Chorzów, Sobieskiego 12, Rebel Bar
Collapse
X
-
Akademia Piwna Rebel
Przy współpracy kilku forumowiczów robimy w piątek 25 marca o godz. 18.00 Akademię Piwną Rebel w Rebel Garden (Chorzów, przy bramie Zoo) - skierowane dla laików, ale gdyby ktoś był chętny
A poza tym w Rebel Garden - lany jasny Kozel i Zielone Raciborskie, plus ok. 20 butelkowych do wyboru.
Ponadto rozrasta się nam piwna wycieczka 9 kwietnia - zacząłem zapełniać już drugi autobusComment
-
sobota czeska w skansenie
Zła i dobra wiadomość
1. Zła: Z przyczyn niezaleznych od nas wyjazd do Litovela itd. z 14 maja musimy przesunąć aż na 4 czerwca. Po prostu wyszły problemy z autobusemKto już wpłacił, a nie może jechać 4 czerwca niech da mi znać i kasa będzie do odbioru w którymś z Reblów. Dla mnie to jednak dobra wiadomość, bo... wtedy moge jechać, a 14 maja nie mogłem, gdyż obsługuję imprezę na którą zapraszam, a mianowicie >>
2. Dobra wiadomość: 14 maja od 12.00 do 22.00 - Dzień Czeski w skansenie w Chorzowie: leję Litovela plus piwa butelkowe plus potrawy tradycyjnej kuchni czeskiej ( ogniste mięso, kanapki ze śledziami, kiełbasę końską, smażony ser i inne).
Zagra kapela czeska „Na ladiczka".
Tak więc nie ma tego złego, co by na dobre nie wyszło
Pozdrav
DarekComment
-
kalendarz czeskich browarów
Czołem
Sciągnąłem z czeskiej drukarni kalendarz na 2011 (składany, taki na biurko, chyba z 50 stron) z czeskimi browarami regionalnymi - 10 sztuk za 100 zł z przesyłką. Jakby ktoś był chętny i chciał kupić takowy za 10 zł (czyli tyle ile mnie kosztował), to niech się odezwie na >> darekzal74@gmail.com
Te kalendarze można zobaczyć w Rebel Garden lub w Rebel Barze
Pozdrav
darekComment
-
Rebel Beer Tour - reaktywacja
Czołem
W końcu po problemach reaktywujemy Rebel Beer Tour. Ponizej garśc info
Na trasie mamy dwa nowe punkty na mapie czeskich browarów: browar Sachsenberg w Czeskim Cieszynie (warzący m.in. piwo pieprzowe i jagodowe) oraz browar hotelowy Pod Kycmolą, położony wśród beskidzkich szczytów w miejscowości Horni Lomna.
Odwiedzimy także dwa browary, znajome już części naszych piwnych turystów: Konicek i Hukvaldy. To nawiązanie do pierwszej wyprawy, podczas której – równo dwa lata temu, gościliśmy właśnie u nich. Jesienna pora przy ich produktach na pewno nie będzie smętna. A beskidzkie krajobrazy na pewną temu będą sprzyjać
Cena: 85 zł (obejmuje transport i ubezpieczenie)
Zgłoszenia:
w Rebel Garden Cafe (obok Bramy Zoo),
lub >> 660-433-000, lub >> darekzal74@gmail.com
Pozdrav
Darek Zalega
PS A pod koniec stycznia robimy Festiwal Ciekawych Świata im. Alfreda Szklarskiego - nie chodzi o piwo, ale też przyjemnieComment
-
Do Trzyńca-Karpentnej jedźcie. Browarek znowu działa, otworzył własną małą piwniczkę. Piwo świetne, piękne krajobrazy (w słoneczną pogodę). Sachsenberg też fajny, ale jednak Trzinecke kvasnicowe w obecnej formie bije wszystko w okolicy, nawet Koniczka
moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzieComment
-
Comment
-
Tym bardziej, że Sachsenberg nie warzy piwa na miejscu i sprowadza je z Kozlovic, więc na chwilę obecną cieżko ich nazwać browarem.Comment
-
Jest knajpa czynna codziennie od 10 do 22. Będzie trudno tam pomieścić cały autobus, ale nie wszyscy przecież muszą siedziećAle warto, ojjj warto!
Co ciekawe - z peta wieczorem było jeszcze lepsze...Ostatnia zmiana dokonana przez Pendragon; 2011-10-24, 11:22.
moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzieComment