Pierwszy lokal na ul. Dekabrystów który widać po prawej stronie idąc od ulicy Armii Krajowej to GROTA. dla piwosza praktykującego będzie to zapewne najlepszy przystanek w tej okolicy. często ale nie zawsze możemy zastać tutaj np. Belfasta z Jabłonowa (4.50). niestety z butli. z butli też sporo innych piwek (np. Tyskie Książęce, Żywiecki Porter), z beczki natomiast Warka króluje (4.00).
właściciele postarali się aby Grota wyglądała od środka jak Grota. Stalaktyty, stalagmity. stalagnatów nie spostrzegłem. jest ogólnie dużo przestrzeni, sala główna w kształcie litery U zawiera dwa bary, tutaj odbywają się często dość różne koncerty. w drewnianej przypudówce (zresztą nieźle dogrzewanej zimą) jest miejsce na kilka ławostołów i stół bilardowy. kibel w tym przyytku to niestety nie należy do tego z wyobraźni chodzącego z czopkiem opiumowym po mieście Marka Rentona z Trainspotting, bardziej przypomina to co zastał w rzeczywistości . no ale to nie psuje klimatu
muzyka - generalnie cięższe brzmienie (mnie jak najbardziej odpowiada).
lokal chyba jest czynny 24 godzinę na dobę
właściciele postarali się aby Grota wyglądała od środka jak Grota. Stalaktyty, stalagmity. stalagnatów nie spostrzegłem. jest ogólnie dużo przestrzeni, sala główna w kształcie litery U zawiera dwa bary, tutaj odbywają się często dość różne koncerty. w drewnianej przypudówce (zresztą nieźle dogrzewanej zimą) jest miejsce na kilka ławostołów i stół bilardowy. kibel w tym przyytku to niestety nie należy do tego z wyobraźni chodzącego z czopkiem opiumowym po mieście Marka Rentona z Trainspotting, bardziej przypomina to co zastał w rzeczywistości . no ale to nie psuje klimatu
muzyka - generalnie cięższe brzmienie (mnie jak najbardziej odpowiada).
lokal chyba jest czynny 24 godzinę na dobę
Comment