Częstochowa, Korczaka 14, Browar Czenstochovia
Collapse
X
-
"Spotkałem się z kolegą / Bo kolega jest od tego / I wypada czasem spotkać się z nim"
Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Bractwo Piwne
Skład Piwa
Piszę poprawnie po polsku! -
W jakiej cenie porter butelkowy?(_)>
Nigdy się nie poddawaj!!!
Browar "Pyrlandia" Poznań - albeertos & kiler
Lech jest tam gdzie jego wiara
Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!Comment
-
"Spotkałem się z kolegą / Bo kolega jest od tego / I wypada czasem spotkać się z nim"
Bractwo Piwne
Skład Piwa
Piszę poprawnie po polsku!Comment
-
Kupowałem wczoraj, w lodówce jeszcze trochę stało.Comment
-
Wystrój to nie moja bajka ale pewnie większości się będzie ta elegancja - francja, skóra i komóra podobała
Obsługa miła, ładna i konkretna. Jedzenie - standardowy ser smażony ale i pyszna słusznej wielkości golonka.
Piwo - jasne dla mnie zbyt słodowe ale generalnie smakowało. Miodowe - niezłe, bez sztucznych akcentów i z delikatnym posmakiem miodu. Niezły porter -na początku wręcz wydawał się świetny ale niestety pod koniec doszły do głosu nuty apteczne.
Niestety pszenica poleciała do zlewu (ale tu akurat jako jedyne pite w domu na drugi dzień więc transport mógł mieć wpływ).
Ogólnie wrażenia z jedzenia i picia pozytywne, z obsługi też. Trochę tylko zbyt klubowo-restauracyjnie."Nie myśl o tym, że wszystko się kończy. Myśl, że wszystko się dopiero zaczyna. To, co powinno być życiem: spokój, wolność i cisza" M. Hłasko, "Ósmy dzień tygodnia"Comment
-
Jeśli coś krytykujesz, to wysil się trochę i uzasadniaj swoje zdanie.- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).Comment
-
Odwiedzony lokal 02.05.2013.
W ofercie 3 piwa, pils, miodowe i pszeniczne. Jako kierowca oczywiście brać nie brałem. Na wynos: butelki 1l z kaucją 10 zł skutecznie mnie zniechęciły, gdyby sprzedawali w 0.5l jak to drzewiej bywało wziąłbym ze sobą.
Kuchnia niestety obniżyła loty.
Gulasz po węgiersku, nawet smaczny ale dziwny, od kiedy to w gulaszu po węgiersku są kiszone ogórki?
Kolejne danie to gęś faszerowana grzybami z modrą kapustą i sosem z czerwonego wina, puree ziemniaczane, sama gęś nieźle zrobiona, kapusta sucha i nieprzyprawiona, puree ledwo ciepłe, jakby kuchence mikrofalowej nie starczyło już siły na lepsze podgrzanie.
Natomiast sałatką z gęsią pieczoną na różowo to totalna porażka, plastry prawie surowej gęsi z tłuszczem i skórą. Na nasze uwagi co do tej gęsi kucharz twierdzi, że taka musi być. Może on lubi na wpół surową gęsinę, my nie koniecznie. Gęś jest takim ptakiem, który trzeba umieć zrobić.
Z lokalu wyszliśmy bardzo zdegustowaniGdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.plComment
-
Na jesień planowane jest przy browarze otwarcie hotelu z piwnym spa."Spotkałem się z kolegą / Bo kolega jest od tego / I wypada czasem spotkać się z nim"
Bractwo Piwne
Skład Piwa
Piszę poprawnie po polsku!Comment
-
Browar odwiedziłem w sobotę, 14 września. W ofercie dostępne trzy piwa : jasne ( 0,3/0,5 – 6,00/8,00 ), miodowe ( 0,3/0,5 – 6,50/9,00 ), bursztynowe ( 0,3/0,5 – 6,00/8,00 ).
Bursztynowe - piwo dolnej fermentacji, dzięki specjalnie dobranej mieszance słodów jasnych i ciemnych uzyskaliśmy smak i zapach typowy piw bursztynowych. Barwa jest adekwatna do nazwy, a naturalne wysycenie dwutlenkiem węgla ułatwia wyczucie w smaku nut słodowo-karmelowych
Piwa moim zdaniem przeciętne ( ale bez przykrych posmaków i wad ) – cóż mam dość wysoko zawieszoną poprzeczkę po wizycie w pewnym mini browarze na Śląsku. Jasne – jak dla mnie zbyt niska goryczka, miodowe z kolei zbyt słodkie ( choć paradoksalnie goryczka bardziej wyczuwalna niż w jasnym ), bursztynowe jakieś takie nijakie.
Piwo dostępne w butelkach 0,33l na wynos – po7,00 zł, a w czteropaku po 6,50
Do jedzenia zamówiłem smakowite śliwki w bekonie, oraz „kotlety z prosiaka na grubo tartych plackach ziemniaczanych w sosie z borowików” – dobre, ale mogło być to danie wybitne.
Ogólne wrażenia pozytywne, miła obsługa, przyjemny wystrój – podczas pobytu w Częstochowie zajrzeć trzeba.Ochotnicza Straż Piwna
BAZA = 7446Comment
-
Naprawdę mam to pisać. Mogę. Przyjąłem jednak zasadę by chwalić jedynie i być neutralnym jeśli jest smutek i ... odwiedzać drugi i trzeci raz i dopiero pisać ewentualnie krytycznie. Jak już pisałem byłem we wszystkich w Polsce. Tam dwa razy. Było beznadziejnie pod każdym względem. A moje specjalizacje do oceny to: jedzenie, jakość obsługi i ... chęć wypicia piwa po raz kolejny. W żadnej moje kategorii to nie wygląda dobrze. W piwie gorszy w Polsce jest tylko Kalisz. Byłem we wszystkich 43 browarach restauracyjnych. W niektórych kilka razy. A teraz o konkretach: przegrzebki spalone na smalec, piwo ciepłe (pisałem), smutne (za karę pracujące) kelnerki, niedogrzana sala (za każdym razem). Picie piwa to nie tylko piwo... Choć ono jest najważniejsze.Comment
-
Częstochowa - piwne SPA
Jeśli chodzi o miejsca w Częstochowie, to polecam przede wszystkim niejaką Czenstochovię. Mówia o sobie Browar Czenstochovia - ja tam nie wiem jak jest z tym browarem, ale na pewno coś swojego warzą. W każdym razem klimatycznie miejsce na spotkania ze znajomymi przy piwie. Niektórzy mówią na to PUB OSLO, w sumie nie wiem czy to alternatywna nazwa, czy pub ma osobna nazwę, czy to jakiś staroć , ale nadal wykorzystywany w nazewnictwie. Adres - Korczaka 14Comment