota na kufelek zabrzańskiego, to proszę, jakie
możliwości się przed nami otwierają dzięki tej informacji
Gdybym był znanym byłym sprawozdawcą sportwym Dariuszem Sz., powiedziałbym w tym miejscu "potencjalne możliwości" ) .
A swoją drogą jestem gotów postawić kufel "górnośląskiego" temu osobnikowi spoza aglomeracji śląskiej, który jadąc z Katowic do Bytomia wskaże, gdzie kończy się jedno miasto, a zaczyna kolejne.Piwo pite z umiarem
nie szkodzi w żadnych ilościach.
Comment
-
-
StaryKocur napisał(a)
Wbrew pozorom bardzo przydatna, bo jeśli akurat jesteśmy w połowie drogi między Katowicami a Bytomiem czyli w Chorzowie i nachodzi
nas nieodparta ochota na kufelek zabrzańskiego, to proszę, jakie
możliwości się przed nami otwierają dzięki tej informacji ...Browar Hajduki.
adam16@browar.biz
Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Krasnoludki są na świecie, a w każdym razie w Chorzowie ;) a dowodem jest to, iż do domowego piwa siusiają :D - mam KWASIŻURA :D
Comment
-
-
Ale czy aby na pewno beczkowe?Bo kuflowe to tak.Lwów zawsze polski,Bytom zawsze niemiecki.
1 FOLKSDOJCZ BROWARU :D
Da seufzt sie still, ja still und flüstert leise:
Mein Schlesierland, mein Heimatland,
So von Natur, Natur in alter Weise,
Wir sehn uns wieder, mein Schlesierland,
Wir sehn uns wieder am Oderstrand.
Comment
-
Comment