Częstochowa, Korczaka 14, Browar Czenstochovia

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Maggyk
    Szara Adminiscjencja
    🍼
    • 2004.05
    • 5617

To nie jest temat o PKP.
    Życie jest jak skrzynka piw rzemieślniczych - nigdy nie wiesz na co trafisz!
    Piwo domowe -
    Centrum Piwowarstwa - sklep dla piwowarów domowych

Reklama w BROWARZE
    PIWO GDZIE - STREFA Z ZASADAMI :D

Comment

• Czes
      Kapitan Lagerowej Marynarki
      • 2001.06
      • 752

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika docent Wyświetlenie odpowiedzi
      Nie sądzę, by rozwój turystyki piwnej zależał od miejsc hotelowych w browarach restauracyjnych. W tym kierunku bardziej zależałoby mi na dogodnym kolejowym rozkładzie jazdy, który w przypadku połączenia Częstochowa-Warszawa jest bardzo niedogodny (o czym już pisałem wcześniej w tym temacie).
      No widzisz, choćby dlatego przydałyby się tam miejsca noclegowe.

Ale ja myślę o turystyce w skali globalnej i właśnie ucieszyła mnie wiadomość, że PIS po dojściu do władzy zabezpieczy nam lotnisko o znaczeniu międzykontynentalnym
      O!Nanobrowar Domowy "PiwU"

Comment

• Pendragon
        Generał Wszelkich Fermentacji
        🥛🥛🥛
        • 2006.03
        • 13952

Jeżeli będzie to nocleg o przyjaznej cenie to czemu nie. W przeciwnym wypadku znajdzie się inny hotel a i na piwo mniej będzie można przeznaczyć
        A najlepiej gdyby w hotelu wydawano talony na darmowe piwo. A najlepiej od razu 3 piwa
        A taki gość hotelowy gdy może w kapciach zejść na piwo i tak wypije więcej.

moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot

Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie

Comment

• e-prezes
          🥛🥛🥛🥛🥛
          • 2002.05
          • 19260

Jak dobrze wiesz piwa w takich browarkach nie należą do tanich to czemu miejsca noclegowe miałyby być takie? Sądzę, że po uruchomieniu wspomnianego piętra na cele noclegowe będą na tym poziomie co w dobrych hotelach.

Comment

• Pendragon
            🥛🥛🥛
            • 2006.03
            • 13952

No właśnie wiem, dlatego piszę w domniemanym sensie, że co nam z tego pięterka - nam miłośnikom dobrego piwa ale chyba nie koniecznie luksusowych hoteli.

moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot

Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie

Comment

• abernacka
              🥛🥛🥛🥛
              • 2003.12
              • 10861

Wychodząc w ostatni piątek z Czenstochovi miałem mieszane uczucia co tego przybytku. Z jednej strony cieszy mnie fakt, że mamy kolejny browar restauracyjny a z drugiej zaś strony, jeżeli mają tak smakować piwa w tych browarach to osobiście wolę żeby już więcej ani jeden nie powstał. Ciemne było wybitnie kwaśne (stare czy może taki był cel piwowara?), jasne nie doleżakowane, mdłe, pszeniczne również okazało się młodym piwem pozbawionym jakichkolwiek cech piwa pszenicznego no może poza barwą a miodowe, mimo że moja Ania lubi piwa słodkie, powiedziała, że to syrop z piwem a nie odwrotnie.
              Kolekcjonerzy mogą być zadowoleni odwiedzając ten lokal. Są już etykiety oraz kufle po 10zł.
              Dodałem do galerii jedynie dwie fotki (piękną foto relacje zdał juz wcześniej Docent):

Last edited by abernacka; 2009-12-08, 09:21.
              Piwna turystyka według abernackiego

Comment

• Pancernik
                Pułkownik Chmielowy Ekspert
                🥛🥛🥛🥛🥛
                • 2005.09
                • 9787

Mam w planach przejazd rodzinny przez święte miasto, ale nie wiem, czy uda mi się nakłonić resztę wycieczki do popasu.
                Dlatego dwa pytania: godziny otwarcia (w tym w weekend) i - czy jest tam coś do jedzenia? Z góry dziękuję

