Tychy, Katowicka 1-2, Spiż - Bufet i ogródek piwny

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Maggyk
    Szara Adminiscjencja
    🍼
    • 2004.05
    • 5617

Boku, ty już tak nie przesadzaj z tymi zdjęciami. Ze dwa poglądowe mógłbyś wstawić. Takie, które pokazują, jak najwięcej z tego lokalu.

Ps.:A Artowi nie chodziło nigdy o to byś wogóle nie wklejał zdjęć, tylko byś nie wklejał ich w takiej ogromnej ilości. Bo by zachęcić kogoś do odwiedzenia danego lokalu czasem wystarczy opis jakieś ciekawostki, potem zaczyna działać wyobraźnia, następnie uruchamia się ciekawość, a potem tylko pozostaje dany lokal odwiedzić. Przesadą jest wklejanie zdjęć np. wejścia od jednej strony i od drugiej, telewizora (bo tak naprawdę to dpoiero twój opis uświadomił mi co chciałeś tym zdjęciem nam przekazać i to on uruchomił u mnie wyobraźnię). A najważniejsze rzeczy takie jak: atmosfera, smak piwa, ciężko jest ukazać na fotografii. Uff, napisałam.
    Życie jest jak skrzynka piw rzemieślniczych - nigdy nie wiesz na co trafisz!
    Piwo domowe -
    Centrum Piwowarstwa - sklep dla piwowarów domowych

Reklama w BROWARZE
    PIWO GDZIE - STREFA Z ZASADAMI :D

Comment

• skandal
      Major Piwnych Rewolucji
      • 2002.05
      • 1439

Kraty nie było zawsze. Chyba że była otwierana. A co do Moskwy i niedzwiedzi to wogóle nie widze związku...

Comment

• boku
        Porucznik Browarny Tester
        • 2002.09
        • 444

cd

Maggyk to ma talent pisarski. Moja dusza jest w pełni ukojona. Wolę już nie pisać więcej komplementów bo mogę stracić resztkę włosów z głowy (z kochającej rączki małżonki).
        Ja niestety straciłem talent pisarski i teraz podpieram się fotkami.
        Przeglądam dla przykładu zdjęcie z menu lokalu i zastanawiam się czy przy dzisiejszej technice przepisywać co widzę czy umieścić na stronce. Nie umieszczę. Wczoraj zacząłem pić od "ciemnego" 3.50 za 1/2 litra. Pierwszy raz spróbowałem i już wiem, że jest znakomite. Na drugą nogę moje znajome "mocne" w tej samej cenie. Smakowało odrobinę gorzej niż w Katowicach. Na trzecie (każdy niech sobie dośpiewa co lubi) było "pszeniczne" w tej samej cenie. Jak do tej pory tylko raz piłem ten trunek i spodziewałem się czegoś o wiele gorszego. Jednym słowem dobre urozmaicenie. Na tym skończyłem, gdyż smak staje się nieobiektywny.
        Po wypiciu takiej ilości dostałem klucz do wiadomego przybytku. Klucz ten też sfotografowałem, ale nie zamieszczę. Radzę się wybrać i zobaczyć. Aby nie było nieporozumień to była damska ubikacja. W takiej sytuacji nie wybrzydzam i korzystam z tego co dają.
        Po ciężkich mękach zdecydowałem się na fotografię z poznanymi przy piwie Tyszanami. Na pierwszym planie jest grzejnik. Prawda, że orginalny.
        Attached Files

Comment

• patrrykh
          Szeregowy Piwny Łykacz
          • 2005.12
          • 1

witam jestem tu nowy(barman na zdjeciu ) ja moze dam tu sproszczenie co do krat nie dało sie inaczej ich dac musza byc zamkniete zeby namiot przylegał do budynku,a co do wejscia to ma byc zrobione inne tylko kiedy!? jest zbyt małe zainteresowane tym małym barem przez własciciela ciekawe czy wogole zrobia to wejscie :|

Comment

• boku
            • 2002.09
            • 444

szpara

Witam patrrykh'a !!! Jeśli rozmawiam z barmanen (częściej z barmanką) to z reguły zostawiam namiary na naszą stronę. Przypuszczam, że większość już widziała moje wypociny na temat ich lokali. Część zniechęca się, gdy trzeba rejestracji, aby zamieścić odpowiedź.
            Na poprzednim zdjęciu piwo, które pili moi znajomi to jasne 3,00 zł za 1/2 litra.
            Dzisiejsze zdjęcie (ostatnie, które zamieszczę w tym temacie) przedstawia osławioną "szparę" przez którą wchodzi się do lokalu. Nie jestem ułomkiem i miałem poważne obawy, czy nie rozerwę tej płachty wchodząc w ten sposób. Na szczęście wytrzymała.
            Teraz opiszę wnętrze lokalu. Moją uwagę zaprzęgło "ustrojstwo" na którym był napis "mini browar - spiż - wratislawia" . Nie wiem co to jest. Może tylko ozdoba.
            Ponadto za dystrybutorem "Pilsner Urquell" (czytaj: pilzner urkwel - bo to jest napis niemiecki) wypatrzyłem tackę do noszenia kufli z Żywca. Tego się nie spodziewałem
            Attached Files

Comment

• Kodżot
              Szeregowy Piwny Łykacz
              • 2005.12
              • 1

Spiż

Wszędzie dobrze ale w PARKU najlepiej!!!!!!!!!!......................no może czasem wieje po nogach,hehehehehehe

Comment

• boku
                • 2002.09
                • 444

sok do piwa

Jeśli ktoś sobie życzy to można zamówić sok do piwa w cenie 50 groszy. Ponadto są zapalniczki, zapałki itd. Ponadto w ofercie są Sprite, Cola, Fanta. Chipsy, lody, paluszki itd.

