Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika ZIOMEK2
Chorzów, Mielęckiego, Euro Pub
Collapse
X
-
Browar Hajduki.
adam16@browar.biz
Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Krasnoludki są na świecie, a w każdym razie w Chorzowie ;) a dowodem jest to, iż do domowego piwa siusiają :D - mam KWASIŻURA :D -
Belfer - jak to mówią: Ziom, zmień dilera albo bierz połowę
Gdzie ty tam ten browar Staropolski widziałeś - no chyba, że twój nagłówek stwierdza tylko taką oczywistość, że taki browar istnieje w ogóle - bo w Euro Pubie to piw z niego nie uświadczysz.
Piwa przez Ciebie opisywane to oczywiście piwa z Zawiercia - Boner Mocny i Dark, różnie już nazaywany, Czekoladowym (opiliśmy się tego dużo na ostatnim zlocie), w Krakowie dostępny jako Smoczy Dark, czy Smocze cośtam - czyli generalnie ciemny Ale, górna fermentacja, pyszne piwo, tyle że nie porter.
Nie zmienia to faktu, że trzeba ten zakątek znowu odwiedzić i przypomnieć sobie smaki z ostatniego zlotuNORMALNOŚĆ
Browar "nadRzeczny" warzy od 2003 r.Comment
-
Ciemny Dark a la Porter jak to pisze w knajpie.
Może w ten łykendzik?Lwów zawsze polski,Bytom zawsze niemiecki.
1 FOLKSDOJCZ BROWARU :D
Da seufzt sie still, ja still und flüstert leise:
Mein Schlesierland, mein Heimatland,
So von Natur, Natur in alter Weise,
Wir sehn uns wieder, mein Schlesierland,
Wir sehn uns wieder am Oderstrand.
Comment
-
Nie wiem kiedy tam byłeś ostatnimi czasy, skoro jest to Twój pierwszy post w tym temacie, i jeden z ostatnich w tym temacie ma datę ze stycznia 2008!!?
Chcemy pić piwa różniste, nie tylko tyskie itp, a tak słabo dbamy o takie fantastyczne miejsca - oazę na górnośląskiej pustyni.
Z piwem tam dostępnym chyba masz rację (Dark z Jury). Mnie zmyliły waflownice Staropolskiego i podobne smaki oraz niepewne odpowiedzi barmanki.
PS
Jeśli tam nie byłeś przez ostatni rok, to koniecznie sprawdź te piwa i potwierdź swoje wywody.
Do zobaczenia. Wtedy będzie można pogadać też o innych sprawach.Lwów zawsze polski,Bytom zawsze niemiecki.
Comment
-
Piwa sprawdzone i jest tak jak napisałem.
Mało tego - wybieramy się tam z Kiszotem znowu w najbliższych dniach, jak już ustalimy kiedy - dam znać w odpowiednim temacie - już teraz zapraszamy - spotkamy się i pogadamy też o tych innych sprawachNORMALNOŚĆ
Browar "nadRzeczny" warzy od 2003 r.Comment
-
Tak jak wyżej napisał Strzelczyk spotkanie już w tę sobotę 17-18.Chętnych zapraszamy.Lwów zawsze polski,Bytom zawsze niemiecki.
Comment
-
Jeśli chodzi o spotkania to proszę o zamieszczanie propozycji w odpowiednim dziale.Życie jest jak skrzynka piw rzemieślniczych - nigdy nie wiesz na co trafisz!
Piwo domowe -
Centrum Piwowarstwa - sklep dla piwowarów domowych
Reklama w BROWARZE
PIWO GDZIE - STREFA Z ZASADAMI :DComment
-
Lwów zawsze polski,Bytom zawsze niemiecki.
Comment
-
Ciężko się z tobą prowadzi dyskusję.W zasadzie nie idzie jej prowadzić w ogóle.Lwów zawsze polski,Bytom zawsze niemiecki.
Comment
-
Raczej Jura
Raczej Browar na Jurze niż Witnica. Rozmawiałem z szefową zawierciańskiego browaru w sprawie sprowadzania piwa do Chorzowa, no i usłyszałem, ze obsługują właśnie Euro Pub. Podskoczyłem więc ze dwa tygodnie temu spróbować tam piwka i było jak w komedii - barmanka nie wiedziała skąd leją piwo, a w dodatku stwierdziła, że sama piwa nie pije. A najsmieszniejsze jest to, że podobne zdarzenie było opisane na tym forum już kilka lat temuComment
Comment