Ziomku! Prawie dałem się nabrać-ale podejrzany był ten Bajer Full i dlatego nie uwierzyłem A prawie robi przecież wielką różnice
Tychy, Katowicka 1-2, Spiż - Bufet i ogródek piwny
Collapse
X
-
sprostowanie !
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika skandalZiomku! Prawie dałem się nabrać-ale podejrzany był ten Bajer Full i dlatego nie uwierzyłem
Było brak tylko tyskiego portera, ale właściciele obiecali, że na zimę będzie !!!Comment
-
poprawka ... być może !?
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika ZIOMEK2Z dniem pierwszym kwietnia b.r. ruszyła sprzedaż piwa spiżowego z dodatkiem wyrobów tyskich - razem 10 marek w jednym miejscu !!!
Oprócz marek spiżowych :
- Jasne
- Ciemne
- Mocne
- Miodowe
- Karmelkowo - Słodowe
- Pszeniczne,
także:
- PU
- Gronie
- Książęce
- Dębowe Mocne,
oczywiście wszystkie piwa beczkowe za połowe ceny i firmowy kufel gratis - tylko dziś i jutro - czynne non stop !
Do piwa i kiełbasek będzie przygrywać zespół Baier Full, wystąpi też kabaret Rak - oficjalne rozpoczęcie dziś o godz. 15.00
Jutro od rana " piwo dobre jak śmietana " z zespołem Jorguś und Bercik - moc dobrego piwa i konkursy !
Piwny namiot zespolony z bufetem powrócil do łask, ale tym razem zielony bo spiżowy, ławy te same !
Przyjeżdżajcie z wszystkich stron świata i przekonajcie się sami !
PS
Znowu nikogo nie nabrałem !
ale wiosna się znaczy więc wytężaj słuch i smak !Comment
-
teraz zupełnie poważnie ...
1-go maja ruszyła sprzedaż piwa !
Ponieważ bufet idzie do remontu, tymczasowo postawiono " beczke na kołach " gdzie serwuje się piweczko w plastykowych kubeczkach i inne.
Ogródek piwny stanowi kilka solidnych ław z przewagą spiżowych parasoli. Jest to czasowe - już niebawem ma wrócić szkło ...
Obecnie dostępne piwo beczkowe : ( cena za 0,5l/ 0,3l/ szczególnie polecane * )
- piwa spiżowe
Jasne - 3,5 zł/ 2,0 zł
Mocne - 4,0 zł/ 2,5 zł/*
Karmelkowo - Słodowe - j.w. /*
Miodowe - j.w.
Pszeniczne - j.w. /*
-----------------------
- piwa tyskie
Gronie - 4,0 zł/ 2,5 zł/*
Ogólnie warunki się poprawiły bo nastała wiosna !
Cena piw nieadekwatna do panujących tam warunków ... zobaczymy za tydzień !
* ocena raczej obiektywna w/g wielkich brzuchów i przepłukanych gardzieł !Comment
-
aktualizacja
Piwo beczkowe : ( cena za 0,5l /0,3l )
PU - 4,50 / 3,00 zł
Jasne Spiż - 4,00 / 2,50 zł
Mocne Spiż - 4,50 / 3,00 zł
Reszta piw cenowo bez zmian, warunki " biesiadowania " też !
Można zakupić butlę piwa na 2l ( spiżowa firmowa krachelówka ), kaucja za butlę 22zł !Comment
-
Całkiem sympatycznie się siedzi w tym miejscu. Dziś ewidentnie brakowało słoneczka i chyba załapałem lekkie przeziębienie.
Karmelowo-słodowe = bezbłędne.Last edited by adam16; 2006-05-27, 21:42.Browar Hajduki.
adam16@browar.biz
Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Krasnoludki są na świecie, a w każdym razie w Chorzowie ;) a dowodem jest to, iż do domowego piwa siusiają :D - mam KWASIŻURA :DComment
-
Jedynym plusem tego bufetu jest cena piw.No i może widok na tyski browar.Lwów zawsze polski,Bytom zawsze niemiecki.
1 FOLKSDOJCZ BROWARU :D
Da seufzt sie still, ja still und flüstert leise:
Mein Schlesierland, mein Heimatland,
So von Natur, Natur in alter Weise,
Wir sehn uns wieder, mein Schlesierland,
Wir sehn uns wieder am Oderstrand.
Comment
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kiszotJedynym plusem tego bufetu jest cena piw.No i może widok na tyski browar.
... a także było chyba na mój popularny kufel z 1933 roku ?!
Ceny dla mnie o 50gr zawysokie ! ! !Comment
-
Musiałem zobaczyć jak wygląda lokal po modernizacji. Najpierw minusy. Piwo ze Spiża tylko jedno "Mocne" za 4.50. Po mnie przyszły trzy kobietki i też były niepocieszone, że nie ma "Miodowego".
Drugi minus to jak można podawać TAKIE PIWO w plastiku. Toż to profanacja. Widziałem na wyposażeniu kufle 1/2 i 1 litr, ale uprzejma barmanka nie dała się przekonać, na serwowonie piwa właśnie mnie, ze szkła. Mały plusik to ten, iż obiecała, że jak przyniosę swój kufel to mi naleje.
O dziwo Spiż z plastiku też mi smakował. Muszę się tam wybrać ze swoim "sprzętem".Comment
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika bokuPiwo ze Spiża tylko jedno "Mocne" za 4.50. Po mnie przyszły trzy kobietki i też były niepocieszone, że nie ma "Miodowego".
Jutro tam zajde i ich spytam - dlaczego nie dbają o gości ?Comment
-
ZIOMEK2 zmobilizował mnie, aby zdegustować Spiż'a kolejny raz. Dzisiaj były zupełnie inne piwa. Cztery gatunki tzn Karmelowe, Jasne, Pszeniczne i Miodowe. Nie było mocnego i Ciemnego. Wypiłem trzy pierwsze i straciłem możliwość oceniania. Jako trzecie piłem Jasne i z początku za bardzo mi nie smakowało.Zbyt wybijała się goryczka. Dwa pierwsze były doskonałe.
Dodatkowo można było w tym ukropie kupić lody z "Zielonej Budki", ale o ile mnie pamięć nie myli to jest to z okolic Warszawy, więc nie spróbowałem
Według kilku wskazań termometrów dzisiaj było 37 stopni ciepła (w telewizji powiedzą o wiele mniej) więc nawet nie skorzystałem z przybytku do którego król chodzi na piechotę.
Barman pozwolił się uwiecznić. Podobała mi się jego firmowa koszulka. Ponadto parasole są i ze Spiża i z Tychów. Te tyskie wydają sie mi odpustowe. Wolę stonowane kolory Spiża.Comment
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika bokuZIOMEK2 zmobilizował mnie, aby zdegustować Spiż'a kolejny raz. Dzisiaj były zupełnie inne piwa. Cztery gatunki tzn Karmelowe, Jasne, Pszeniczne i Miodowe. Nie było mocnego i Ciemnego. Wypiłem trzy pierwsze i straciłem możliwość oceniania. Jako trzecie piłem Jasne i z początku za bardzo mi nie smakowało.Zbyt wybijała się goryczka. Dwa pierwsze były doskonałe.
Twoje najlepsze !
Comment
Comment