Poczekaj Docencie, mogło się coś zmienić. Zapomniałem dodać, że to oceny piw z połowy czerwca, wtedy tam byliśmy. Trochę mi się przeleżały w archiwum.
Częstochowa, Korczaka 14, Browar Czenstochovia
Collapse
X
-
Dwa tygodnie temu nie można było, więc się chyba raczej nic w tym zakresie nie zmieniło. Ale jak się z własnym szkłem przyjdzie to Panie barmanki chętnie naleją.Nie należy odkładać na jutro, tego co można wypić dzisiaj.
Nie wierzę abstynentom.
Comment
-
-
Wreszcie i mi sie udało odwiedzić kolejny browar restauracyjny. Jako, ze znów byłem kierowcą, to pozostał mi jedynie zakup piw na wynos we własne butelki. W niedzielę 10.10 były dostępne 4 gatunki: miodowe, pszeniczne, pils i ciemne. (do zdegustowania pozostało jeszcze ciemne).
Lokal odwiedziłem po godz 15. Na dole było tylko 5 osób, na piętrze, które było bardzo klimatyczne - z sercem browaru - były tylko 2 osoby.
Lokal wewnątrz podobał mi się, stylowe miękkie kanapy, przy barze stoliki z krzesłami, ciekawy wystrój nawiązujący do historii browaru, również Kmicica.
Z tyłu, od strony parkingu nieźle wygladająca altanka - mogliby z czasem przerobić ja na ogródek piwny, mimo, że widoki z tej części są średnio ciekawe.
Mimo, że na barze stał sześciopak z butelkami to na wynos nie było możliwości zakupu ich piw we własnych flaszkach wraz z etykietami, a szkoda. Szkoda też, że browar nie posiada swoich aktualnych wizytówek.
Bardzo dobrze by było, (nawiązujac do wczęśniejszej dyskusji) aby na ostatnim piętrze powstał hotel.Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl
Comment
-
-
Doszły mnie słuchy, iż został zakupiony nowy zbiornik leżakowy.
Więcej będę wiedział w środę."Spotkałem się z kolegą / Bo kolega jest od tego / I wypada czasem spotkać się z nim"
Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Bractwo Piwne
Skład Piwa
Piszę poprawnie po polsku!
Comment
-
-
Na dniach ma pojawić się piwo z chili według austriackiej receptury.
Na Św. Patryka będzie marcowe."Spotkałem się z kolegą / Bo kolega jest od tego / I wypada czasem spotkać się z nim"
Bractwo Piwne
Skład Piwa
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika arzy Wyświetlenie odpowiedziNa dniach ma pojawić się piwo z chili według austriackiej receptury.
(...)"Spotkałem się z kolegą / Bo kolega jest od tego / I wypada czasem spotkać się z nim"
Bractwo Piwne
Skład Piwa
Comment
-
-
-
Sympatyczne miejsce. Trafiliśmy tam w porze południowej i otwarty był jedynie pub na parterze, jednak dzięki uprzejmości właściciela mogliśmy sobie obejrzec również sam mini browar i podyskutowac o piwach tutaj warzonych.
Sympatyczne miejsce, fajny wystrój ( na piętrze - parter wygląda jakby ktoś nie miał koncepcji jak pub ma wyglądać), piwa smaczne, choć mogły by być bardziej dopracowane ( zwłaszcza pils troche taki zbyt wodnisty).
Ogólnie wrażenia z krótkiego pobytu w lokalu - bardzo przyjemne.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika MINIAKos Wyświetlenie odpowiedziNikt nie informuje, a tu nowe piwo w Czenstochovii od połowy maja. Uwarzone jednorazowo. Smakowite, początkowo zbożowe smaku, później diacetyl w przyjemnej dawce.
Zwróccie uwagę na slogan z ulotki. Jasne piwo z Czenstochovii (które zresztą jest na zdjęciu) jest smaczne, ale ostatnią rzeczą jaką można o nim powiedzieć jest to, że ma zauważalną goryczkę. Widocznie w Częstochowie lud domaga się słodyczy
Piwa dostępne 29 maja 2011: jasne, pszeniczne, jasne słodowe, jasne miodowe. Przez wakacje nic nowego nie będzie, dopiero na jesień planowany jest koźlak.Piwna Praha-przewodnik po praskich lokalach z prawdziwym piwem
Przewodnik po miejscach gdzie warzy się i serwuje dobre piwo-Polskie Minibrowary
Piwne podróże po Czechach-Piwne Czechy
Polskie Minibrowary na FB - codziennie nowe informacje!
Comment
-
-
hahah, mniej goryczki więcej smaku
Czy to aby się nie wyklucza? No cóż, lud Częstochowy pewno narzekał, że piwo za gorzkie. A uległy browar spełnił ich życzenia.Milicki Browar Rynkowy
Grupa STYRIAN
(1+sqrt5)/2"Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
"Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
No Hops, no Glory :)
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika docent Wyświetlenie odpowiedziW zapachu aromat niedoleżakowanego piwa wymieszany z perfumowatością. Smak to właściwie sama słodycz. Dla zwolennika piw wytrawnych czysty koszmar.
Zwróccie uwagę na slogan z ulotki. Jasne piwo z Czenstochovii (które zresztą jest na zdjęciu) jest smaczne, ale ostatnią rzeczą jaką można o nim powiedzieć jest to, że ma zauważalną goryczkę. Widocznie w Częstochowie lud domaga się słodyczy
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika jacer Wyświetlenie odpowiedzilud Częstochowy pewno narzekał, że piwo za gorzkie. A uległy browar spełnił ich życzenia.
Comment
-
Comment