Chorzów, Sobieskiego 12, Rebel Bar

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • slavoy
    Pułkownik Chmielowy Ekspert
    🥛🥛🥛
    • 2001.10
    • 5055

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Zal Wyświetlenie odpowiedzi
    Natomiast w szykowanym lokalu w zoo chcę mieć cztery kije - bez piw koncernowych i tam będę zmieniał lane piwa
    (...)serwować będziemy cztery rodzaje piwa z kija (Radegast, Celtyckie, Miodowe witnicy, Modra Luna jagodowe - na razie jest tylko to ostatnie, ale za to w promocji po 6 zł).
    Ja tu widzę pewną niekonsekwencję. Równie dobrze możesz podłączyć tyskacza.
    Dick Laurent is dead.

Comment

• Zal
      Kapral Kuflowy Chlupacz
      • 2009.07
      • 91

hmm

Mosz recht - niekonsekwencja, ale do czasu jak wyklaruje się sytuacja z dostawcami z Czech

Comment

• Zal
        Kapral Kuflowy Chlupacz
        • 2009.07
        • 91

Akademia Piwna Rebel

Przy współpracy kilku forumowiczów robimy w piątek 25 marca o godz. 18.00 Akademię Piwną Rebel w Rebel Garden (Chorzów, przy bramie Zoo) - skierowane dla laików, ale gdyby ktoś był chętny
        A poza tym w Rebel Garden - lany jasny Kozel i Zielone Raciborskie, plus ok. 20 butelkowych do wyboru.
        Ponadto rozrasta się nam piwna wycieczka 9 kwietnia - zacząłem zapełniać już drugi autobus

Comment

• dzemek
          Porucznik Browarny Tester
          • 2010.12
          • 450

Mam pytanie-czy ten Rebel Garden jest w tym miejscu, gdzie kiedyś były jakieś gady w akwarium? Ostatnio byłem tam na biegu i wypatrzyłem, że zamiast zwierząt są tam jakieś stoliczki i wyglądało to na lokal.

Comment

• Zal
            Kapral Kuflowy Chlupacz
            • 2009.07
            • 91

Rebel Garden

No właśnie, to tam gdzie były gady i małpy, a teraz są ludzie i piwo

Comment

• Zal
              Kapral Kuflowy Chlupacz
              • 2009.07
              • 91

sobota czeska w skansenie

Zła i dobra wiadomość
              1. Zła: Z przyczyn niezaleznych od nas wyjazd do Litovela itd. z 14 maja musimy przesunąć aż na 4 czerwca. Po prostu wyszły problemy z autobusem Kto już wpłacił, a nie może jechać 4 czerwca niech da mi znać i kasa będzie do odbioru w którymś z Reblów. Dla mnie to jednak dobra wiadomość, bo... wtedy moge jechać, a 14 maja nie mogłem, gdyż obsługuję imprezę na którą zapraszam, a mianowicie >>
              2. Dobra wiadomość: 14 maja od 12.00 do 22.00 - Dzień Czeski w skansenie w Chorzowie: leję Litovela plus piwa butelkowe plus potrawy tradycyjnej kuchni czeskiej ( ogniste mięso, kanapki ze śledziami, kiełbasę końską, smażony ser i inne).
              Zagra kapela czeska „Na ladiczka".
              Tak więc nie ma tego złego, co by na dobre nie wyszło
              Pozdrav
              Darek

Comment

• Zal
                Kapral Kuflowy Chlupacz
                • 2009.07
                • 91

kalendarz czeskich browarów

Czołem
                Sciągnąłem z czeskiej drukarni kalendarz na 2011 (składany, taki na biurko, chyba z 50 stron) z czeskimi browarami regionalnymi - 10 sztuk za 100 zł z przesyłką. Jakby ktoś był chętny i chciał kupić takowy za 10 zł (czyli tyle ile mnie kosztował), to niech się odezwie na >> darekzal74@gmail.com
                Te kalendarze można zobaczyć w Rebel Garden lub w Rebel Barze
                Pozdrav
                darek

