Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Zal
Wyświetlenie odpowiedzi
Chorzów, Sobieskiego 12, Rebel Bar
Collapse
X
-
Last edited by adam16; 2009-07-21, 21:43.Browar Hajduki.
adam16@browar.biz
Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Krasnoludki są na świecie, a w każdym razie w Chorzowie ;) a dowodem jest to, iż do domowego piwa siusiają :D - mam KWASIŻURA :D
-
-
nowe piwka w rebel barze
Czolem
Przekazuje wiesc, ze wprowadzilismy nowe lane piwko w Reblu - Sklepni z Cernej Hory (po 5 zeta), no i po wakacyjnej przerwie wrocil lany Baltas (6,5 zl). Z butelkowych nowosci na razie tylko Jasne Noteckie (ach, ten bączek . Staram się też o Krajana. Widać zresztą, że ludzie coraz częściej szukają innych piw, o czym przekonałem się w skansenie chorzowskim gdzie wystawiałem się z Rebel zdrojem i baterią 13 rodzajów piwa. Starszym gościom do gustu przypadło zwłaszcza Ciechan wyborny i Noteckie (komentarze w stylu - Jak za starych czasów
Comment
-
-
Dobre wieści, miło słyszeć że się znowu coś w Rebel'u dzieje w temacie powiększenia asortymentu, ale te piwka z za zachodniej i wschodniej granicy nie znikną? a przede wszystkim te z pszenicznym udziałem
No to co panowie, może jakieś spotkanie po zlocie?
Oczywiście z degustacją piw domowych jak zawsze (jeśli "władze" Rebel'a wyrażą zgodę) z mojej strony jakieś i inne ciemniaczki zapewnione.
Comment
-
-
No, piwka zza wschodniej granicy nie znikną (jak to tak - bez Obolonów? , natomiast tych zza zachodniej będzie sporo mniej, bo po prostu są zbyt drogie (a staramy sie jednak utrzymać politykę, że nie ma piw powyżej 9 zł).
A Sklepni z Cernej Hory zacząłem reklamować jako piwo templariuszy z Czech, bo cholera, jednak browar jest słabo kojarzony
Jak najbardziej zachęcam do spotkania w Reblu.
Baw się dobrze na zlocie
Comment
-
-
Słowackie piwa w Reblu
Milo mi poinformowac, ze od tego tygodniu w Reblu pojawily sie caly zestaw slowackich piw - Kelt, Smadny Mnich, Corgon (10 i 12) oraz Urpiner (10 i 12), a poza tym Wisnia w piwie z Kormorana
Ponadto na sobote 14 listopada planujemy jednodniowy objazd po bliskich czeskich browarach (m.in. Hukvaldy i Stramberk). Jezeli ktos bylby chetny, prosze o szybki kontakt (bo wynajmujemy minibusa, albo i dwa .
Comment
-
-
43 osoby na wypadzie do czeskich minipivovarów
Uff, obyło się bez ofiar i wypad w sobotę 14 listopada ludzi skrzykniętych w Rebel Barze wypadł bardzo fajnego. Z powodu masy chętnych trzeba było wziąć autokar i załatwić fajną pogodę (i załatwiliśmy . Odwiedziliśmy U konicka w Wojkovicach, Hukvaldy, Kozlovice i Stramberk - w sumie cztery minipivovary, a w każdym po co najmniej trzy piwka. Dam znać, kiedy będą fotki z wyjazdu na stronie reble baru, a może ktoś się wciągnie na kolejny wyjazd, który planujemy w styczniu.
PS Z nowości rebelarowych: pojawił się Topvar i Saris (10 i 12), tak więc słowackie piwka mocno weszły do rebla
Comment
-
-
To jest temat dotyczący tylko i wyłącznie lokalu. Wycieczki wydzielono nowy, a wszystkim offtopocom to zostanie zapamiętane, że mi zakłócili chwilę odpoczynkuLast edited by Maggyk; 2010-01-29, 14:35.Życie jest jak skrzynka piw rzemieślniczych - nigdy nie wiesz na co trafisz!
Piwo domowe -
Centrum Piwowarstwa - sklep dla piwowarów domowych
Reklama w BROWARZE
PIWO GDZIE - STREFA Z ZASADAMI :D
Comment
-
-
Nowości reblowe
Uff, rynek hurtowni ciekawych piw się rozwija, więc w Reblu też nowości: już teraz mamy pierwsze Opaty (choć czereśniowy, hmmm, taki sobie , Cornelius, Konstancin (Mazowieckie i Starodawne), a wkrótce - jak obiecano nam - będzie u nas i Krajan.
