Bielsko-Biała, Słowackiego, Stajnia

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Sven
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2003.09
    • 1211

Bielsko-Biała, Słowackiego, Stajnia

Czas opisać nowootwartą knajpkę! Zwie się Stajnia. Mieści się ona na samym początku ulicy Słowackiego, pomiędzy Oskarem a Podcieniami. Nie wiem co było tam wcześniej. Bar jest na piętrze, wąskie przejście od schodów, stoi tam kilka stolików. Sala z barem jesyt dosyć przestronna, spokojnie usiądzie tam 20 osób, przy kominku są skórzane sofy. Wystrój jest rustykalny z podobiznami koni! Piwo to Kompania Piwowarska, Tyskie za 4 złote, Lech za 4,5 zł. Spory wybór piw butelkowych, też z Kompanii! Wentylacja działa bardzo dobrze, nie śmierdzi dymem. Barman-właściciel puszcza muzykę przyniesioną przez gości. Polecam tę knajpkę, nie ma tam smarkaterii, a ceny przyjazne!
    Celia, cerevisia et conventus.
  • celt_birofil
    † 2017 Piwosz w Raju
    • 2001.09
    • 4470

Knajpka była tam od dawna, tylko klima nie działała i leciały różne dziwne dźwięki
    Nie było Ciebie tyle lat! Myślałem, że nie wrócisz już (Krystyna Prońko - koniec cytatu)

Comment

Related Topics

Collapse

• Alkoneser
      Browary restauracyjne w Polsce
      Alkoneser
      Cześć,
      mam taki niecny plan odwiedzin wszystkich browarów restauracyjnych w Polsce, tylko problem stanowi ustalenie ich kompletnej listy. Już myślałem, że mi się to udało i takich miejsc jest 109, ale w zeszły weekend byłem w Giżycku i okazało się, że tam również jest minibrowar...
      2024-08-05, 12:26
    • Warzywo
      Słowackiego 25, Coyote Drink Bar
      Warzywo
      Lokal pierwotnie przez wiele lat mieścił się na pietrze DH Merkury i miał tam świetny taras i brackie. Do tego świetną lokalną atmosferę.
      Niestety został stamtąd wyrzucony a na jego miejsce powstała kolejna hipstersko-słoikowa pretensjonalna thai food czy coś takiego.
      Na...
      2017-09-27, 09:32
    • Petitpierre
      2024.07.05-07, Rzeszów, VIII Rzeszowski Festiwal Piwa
      Petitpierre
      Warto zacząć może nie od tego, że browary zgłaszające akces spływały bardzo powoli (dzień przed Festiwalem wyglądało, że będzie z osiem), ale od fatalnej logistyki-rok temu były siedziska stoliki itd, a teraz tylko takie stoliki wyższe i też nie za dużo i niestety jak na raucie-na stojąco....
      2024-07-07, 18:28
    • dadek
      Rumunia, Timişoara, Strada Gheorghe Doja 12, Mayerhoff Brauerei
      dadek
      Pomimo szumnej nazwy zawiedzie się ten kto spodziewa się znaleźć tu browar. To po prostu nieduża knajpka w narożu starej stylowej kamienicy w odległości kilku minut jazdy tramwajem (3 przystanki) z głównego dworca kolejowego Timişoara Nord.
      Knajpka mieści zaledwie 5 niedużych stolików,...
      2023-11-01, 20:58
    • dadek
      Mörfelden-Walldorf, Hintergasse 4, Faselbräu
      dadek
      Małe, spokojne miasto (a właściwie dwa połączone administracyjnie w jeden organizm) położone 17 km na południe od Frankurtu (am Main). Dojazd pociągiem z Frankfurt Hauptbahnhof zajmuje 17 minut ale nie należy wysiadać na stacji Walldorf a na następnej Mörfelden. Z dworca droga jest prosta...
      2023-09-30, 01:34
    • Loading...
    • Koniec listy.
    Przetwarzanie...