Chorzów, Sobieskiego 12, Rebel Bar

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • darekzal
    Szeregowy Piwny Łykacz
    • 2006.11
    • 5

Od dziś znów działamy

Sorrki, ale zachciało mi się remontów, to mam za swoje W każdym razie od dzisiaj, czwartku, rebel znów działa normalnie, od lipca prawdopodobnie ruszy nad knajpą restauracja, prowadzona przez mojego kumpla (wejście przez środkową salę Rebla). No a od października, jak uda mi się parę rzeczy wykombinować, będzie kolejny Rebel na terenie WPKiW
    Pozdrawiam
    PS No i przez remont musiałem pozmieniać terminy wycieczek. Nienawidzę remontów!

Comment

• darekzal
      Szeregowy Piwny Łykacz
      • 2006.11
      • 5

Kolejny Rebel Tour i powrót normalności

Witam
      Po remoncie w Reblu wracamy powoli do standardu serwowania 40-50 rodzajów piwa. Prawdopodobnie za tydzień nad knajpką ruszy Rebelia Smaku, restauracja szykowana przez mojego kumpla, której oficjalne otwarcie przewidziano jednak na wrzesień (bo lepszy termin i chcemy wtedy zrobić jakąś akcję promocyjną).
      A poza tym, skoro uwinąłem się z remontem Rebla, to mogę wziąć się za kolejny wyjazd. Czyli Rebel Beer Tour zaplanowany na 26 czerwca odbędzie się 24 lipca. Szczegóły na >> www.rebel-tour.ugu.pl Zapraszam

Comment

• Pendragon
        Generał Wszelkich Fermentacji
        🥛🥛🥛
        • 2006.03
        • 13952

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika darekzal Wyświetlenie odpowiedzi
        Witam
        Czyli Rebel Beer Tour zaplanowany na 26 czerwca odbędzie się 24 lipca. Szczegóły na >> www.rebel-tour.ugu.pl Zapraszam
        Mała uwaga - Koniček znajduje się w Vojkovicach. Nie jest to chyba dzielnica, czy też raczej przysiółek Dobrej. Vojkovice to osobny obec. w Dobrej mają za to pocztę. No ale głowy nie dam, bo w moim atlasie CR (1:250 000) Vojkovice są napisane czcionką sugerującą, że to część innej wsi.

moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot

Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie

Comment

• darekzal
          Szeregowy Piwny Łykacz
          • 2006.11
          • 5

darek

No, z tym już wcześniej mieliśmy problem, bo u Konicka często się bywało Tak samo zresztą piszę o Pikardzie w Zabrehu, choć to Ostrawa, żeby ludzie nie myśleli, że będziemy wjeżdżać do centrum miasta i potem ich nie pozbiera się do kupy

Comment

• Maggyk
            Szara Adminiscjencja
            🍼
            • 2004.05
            • 5617

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Maggyk Wyświetlenie odpowiedzi
            To jest temat dotyczący tylko i wyłącznie lokalu. Wycieczki wydzielono nowy, a wszystkim offtopocom to zostanie zapamiętane, że mi zakłócili chwilę odpoczynku
            Ostatni raz się powtarzam.
            Życie jest jak skrzynka piw rzemieślniczych - nigdy nie wiesz na co trafisz!
            Piwo domowe -
            Centrum Piwowarstwa - sklep dla piwowarów domowych

Reklama w BROWARZE
            PIWO GDZIE - STREFA Z ZASADAMI :D

Comment

• Zal
              Kapral Kuflowy Chlupacz
              • 2009.07
              • 91

Przepraszam

Ale to w szale bitewnym, czy raczej w stanie jeszcze upojenia umysłowego - bo już nie alkoholowego po wycieczce

Comment

• Zal
                Kapral Kuflowy Chlupacz
                • 2009.07
                • 91

Teraz też coś na ząb

W sobotę nad Rebel Barem ruszyła restauracja Rebelia Smaku, prowadzona przez mojego kumpla, kucharza pasjonata. Tak więc skończył się czas zapiekanek w Reblu i do piwa można brać tak różne piwne smakołyki, jak i zwykłe obiady. W sierpniu restauracja jest czynna od 17 do 22, a od września od 13.00 - tak więc Rebel Bar będzie też czynny od tej godziny, bo wejście do Rebelii Smaku prowadzi właśnie przez bar
                Od września zwiększymy też repertuar piwny, gdyż z powodu różnych remontów mamy póki co tylko 30 rodzajów piwa

Comment

• Gringo
                  Major Piwnych Rewolucji
                  🍼
                  • 2007.07
                  • 2160

W piątek dojrzałem w lodówce Sławytucz. Następnym razem będzie .