Tak więc chyba nie wyrobimy z aktualizowaniem strony internetowej
PS A poza tym mamy wystawę zdjęć - jeżeli kogoś to interesuję - z ataku Izraela na Strefę Gazy w ubiegłym roku.
Comment
-
-
Nowości za nowościami
Póki Czarnkowskie piwo jeszcze na rynku, to wprowadziliśmy w barze całą rodzinę jego bączków (łącznie z Proletaryatem A ponadto na próbę z Gościszewa Naturalne, Naturalne niefiltrowane i Rycerz, no i Skalaki. Chodzą słuchy, że w końcu coś z tego Krajana będzie już wkrótce
Comment
-
-
menu
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika silvian Wyświetlenie odpowiedziCzy mógłbym prosić o aktualne menu?
>> Pater/Granat Cerna Hora 6,0 x
małe Pater/Granat 5,0 x
>> Miodowe Ciechan 7,0
małe Miodowe 6,0
BROWAR FORTUNA
Smok Czarny 6,5
Smok Srebrny 5,5 x
Smok Złoty 5,5 x
Smok Czerwony 5,5
BROWAR CIECHAN
Wyborne 5,5
Mocne 5,5
Miodowe 7,5
BROWAR AMBER
Żywe 6,0x
Złote Lwy 6,0
Koźlak 7,0x
BROWAR CORNELIUS
Cornelius Pszeniczny 7,0
Cornelius Miodowo Pszeniczny 7,5 x
BROWAR KORMORAN
Wiśnia w piwie 6,5
BROWAR KONSTANCIN
Jasne Pełne 5,5
Mazowieckie 5,5 x
Starodawne 6,0
Żytnie 8,5
Czarny dąb 8,5
BROWAR GOSCISZEWO
Naturalne niepaster. Niefiltrowane 7,0
BROWAR GRYBÓW
Grybów premium 5,0
Pilsweiser 12% 5,5
Bączki (0,33 l)
Czarnków Jasne Noteckie 4,5
Beczkowe Mocne 3,5!
PIWA CZESKIE
BROWAR ROHOZEC
Skalak 11 5,0
Skalak 13 tmawy 5,5
BROWAR CERNA HORA
Jagodowe 7,5
BROWAR PRIMATOR
Primator Bezalkoholowy 5,0
Primator Premium 6,0
Primator Polotmavy 13 6,0
Primator Exclusiv Special 16 7,0
Primator Rycerskie 21 8,0
Primator Weizenbier 6,5
BROWAR KRAKONOS
Krakonos 10 niepasteryzowany 5,0
BROWAR VELKE POPOVICE
Cerny Kozel 6,0
BROWAR NOVA PAKA
Jasne 5,5
Tmave 6,0
PIWA SŁOWACKIE
Smadny Mnich 6,0
Kelt 6,0 x
PIWA UKRAIŃSKIE
Obolon Pszeniczny 7,5 x
Obolon Biłe 7,5 x
Obolon Aksamitne 7,5 x
Obolon Magnat 7,5 x
Comment
-
-
Jeden z najciekawszych lokali w okolicy, bardzo cieszy mnie fakt ze można iść do knajpki na dobre piwo z naprawde potężnym wyborem (jak na nasze realia innych barów).
Jeszcze jakby był letni ogródek piwny to byłoby miodzio.
Jedna uwaga tylko do właściciela, aby barmanów uświadamiał jak należy wlewać piwo pszeniczne i mętne szkoda tyle drożdży zwracać w szle do browaru.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Gringo-sl Wyświetlenie odpowiedziJeden z najciekawszych lokali w okolicy, bardzo cieszy mnie fakt ze można iść do knajpki na dobre piwo z naprawde potężnym wyborem (jak na nasze realia innych barów).
Jeszcze jakby był letni ogródek piwny to byłoby miodzio.
Jedna uwaga tylko do właściciela, aby barmanów uświadamiał jak należy wlewać piwo pszeniczne i mętne szkoda tyle drożdży zwracać w szle do browaru.
Praktycznie wszyscy barmani są nowi, więc jakby co, proszę, zwracaj im uwagę co do lania - bo ja jestem w kołowrocie przez kolejnym beer tourem, a po urodzinach dziecka
Comment
-
Comment