Chorzów, Hajducka, Al Dente

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • adam16
    Pułkownik Chmielowy Ekspert
    • 2001.02
    • 9866

Chorzów, Hajducka, Al Dente

Pizzeria Al Dente
    Proszę nie narzekać, że znowu piszę o pizzerii, ale ja po prostu uwielbiam wszelkie pizze i makarony. A ta pizzeria zastrzeliła mnie po prostu - uwaga - Pizzą Bawarską . To nie żart . Pizza z kapustą kiszoną i kiełbasą piwną za jedyne 5zł (mała pizza).
    Mają tam jeszcze Golonko Neapol. A to są potrawy godne polecenia do piwa. I tutaj dochodzimy do tego co mi się w tej pizzerii zupełnie nie podoba - maleńki wybór piwa. Jest tylko Tyskie Gronie i Żywiec w butelkach (0,33l za 3zł i 0,5l za 4zł.). Lanego brak.
    Ale warto odwiedzić to miejsce dla pysznej Pizzy Bawarskiej.
    Browar Hajduki.
    adam16@browar.biz
    Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!

Krasnoludki są na świecie, a w każdym razie w Chorzowie ;) a dowodem jest to, iż do domowego piwa siusiają :D - mam KWASIŻURA :D
  • adam16
    Pułkownik Chmielowy Ekspert
    • 2001.02
    • 9866

Odp: Al Dente

adam16 napisał(a)
    Pizzeria Al Dente
    Zapomniałem o adresie:
    Chorzów ul. Hajducka. Łatwo tam trafić.
    Ostatnia zmiana dokonana przez Maggyk; 2005-09-21, 08:40.
    Browar Hajduki.
    adam16@browar.biz
    Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!

Krasnoludki są na świecie, a w każdym razie w Chorzowie ;) a dowodem jest to, iż do domowego piwa siusiają :D - mam KWASIŻURA :D

Comment

Related Topics

Collapse

• Serokomlak
      Islandia, Hveragerði, Breiðamörk 2, Ölverk Pizza & Brewery
      Serokomlak
      Pierwsze geotermalne piwa warzone w Europie

„Bez wątpienia największym wynalazkiem ludzkości jest piwo. No, koło też jest ważne, ale nie pasuje do pizzy…”.
      Autorem tej błyskotliwej uwagi jest Dave Barr, amerykański dziennikarz i laureat nagrody Pulitzera. Być może...
      2024-11-03, 02:56
    • pebejot
      Jelenia Góra, Pocztowa 8, Pizzeria Gazownia
      pebejot
      Pizzeria i bar w samym centrum Jeleniej Góry u bram Starego Miasta.
      Lokal jest ukryty w podwórku, trzeba wejść przez bramę.

Oprócz całkiem dobrej pizzy w lokalu można napić się piwa z byłego Wleńskiego, a obecnie Jeleniogórskiego browaru Dolina Bobru.
      Z kranu leje...
      2024-01-23, 16:25
    • steelliras
      Chorzów, ul. Długa 24, Sklep Impuls
      steelliras
      Sklep stacjonarny i internetowy. Mamy w ofercie ponad 1800 gatunków piwa, głównie krafty polskie a do tego piwa oryginalne czeskie i rosnący asortyment piw z krajów europejskich tj. Belgia, Niemcy, Holandia, Dania, Austria, itp. Staramy się utrzymywać stałą ofertę jeśli to tylko możliwe,...
      2022-09-05, 12:49
    • Serokomlak
      Islandia, Egilsstaðir, Fagradalsbraut 25, Austri Brugghús
      Serokomlak
      Egilsstaðir to miasteczko (zamieszkałe przez ok. 2,5 tys. mieszkańców) będące komunikacyjnym centrum środkowo-wschodniej Islandii, które jest zwornikiem w regionie Austurland. Z Egilsstaðir można udać się do Seyðisfjörður - portu (można tu kupić ciekawe piwa warzone dla miejscowych sklepów...
      2024-10-27, 01:16
    • ART
      Bydgoszcz, Teofila Magdzińskiego 7, OGIEŃ Craft beer & pizza
      ART
      Robiąc przeszwend po bygdoskich lokalach z ciekawszym piwem trafiliśmy w Ogień.

Właściwie to głód był naszym przewodnikiem na pierwszym miejscu a na drugim piwne pragnienie. Pizza wychodzi im świetnie, bez 2 zdań.

Piwnie to jest kran z Moczybrodą - czas serferów....
      2023-10-17, 21:26
    • Loading...
    • Koniec listy.
    Przetwarzanie...