Comment

• Zal
                  Kapral Kuflowy Chlupacz
                  • 2009.07
                  • 91

Rebel Beer Tour - reaktywacja

Czołem
                  W końcu po problemach reaktywujemy Rebel Beer Tour. Ponizej garśc info
                  Na trasie mamy dwa nowe punkty na mapie czeskich browarów: browar Sachsenberg w Czeskim Cieszynie (warzący m.in. piwo pieprzowe i jagodowe) oraz browar hotelowy Pod Kycmolą, położony wśród beskidzkich szczytów w miejscowości Horni Lomna.
                  Odwiedzimy także dwa browary, znajome już części naszych piwnych turystów: Konicek i Hukvaldy. To nawiązanie do pierwszej wyprawy, podczas której – równo dwa lata temu, gościliśmy właśnie u nich. Jesienna pora przy ich produktach na pewno nie będzie smętna. A beskidzkie krajobrazy na pewną temu będą sprzyjać
                  Cena: 85 zł (obejmuje transport i ubezpieczenie)
                  Zgłoszenia:
                  w Rebel Garden Cafe (obok Bramy Zoo),
                  lub >> 660-433-000, lub >> darekzal74@gmail.com

Pozdrav
                  Darek Zalega
                  PS A pod koniec stycznia robimy Festiwal Ciekawych Świata im. Alfreda Szklarskiego - nie chodzi o piwo, ale też przyjemnie

Comment

• Pendragon
                    Generał Wszelkich Fermentacji
                    🥛🥛🥛
                    • 2006.03
                    • 13959

Do Trzyńca-Karpentnej jedźcie. Browarek znowu działa, otworzył własną małą piwniczkę. Piwo świetne, piękne krajobrazy (w słoneczną pogodę). Sachsenberg też fajny, ale jednak Trzinecke kvasnicowe w obecnej formie bije wszystko w okolicy, nawet Koniczka

moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot

Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie

Comment

• Zal
                      Kapral Kuflowy Chlupacz
                      • 2009.07
                      • 91

Trzyniec

Cześc
                      Hmm, kiedyś z Trzyńca zamówiliśmy piwo do knajpy w Cieszynie, bo nie mieli swojego lokalu. Czy jest tam jakaś knajpa, w której serwują ich piwo?

Comment

• abernacka
                        🥛🥛🥛🥛
                        • 2003.12
                        • 10865

(...) Czy jest tam jakaś knajpa, w której serwują ich piwo?
                        Przecież Pendi napisał,
                        Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pendragon Wyświetlenie odpowiedzi
                        (...)otworzył własną małą piwniczkę. Piwo świetne, piękne krajobrazy (w słoneczną pogodę). (...)
                        Piwna turystyka według abernackiego

Comment

• Zal
                          Kapral Kuflowy Chlupacz
                          • 2009.07
                          • 91

upss

zmęczenie materialu w normalnej robocie
                          juz dzwonię

Comment

• danhaj
                            Kapitan Lagerowej Marynarki
                            • 2010.04
                            • 620

Tym bardziej, że Sachsenberg nie warzy piwa na miejscu i sprowadza je z Kozlovic, więc na chwilę obecną cieżko ich nazwać browarem.
                            Wycieczki do czeskich browarów (z Krakowa)

www.czechforum.pl

Comment

• Pendragon
                              🥛🥛🥛
                              • 2006.03
                              • 13959

Jest knajpa czynna codziennie od 10 do 22. Będzie trudno tam pomieścić cały autobus, ale nie wszyscy przecież muszą siedzieć Ale warto, ojjj warto!
                              Co ciekawe - z peta wieczorem było jeszcze lepsze...
                              Ostatnia zmiana dokonana przez Pendragon; 2011-10-24, 11:22.

moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot

Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie

Comment

• dzemek
                                Porucznik Browarny Tester
                                • 2010.12
                                • 450

A czy można wziąć udział w wycieczce dosiadając się w Cieszynie? Do browaru po drugiej strony granicy jakoś trafię.

Comment

Przetwarzanie...
                                X