Comment

• skandal
                  Major Piwnych Rewolucji
                  • 2002.05
                  • 1439

Może i mało ludzi tam przychodzi po ciepłym sezonie ale to nie znaczy że teraz to to ma wyglądać tak jak wygląda... Wywiesili na budynku obok szyld że Spiż itd. , dobrze go widać ale mogli się postarać żeby przed wejściem do namiotu nie trzeba było się taplać po kostki w błocie. Przy barze jakiś koślawy stół stoi z jakimiś plastikowymi doniczkami porozrzucanymi na które cieknie woda ze szpary między budynkiem a namiotem. Przy wejściu od zewnątrz jakaś konstrukcja z prętów, wyglądająca na jakiś może stelaż-nie wiem co to ma być-narazie straszy. Od bramy do namiotu w błocie poukładane płyty wiórowe żeby dojść jakoś. Żenująco to wygląda. Zawsze byłem i będe za tym miejscem ale jak będą tak dbać o wizerunek to nikt tam nie będzie przychodził. Bym się mocno zastanowił zanim bym tam zabrał np. dziewczyne (gdybym miał jakąś mniej twardą niż mam ) Ogólnie słabo w tym okresie.

Comment

• skandal
                    Major Piwnych Rewolucji
                    • 2002.05
                    • 1439

I słabość się (w sumie niestety) skończyła. Mam nadzieje że tylko do wiosny. Zniknął namiot a budynek zamknięty. Nie dziwie się właściwie-klientów pewnie było tylu co kot napłakał.

Comment

• ZIOMEK2
                      D(r)u(c)h nieuchwytny
                      • 2004.09
                      • 2523

nieczynne

( ... nie wiem ile kot napłakał ale zawsze jeśli tylko pojawiasz się w Tychach to knajpy zamykają z bdb piwem . Co się dzieje ? )

No cóż, stało się !
                      Zainteresowanie z Forum było nikłe ( nie wiem czy 10-ka próbowała ? ), przycisnął mróz ... nieczynne - jak to opisuje Skandal.
                      A piwo było przednie, niby warzenie katowickie a jednak ciut ciut inne w smaku, a może nie z Katowic - któż to wie ?

" Doniczki " tam zawsze były ale one nie są z plastyku tylko z glinki, bo to są popielniczki ( oryginalne, dostępne w OBI ), bardzo przydatne podczas silnych wiatrów zachodnich i południowych a zarazem chyba estetycznie wyglądające na stole j.w.

Byle do wiosny z bdb piwem i cenami, w lepszych warunkach biesiadnych ... tego sobie i wszystkim zainteresowanym życzę.

Comment

• skandal
                        Major Piwnych Rewolucji
                        • 2002.05
                        • 1439

Mało mi się spodobała twoja uwaga że jak się pojawiam w Tychach to knajpy zamykają. Może za mało do nich chodzicie skoro zamykają. A w Tychach byłem wielokrotnie i jakoś knapy jeszcze macie. Co do piwa masz racje. A że syf był w tym miejscu to inna sprawa.

Comment

• ZIOMEK2
                          D(r)u(c)h nieuchwytny
                          • 2004.09
                          • 2523

... z tym " syfem " to chyba przesadziłeś bo przecież nasr... nie było a jeśli tak to mogłeś zrobić zdjęcie a Ty nawet doniczek nie pomacałeś .
                          Reszta bez komentarza - nie znasz się na głupich żartach ?

Comment

• skandal
                            Major Piwnych Rewolucji
                            • 2002.05
                            • 1439

Chyba na głupich się nie znam Ale masz dziwne poczucie czystości. Jak nie jest nas.... to już jest czysto? Naprawde marny był w środku widok. Doniczek nie chcialo mi sie macac jakoś wole co innego.

Comment

• ZIOMEK2
                              D(r)u(c)h nieuchwytny
                              • 2004.09
                              • 2523

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika skandal
                              Chyba na głupich się nie znam Ale masz dziwne poczucie czystości. Jak nie jest nas.... to już jest czysto? Naprawde marny był w środku widok. Doniczek nie chcialo mi sie macac jakoś wole co innego.
                              " Syf " może być za uchem, na cycu lub możesz go nabyć ... na terenie knajpy jest wtedy gdy kibel jest nim opisany a przed bufetem są " wypociny "

Chłopcy się składali ( naoczny inny świadek ) i było trochę nieporządku ... teraz jest i ... głucho !

Comment

• ZIOMEK2
                                D(r)u(c)h nieuchwytny
                                • 2004.09
                                • 2523

już działa !

Z dniem pierwszym kwietnia b.r. ruszyła sprzedaż piwa spiżowego z dodatkiem wyrobów tyskich - razem 10 marek w jednym miejscu !!!

Oprócz marek spiżowych :
                                - Jasne
                                - Ciemne
                                - Mocne
                                - Miodowe
                                - Karmelkowo - Słodowe
                                - Pszeniczne,

także:
                                - PU
                                - Gronie
                                - Książęce
                                - Dębowe Mocne,

oczywiście wszystkie piwa beczkowe za połowe ceny i firmowy kufel gratis - tylko dziś i jutro - czynne non stop !
                                Do piwa i kiełbasek będzie przygrywać zespół Baier Full, wystąpi też kabaret Rak - oficjalne rozpoczęcie dziś o godz. 15.00
                                Jutro od rana " piwo dobre jak śmietana " z zespołem Jorguś und Bercik - moc dobrego piwa i konkursy !
                                Piwny namiot zespolony z bufetem powrócil do łask, ale tym razem zielony bo spiżowy, ławy te same !

Przyjeżdżajcie z wszystkich stron świata i przekonajcie się sami !

Comment

Przetwarzanie...