Znowu znalazłem się w dzielnicy Morgi. Coś mnie tu nieodparcie ciągnie. Niby lane piwo tylko "Tyskie" za 3,50 zł, a lubię tu przychodzić. Jest oczywiście spory wybór piw butelkowych, z których ja preferuję PU za 4,00 zł. To co zaskakuje to postać w ludzkich wymiarach. Po kilku piwach może się przyśnić. Stoi przy samym wejściu. Domek jest drewniany, a więc pasuje do atmosfery. Chciałem zamieścić zdjęcie, ale nie mogę. Moje fotki zajmują ponad 5 Mega i albo mam już ograniczenie albo coś szwankuje.
Mysłowice, Wiejska 12, pijalnia piwa "W Siodle"
Collapse
X
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika bokuZnowu znalazłem się w dzielnicy Morgi. Coś mnie tu nieodparcie ciągnie. Niby lane piwo tylko "Tyskie" za 3,50 zł, a lubię tu przychodzić. Jest oczywiście spory wybór piw butelkowych, z których ja preferuję PU za 4,00 zł. To co zaskakuje to postać w ludzkich wymiarach. Po kilku piwach może się przyśnić. Stoi przy samym wejściu. Domek jest drewniany, a więc pasuje do atmosfery. Chciałem zamieścić zdjęcie, ale nie mogę. Moje fotki zajmują ponad 5 Mega i albo mam już ograniczenie albo coś szwankuje.Życie jest jak skrzynka piw rzemieślniczych - nigdy nie wiesz na co trafisz!
Piwo domowe -
Centrum Piwowarstwa - sklep dla piwowarów domowych
Reklama w BROWARZE
PIWO GDZIE - STREFA Z ZASADAMI :D
-
-
konie
Dzisiaj fotka załadowała się bez problemów. Lokal jest otwarty w tygodniu od 14 do 23 a w niedzielę od 9 do 23. Bardzo często odbywają się śluby stypy i inne uroczystości.
Wczoraj przy paskudnej pogodzie siedziałem przy prawdziwym kominku. Szkoda, że barmanka źle się czuła i to tak bardzo, że żal mi się robiło, ciągnąc ją na spytki.
Zawsze przychodziłem tutaj popatrzeć na konie. Jestem stary i jeszcze nigdy nie dosiadałem rumaka. Niestety stadnina została zlikwidowana. Zostały tylko obrazy koni na ścianach lokalu.
Comment
-
-
droga
Trochę zaskoczyło mnie to, że nie ma odzewu na "dziwne butelki". Być może ci którzy piją piwo w knajpach nie kolekcjonują. Coś w tym musi być bo i ja nie zbieram takich rzeczy. Być może informację tę powinienem zamieścić w dziale kolekcjonerskim.
Tutaj ograniczę się w temacie dojścia do lokalu. Niby podałem dzielnicę Morgi, ale najlepiej wysiąść na przystanku Larysz. To jest sąsiednia dzielnica. Potem obok płotu przy budowanych domkach jednorodzinnych pójść scieżką i po 5 minutach jesteśmy na miejscu.
Comment
-
Comment