Bielsko-Biała, Podcienie 3, Hospoda Svejk [zamknięte]

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Pendragon
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🥛🥛🥛
    • 2006.03
    • 13952

No to zakładajcie temat nowy.

moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot

Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie

Comment

• ZKB
      Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
      • 2009.12
      • 172

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika beerkeeper Wyświetlenie odpowiedzi
      Cześć Jego Pamięci.
      Chociaż po odwiedzinach we wrześniu, nie byłem dobrej myśłi.Lokal przez cały wieczór
      był praktycznie pusty, piwo horrendalnie drogie- Zlatopramen Radler kilkanaście złotych.
      Chociaż smakowało mi jedzenie, to nie planowałem już tam powrócić.
      Piwo nie było znów tak drogie: ceny 7-8 zł za kufel to nic nadzwyczajnego w centrum miasta, tym bardziej, że tylu lanych czeskich piw w BB i okolicy nie dostaniesz. Wydaje mi się, że w poprzednim miejscu było więcej klientów, choć tu i tam nie było np.ogródka z prawdziwego zdarzenia.
      Nie wiem czego brakowało - generalnie w lokalach są pustki, szczególnie zimą, gdy niewielu rusza się z domu.
      Może P. Gessler poradzi
      Last edited by ZKB; 2012-11-05, 22:16.
      Beer is for life not just for christmas !

Comment

• lucifuge
        Porucznik Browarny Tester
        • 2009.11
        • 309

Piwka zaczynały sie od 5,50 a w niektóre dni od 5,00 i zwykle była to holba. Nie był to więc chyba problem ceny. Czeskie piwa przez znawców spod znaku warki strong uważane są za gorzkie i odgazowane :-) a ktoś w knajpie musi robić obrót by istniała.

Comment

• klaus8
          Szeregowy Piwny Łykacz
          • 2011.04
          • 7

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika beerkeeper Wyświetlenie odpowiedzi
          Czeskiego piwa można się czasem napić w Piwnicy Zamkowej, albo kupić w sklepie
          Koneser, wszystko w odległości kilkudziesięciu metrów od Szwejka. Nie jest to już to samo
          ale na otarcie łez musi wystarczyć.
          Piwnica zamkowa jest obłożona polskimi browarami (jeżeli mają czeskie to chyba tylko okazjonalnie), natomiast pojawiło się nowe miejsce z lanym Urquellem (ok. 1 m-c) Analog Cafe na ul Piwowarskiej 4 obok browaru miejskiego.

Comment

• ZKB
            Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
            • 2009.12
            • 172

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika klaus8 Wyświetlenie odpowiedzi
            Piwnica zamkowa jest obłożona polskimi browarami (jeżeli mają czeskie to chyba tylko okazjonalnie), natomiast pojawiło się nowe miejsce z lanym Urquellem (ok. 1 m-c) Analog Cafe na ul Piwowarskiej 4 obok browaru miejskiego.
            To akurat żadna rewelacja. Urquell dawno już przestał być atrakcyjnym piwem
            Beer is for life not just for christmas !

Comment

• lucifuge
              Porucznik Browarny Tester
              • 2009.11
              • 309

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika klaus8 Wyświetlenie odpowiedzi
              Jak sie nie ma co sie lubi... Moze załóż nowy temat jak byłeś.

Comment

Przetwarzanie...
              X