Comment

• Zal
                    Kapral Kuflowy Chlupacz
                    • 2009.07
                    • 91

z góry przepraszam...

...za mniejszy wybór piw, ale miałem na głowie VI Rebel Tour i do końca października remont kolejnego lokalu (wrrrr Ale obiecuję poprawę - w tym tygodniu dojadą primatorki i krakonose

Comment

• Gringo
                      Major Piwnych Rewolucji
                      🍼
                      • 2007.07
                      • 2160

Witnica - Celtyckie i Miodowe z kija.

Comment

• Zal
                        Kapral Kuflowy Chlupacz
                        • 2009.07
                        • 91

A propos witnicy

Przez weekend bydzie z kija witnica celtycka i witnica cytrynowa. Poważnie zastanawiam się nad wypieprzeniem ostatecznym lecha z kija (może powinienem to już dawno zrobić . W każdym razie w lokalu szykowanym w WPKiW (w listopadzie ruszy już na zicher - I hope) będą docelowo cztery piwa lane z kija - ale ani jedno z nich nie będzie polskim koncerniakiem

Comment

• Zal
                          Kapral Kuflowy Chlupacz
                          • 2009.07
                          • 91

Czeski Tydzień W Chorzowie

Czeski tydzień w Rebel Barze & Rebelii Smaku (Chorzów centrum, ul. Sobieskiego 12) - 18-24 października

W programie:
                          - dla smakoszy: zupa cesnakowa, houskowy knedlik z gulaszem, syr smazeny z hranolkami

- dla piwoszy: nowe piwa z małych czeskich browarów (pivovary:Vysoky Chlumec, Hlinsko, Jihlava, Platan, Klaster, Janacek)

- dla turystów: darmowe mapy i foldery Czech Tourism, np. mapy czeskich zabytków, czy bieżący katalog ośrodków narciarskich Republiki Czeskiej

- dla estetów: wystawa zdjęć z czeskich minibrowarów

Comment

• volodos
                            D(r)u(c)h nieuchwytny
                            • 2008.09
                            • 717

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Zal Wyświetlenie odpowiedzi
                            dla piwoszy: nowe piwa z małych czeskich browarów (pivovary:Vysoky Chlumec, Hlinsko, Jihlava, Platan, Klaster, Janacek
                            Rzeczone piwa będą butelkowe czy lane?

Comment

• Zal
                              Kapral Kuflowy Chlupacz
                              • 2009.07
                              • 91

Butelka

Mamy niestety tylko trzy kije w Reblu (Teraz poza - brr - Lechem jest jeszcze lana Witnica Celtycka oraz Miodowa). Natomiast w szykowanym lokalu w zoo chcę mieć cztery kije - bez piw koncernowych i tam będę zmieniał lane piwa
                              W środę-czwartek mam mieć także cały zestaw Primatora

Comment

• Zal
                                Kapral Kuflowy Chlupacz
                                • 2009.07
                                • 91

Wracamy do życia - z nowym lokalem

Witam
                                Miło mi poinformować, że w końcu ruszył bratni lokal Rebel Baru - Rebel Garden, obok bramy głównej chorzowskiego Zoo. Póki co czynny jest od 10 do 18 od poniedziałku do czwartku, w piątki i soboty od 10 do późna , a w niedzielę od 10 do 16.
                                Wybór piwa mamy tam nieco mniejszy niż w Rebel Barze, ale też będziemy go róznicować, a po naprawie nalewaków (wrrr....) serwować będziemy cztery rodzaje piwa z kija (Radegast, Celtyckie, Miodowe witnicy, Modra Luna jagodowe - na razie jest tylko to ostatnie, ale za to w promocji po 6 zł).
                                W Gardenie już odbywają się różne wystawy, spotkania, koncerciki, a ponadto wyszedł pierwszy numer biuletynu ulotnego tego miejsca (jeżeli ktoś chciałby go otrzymywać proszę o adres mailowy). Zresztą Rebel Bar będzie także miał swoją gazetkę
                                A swoją drogą po raz pierwszy wprowadziliśmy do Reblów Primatora Double - opinie raczej pozytywne, choć niektórzy przesadzili już z ilością

Comment

Przetwarzanie...
                                X