Kurcze, wpiątek widziałam go po raz pierwszy i jak się okazuje ostatni - zatem zawsze będę go kojarzyła z dzwoneczkami u bawarskich spodni. Szkoda, że niektórzy ludzie tak szybko odchodzą.
Częstochowa, Wolności 19, Bayern Bräuhaus / Bavarianhaus [zamknięte]
Collapse
X
-
Życie jest jak skrzynka piw rzemieślniczych - nigdy nie wiesz na co trafisz!
Piwo domowe -
Centrum Piwowarstwa - sklep dla piwowarów domowych
Reklama w BROWARZE
PIWO GDZIE - STREFA Z ZASADAMI :D -
Byłem dzisiaj w Bavarian... nie było tak jak zawsze i nie wiem czy kiedyś będzie.
Chociaż z drugiej strony, knajpka została i wartą ją odwiedzić.
Poogrzeb jest w piątek o godz. 14.30 na cmentarzu Św. Rocha."Spotkałem się z kolegą / Bo kolega jest od tego / I wypada czasem spotkać się z nim"
Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Bractwo Piwne
Skład Piwa
Piszę poprawnie po polsku!Comment
-
I co ja mam teraz zrobić? Pan Roman kupił ode mnie piny na allegro. Zapłacił, ja mu je wysłałem. Niestety, z winy poczty wróciły do mnie. Z ponowną wysyłką mieliśmy zaczekać, bo miałem trochę nowych pinów, ich aukcje mają skończyć się we wtorek. No i się nie doczekamyComment
-
dodasz list z kondolencjami i wyślesz jeszcze raz na adres lokalu. nie będziesz musiał wystawiać ponownie na aukcję.- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).Comment
-
Comment
-
Comment
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika ZIOMEK2Czy w tym roku robią tu jakieś " październikowe spotkanie " ?Comment
-
Byłem sobie ostatnio w tym lokalu. Jak zawsze miło się siedziało. Leciała niemiecka muzyka weselna Smaczne piwa podane w kuflach z klapką i...
...i się wkurzyłem. Nikt w knajpie nie był w stanie powiedzieć mi z jakiego browaru jest piwo dunkel, które tam sprzedają. W menu jest napisane: Bayern. Nie ma co, wskazówka rewelacyjna. Można by wytypować pół setki browarów jakby się dobrze przyłożyć
Na moje pytanie do obsługi:
"Z jakiego browaru pochodzi lane u was piwo dunkel ?"
Odpowiedziano mi:
"Dunkel to jest takie piwo porterowate z Monachium"
Szarpnął mną spazm i odpowiedziałem:
"Wiem, co to jest piwo 'dunkel' [już żal mi było kelnerki by powiedzieć jej, że pewnie lepiej od niej - przypis S.], pytam z jakiego browaru lejecie dunkla?"
Po 15 minutowej nieobecności kelnerka wróciła i powiedziała:
"Już wiem! Lejemy dunkela [sic!] z Monachium które dostarcza nam jedyna hurtownia, która go sprzedaje w Polsce"
Zażenowany odpowiedziałem:
"Dziękuję"
i przystąpiłem do konsumpcji zamówionych piw.
Mam zatem pytanie do Częstochowiaków: Czy nie wiecie czasem z jakiego browaru leją dunkla w Bavarianhaus ?Last edited by Shlangbaum; 2007-03-27, 00:06.Comment
-
"Spotkałem się z kolegą / Bo kolega jest od tego / I wypada czasem spotkać się z nim"
Bractwo Piwne
Skład Piwa
-
OKTOBERFEST 2007
Za ulotką:
"BAVARIANHAUS" piwiarnia piw bawarskich organizuje tradycyjne, największe w święcie istniejące od 1810 roku swięto piwa pod nazwą "OKTOBERFEST". Bowiem nie ma na świecie drugiego takiego święta.
Rozpoczynamy 22 wrześniea o godz. .... (jeszcze nie wiadomo) nasz trzeci już OKTOBERFEST w BAVARIANHAUS uroczystym odbiciem szpuntu z pierwszej-darmowej beczki.
Bawić się Państwo będziecie w towarzystwie orkiestry, tańcząc na ławkach z kuflami w ręku (jest to dozwolone wręcz wskazane), śpiewając i pijąc piwo przez cały czas.
Rezerwacje osobiście lub pod nr telefonu 0509730429
Dowiedziałem się że zaproszenie będzie kosztować 140 zł. W tym 10 zł rezerwacja, a reszta to konsumpcja.
Jeżeli nie przeje się wszystkiego w pierwszą noc to będzie można zrealizować kupony przez cały tydzień. Na zakończenie będzie organizowana druga, pożegnalna impreza, ale już troszkę skromniejsza."Spotkałem się z kolegą / Bo kolega jest od tego / I wypada czasem spotkać się z nim"
Bractwo Piwne
Skład Piwa
-
Choroba, nie chcę być złośliwy, ale może wartoby delikatnie zwrócić kelnerce uwagę, że Flensburg, położony przy granicy z Danią oddalony jest od Monachium niewiele mniej niż Bavarianhaus w Częstochowie
Swoją drogą dunkla mają świetnego, chętnie spróbowałbym w wersji beczkowej...Comment
-
Dopiero dziś odświerzyłem sobię ten temat i dowiedziałem się o śmierci właściciela Bavarianhaus. Mimo, że spotkałem go raz w życiu i obiecywałem mu wrócić na golonkę do dziś nie miałem okazji zawitać do Częstochowy.
Minęło tyle czasu a tak strasznie żal.Comment
Comment