Bielsko-Biała, Kowalska, Pub Mirmił (tzw. Mirek)

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Sven
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2003.09
    • 1211

Bielsko-Biała, Kowalska, Pub Mirmił (tzw. Mirek)

Jako pierwszy zaprezentowany zostanie Pub Mirmił, zwany na Karpackim "Mirkiem". Mieści się on na obrzeżu jednostki C, na ulicy Kowalskiej. Istnieje od bardzo dawna, jakichś 10 lat, lub więcej. 2 lata temu został gruntownie przebudowany i powiększony. Spokojnie mieści 20 osób, w lecie odpowiednio więcej. Z piw, króluje Kompania Piwowarska z Tyskim, Lechem i na szczęście jest Pilsner Urquell. Ceny 4 za Tychacza i Leszka, i 4,5 za Pilsnerka. Można zamówić grzańca, soczki, paluszki i inne chrupacze.Towarzystwo raczej po 40, spokojnie gra w rzutki, dym papierosowy nie przeszkadza dzięki dobrej wentylacji.
    Polecam to miejsce miejscowym i nie tylko.
    Celia, cerevisia et conventus.

Related Topics

Collapse

• Pankracy
    Węgrów, Kowalska 3, Stary Browar
    Pankracy
    Restauracja w wyremontowanym i rozbudowanym o "nowoczesną stodołę" budynku dawnego browaru klasztornego reformatów. Historyczny obiekt z 1824 roku niestety nie mieści w sobie minibrowaru. Jest natomiast (co w Węgrowie niezwykłe) ciekawy wybór piw. A dlaczego ciekawy? Ponieważ z Książęcego...
    2023-11-21, 13:09
  • VanPurRz
    Elbląg, Kowalska 6-7c, West Side
    VanPurRz
    Taki bar rockowy jakie powstawały w latach 90, a które dzisiaj liczymy na palcach rąk. Ciemno, przytulnie a jednocześnie ostro i rockowo. Typowy drewniany szynkwas, ostrzejsza muzyka. Do picia z beczki nic czyli Warka, ale są butelki Cieszyna (firmowa lodówka i spory wybór).
    2015-07-20, 11:21
  • tubapl
    Budowa własnego nalewaka do piwa
    tubapl
    Witam serdecznie,
    To mój pierwszy post tutaj a więc chciałbym się przywitać
    Zacząłem niedawno produkcję domowego piwa i dorosłem już do etapu by rozlewac piwo do kufla Ale nie z butelek.Butelkowanie oczywiście nie eliminuje całkowicie Ale chciałbym w większości skladowac...
    2017-12-02, 18:14
  • Aldach
    Darłowo, Kowalska 15-16, Ogródek piwny
    Aldach
    Ciekawie urządzony ogródek (a właściwie cały ogród) znajduje się w "dziurze" pomiędzy dwoma budynkami. Leją tam (ceny za pół litra):
    Brok Sambor - 4.0 zł
    Faxe - 4.5 zł
    Irlandzkie Mocne - 4.5 zł
    Można zagrać w bilarda, ale stół wygląda na lekko zdeformowany.
    2006-07-30, 20:21
  • Prusak
    Lublin, Kowalska 9, Alkohole Jack [zamknięte]
    Prusak
    Przechodząc przypadkiem zerknąłem na półki. I cóż się okazało? Chyba pierwszy sklep w ścisłym centrum Lublina, gdzie można kupić Pintę. Co prawda tylko "Dymy Marcowe" i "Odsiecz Wiedeńską", ale pani zapewniła mnie, że bywają także inne. Poza tym na pewno piwa...
    2012-07-18, 17:38
  • Loading...
  • Koniec listy.
Przetwarzanie...