Częstochowa, Kiedrzyńska, Pijalnia Piwa

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • funt
    Szeregowy Piwny Łykacz
    • 2005.01
    • 27

Częstochowa, Kiedrzyńska, Pijalnia Piwa

Na początku trochę o lokalizacji: na mapie nie ma tam nazwy ulicy, ale miejsce to znajduje się na małej uliczce równoległej do Kiedrzyńskiej, a skręca się na tą ulicę z ulicy Worcella i idzie w kierunku ulicy Dekabrystów (hali Polonia). Jest to naprzeciw 4-piętrowych bloków, jakie to występują w tej okolicy.
    Teraz nieco u wyglądzie. Przebudowany jakiś warsztat, prawdopodobnie naprawy samochodów. Wnętrze siermiężne, ale przyjemne. Można przyjść na piwko (towarzystwo ciekawe). Teraz nieco o piwie. Poprzednio był tam lany Namysłów, póżniej świeżutki (naprawdę) Kmicic za około 2,5 zł. Bardzo przyjemne miejsce, kilka parasoli na zewnątrz. Co warte odnotowania, to piwa można się tam napić z grubych PRL-owsich kufli. Niestety z racji tego, że ostatnio rzadko bywam w Częstochowie, nie wiem czy coś się tam nie zmieniło (na gorsze). Wszystkie znaki na niebie i ziemii wskazują, że wpadnę tam w najbliższy weekend. Oby...
    Ostatnia zmiana dokonana przez funt; 2005-07-18, 21:02. Powód: błąd gramatyczny
  • zbysia
    Kapitan Lagerowej Marynarki
    • 2004.09
    • 907

Ulica jak najbardziej Kiedrzyńska tzw. z włoska controviale, warsztat też ale naprawy rowerów . Przyznaję knajpka klimatyczna, ale dawno nie byłem - od kiedy nie mieszkają już znajomi w tych 4-pietrowych blokach. Można zrobić najazd
    Jutro sobie podjadę na przeszpiegi.
    fANIAtic www.faktoria-ukraina.pl

Comment

Related Topics

Collapse

• dadek
      Benešov, Táborská 306, Pivovar Ferdinand
      dadek
      Piwa z tego browaru są zapewne znane większości bo dostępne również w Polsce, ja też piłem je wielokrotnie. Jednak nigdy nie było okazji zwiedzić zabytkowych wnętrz browaru, a jest to możliwe zasadniczo raz do roku w drugą sobotę września, gdy odbywają się Pivovarské slavnosti. W tym...
      2023-11-17, 01:48
    • dadek
      Tarnobrzeg, Jachowicza 12, Browar Tarnobrzeg
      dadek
      24.02.2020 po raz pierwszy odwiedziłem Tarnobrzeg. A właściwie miasto, bo wcześniej bywałem tylko na dworcu PKP, a głębiej się zapuszczać w zabudowę nie było powodu. Bo i za ciekawa nie jest. Właściwie oprócz zabytkowego kościoła i niedalekiego głównego rynku (zeszpeconego klocem...
      2020-03-13, 04:58
    • bastion
      Łotwa. Liepaja. Pasta Iela 1-2N, Vecais Taizel's.
      bastion
      Na pewno Lipawa ( bo tak brzmi polska nazwa tego miasta) zasługuje na nieco więcej niż pospieszne przemykanie z parasolem w ręce przez uliczki, jak to miało miejsce w moim przypadku. Niestety trafiłem na mały armagedon pogodowy i musiałem bardzo zawęzić tamtejsze peregrynacje. Z drugiej strony...
      2025-01-10, 22:09
    • dadek
      Neißstraße 8, Bierblume Hausbrauerei
      dadek
      Często tak bywa, że od wielu lat przejeżdżamy przez jakieś miasto (szczególnie gdy jest ważnym węzłem kolejowym), korzystamy tylko z dworca i po szybkiej przesiadce podążamy dalej kolejnym pociągiem. Tak właśnie było w przypadku Görlitz, które to miasto wielokrotnie było "bramą...
      2023-04-27, 03:48
    • dadek
      Belgia, Gent, Rembert Dodoensdreef 1, Stadsbrouwerij Gruut
      dadek
      Kolejny browar w Gent, odległy od Artevelde (czyli ścisłego centrum) o około 600 m. Atakowaliśmy go 3-krotnie w różnych godzinach lecz obeszliśmy się smakiem. W witrynie knajpki od ulicy wywieszka, że zapraszają za róg. Tam rzeczywiście kilka ław, nad nimi rozpięty namiot ale drzwi zamknięte...
      2024-09-17, 22:47
    • Loading...
    • Koniec listy.
    Przetwarzanie...