było już w tym wątku, więc nieco odświeżę oczami przyjezdnego...
lokal rzeczywiście jakby osiedlowo-podmiejski o wyraźnie klimacie niezabogatego pubu bez związku z nazwą, jednak ogólne wrażenie pozytywne.
+ tanie piwo regionalne - Boner, choć nie zachwyca - dobrze, że jest;
+ tani porterek (mnie akurat nie leżał tego dnia i smakował inaczej od tego, które dostałem od pogoniarza kiedyś);
+ barmanka bez specjalnej nawijki dała nam łyżkę do utopenców
- mała ubikacja, choć jak na tej klasy lokal do zniesienia
- ciut mało miejsca w ogródku (zaanektowaliśmy wszystkie miejsca)
do następnego razu, bo ciemnych piw lanych to jak na lekarstwo, bonerka spróbuję sobie w zawierciu.
Jeszcze w ramach uzupełnień dot. tegoż przybytku, to ostatnio zauważyłem, że wystawiono kartkę z godzinami jego otwarcia. Znajduje się ona nie na szybą drzwi lecz na nalewaku
Otóż Euro Pub zaprasza od 5.00 do 22.00.
Jeszcze w ramach uzupełnień dot. tegoż przybytku, to ostatnio zauważyłem, że wystawiono kartkę z godzinami jego otwarcia. Znajduje się ona nie na szybą drzwi lecz na nalewaku
Otóż Euro Pub zaprasza od 5.00 do 22.00.
Mnie się już przytrafiło opuszczać to miejsce, tuż przed 23-cią.
Dzięki Adamie, że zaprowoadziłeś nas w to miejsce. Bardzo przyjemny lokalik ze świetnym piwem. Oddech od warszawskich "pubów" , klasyczna wyższej klasy spelunka
To inaczej miało być, przyjaciele,
To nie o to walczyliśmy, burząc mur,
Nie ma pracy, nie ma chleba, próżny trud!
Czy naprawdę aż tak wiele chcemy?
Chleba i pracy chcemy! Pracy i chleba!
Rządzący światem samowładnie
Królowie banków, fabryk, hut
Tym mocni są, że każdy kradnie
Bogactwa, które stwarza lud.
Poza wyżej opisaną przyjemnością wypicia lanego portera, w nagłych wypadkach można też sobie skonsumować żarcie, z którym się przyszło i pani barmanka nic nie powie, poza "smacznego". Ogólnie ja mam same pozytywne wrażenia z moich bytności w tymże miejscu.
Wygodą też jest ogólnodostępny automat telefoniczny, na który można zadzwonić do zgrupowanych Forumowiczów... Uwaga - podaję numer (pamiętajcie o kierunkowym)! 032 249 30 10
Czesio śpiewa w środku, w Czesiu...
Tłumaczę, przewodzę i wiecznie zabieram się za uporządkowanie kolekcji wafli i szkła.
Co tu dużo pisać-wspaniałe miejsce! Ze względu na lane piwa. Reszta tylko dla miłośników tego typu miejsc (ja się do takich zaliczam). Lany Boner Mocny i ten WSPANIAŁY Porter. Lepszego portera nie piłem nawet butelkowanego! No i jedyne mi znane miejsce w kraju gdzie jest lany porter. Obowiązkowo będe odwiedzał przy każdej okazji.
Comment