Comment

• abernacka
                  🥛🥛🥛🥛
                  • 2003.12
                  • 10861

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pancernik Wyświetlenie odpowiedzi
                  (...)i - czy jest tam coś do jedzenia? Z góry dziękuję
                  Jak najbardziej mają kuchnię, która oferuje smaczne dania. Niestety zmówione przez nas potrawy okazały się małymi.
                  Piwna turystyka według abernackiego

Comment

• arzy
                    Major Piwnych Rewolucji
                    • 2002.06
                    • 2814

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pancernik Wyświetlenie odpowiedzi
                    (...)
                    Dlatego dwa pytania: godziny otwarcia (w tym w weekend) i - czy jest tam coś do jedzenia? Z góry dziękuję
                    zawsze od 12.00
                    "Spotkałem się z kolegą / Bo kolega jest od tego / I wypada czasem spotkać się z nim"

Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
                    Bractwo Piwne
                    Skład Piwa
                    Piszę poprawnie po polsku!

Comment

• Pancernik
                      🥛🥛🥛🥛🥛
                      • 2005.09
                      • 9787

Kilka dni temu tak, jak obiecywałem, prześmignąłem przez Częstochowę. Było po drodze, rodzinie wcisnąłem, że trzeba dziecku pewien obraz pokazać i zadziałało .
                      Wpadłem na szybko do Czenstochovii, oni zostali w samochodzie. Było około 12-ej, ale już było otwarte. Miłe panie "leciały podłogę na mokro", ja poprosiłem o nalanie w moje szkło, ale miały piwa butelkowane. Niestety, poprzedniego dnia była impreza, i z zapowiadanych 5 gatunków ostały się trzy" pszenica, ciemniak i koziołek. Koziołka jeszcze nikt nie wpisał, nie mogę go więc zARTomacić.
                      Lokalu nie zdążyłem obejrzeć ani nic skonsumować. Na pierwszy rzut oka robi miłe wrażenie, choć okolica nie powala.
                      W skrócie - piwa smakują w domowym stylu, są niezłe, mają potencjał.

Liczę na to, że gdy będę następnym razem, to:

a) będą jeszcze lepsze;
                      b) będzie pełny asortyment;
                      c) będę miał więcej czasu .

Comment

• Gringo
                        Major Piwnych Rewolucji
                        🍼
                        • 2007.07
                        • 2160

Jutro wybieram się na degustację. Mam pytanie do Was, ile kosztuje kaucja za butelkową Czenstochovię i czy nie ma problemu jak przywiozę własne szkło (butelki) aby mieć na wynos ?

Comment

• MINIAKos
                          Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
                          • 2010.02
                          • 151

Nigdy nie udało mi się wziąć w ich butelkach, ale nigdy też nie było problemu z nalaniem do własnych butelek Tyle, że nie kapslują

Comment

• Gringo
                            Major Piwnych Rewolucji
                            🍼
                            • 2007.07
                            • 2160

Tyle, że nie kapslują [/QUOTE]

dlatego zabieram krachle "marysieńkowe"

Comment

• tomek35
                              D(r)u(c)h nieuchwytny
                              • 2007.02
                              • 497

Odwiedziłem 3 tygodnie temu ten browar restauracyjny, rzeczywiście nie posiadali piw butelkowych. Na szczęście miałem litrową butelkę krachelową i bez problemu ją napełnili. Skosztowałem jedynie piwa miodowego, moim zdaniem piwo to jest troszkę przesłodzone.
                              Sam lokal ciekawy, ładnie urządzony. Do swojej kolekcji zakupiłem kufel firmowy "Czenstochovia"

Comment

• docent
                                • 2002.10
                                • 5205

Patrząc po wpisach dadka, Czenstochovia obniżyła ceny na swoje piwo co jest ewenementem zarówno jeśli chodzi o specyfikę krajowych browarów restauracyjnych jak i porę roku...
                                Piwna Praha-przewodnik po praskich lokalach z prawdziwym piwem
                                Przewodnik po miejscach gdzie warzy się i serwuje dobre piwo-Polskie Minibrowary
                                Piwne podróże po Czechach-Piwne Czechy
                                Polskie Minibrowary na FB - codziennie nowe informacje!

Comment

Przetwarzanie...
                                X