Mysłowice, Wiejska 12, pijalnia piwa "W Siodle"

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • boku
    Porucznik Browarny Tester
    • 2002.09
    • 444

Mysłowice, Wiejska 12, pijalnia piwa "W Siodle"

Znowu znalazłem się w dzielnicy Morgi. Coś mnie tu nieodparcie ciągnie. Niby lane piwo tylko "Tyskie" za 3,50 zł, a lubię tu przychodzić. Jest oczywiście spory wybór piw butelkowych, z których ja preferuję PU za 4,00 zł. To co zaskakuje to postać w ludzkich wymiarach. Po kilku piwach może się przyśnić. Stoi przy samym wejściu. Domek jest drewniany, a więc pasuje do atmosfery. Chciałem zamieścić zdjęcie, ale nie mogę. Moje fotki zajmują ponad 5 Mega i albo mam już ograniczenie albo coś szwankuje.
  • Maggyk
    Szara Adminiscjencja
    🍼
    • 2004.05
    • 5617

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika boku
    Znowu znalazłem się w dzielnicy Morgi. Coś mnie tu nieodparcie ciągnie. Niby lane piwo tylko "Tyskie" za 3,50 zł, a lubię tu przychodzić. Jest oczywiście spory wybór piw butelkowych, z których ja preferuję PU za 4,00 zł. To co zaskakuje to postać w ludzkich wymiarach. Po kilku piwach może się przyśnić. Stoi przy samym wejściu. Domek jest drewniany, a więc pasuje do atmosfery. Chciałem zamieścić zdjęcie, ale nie mogę. Moje fotki zajmują ponad 5 Mega i albo mam już ograniczenie albo coś szwankuje.
    Nie sądzę, żebyś miał jakieś ograniczenie we wklejaniu fotek, bo gdybyś miał to Admin, by cię poinformował i mnie zresztą też. Widocznie coś zaszwankowało, lub plik był za duży. Jakby jeszcze taka sytuacja się pojawiła to wyślij opis sytuacji Adminowi tzn. jaka przeglądarka, jaki rozmiar pliku, jakie rozszerzenie. Wtedy będzie mógł sprawdzić czy oprogramowanie forum zawiera jakieś błędy.
    Życie jest jak skrzynka piw rzemieślniczych - nigdy nie wiesz na co trafisz!
    Piwo domowe -
    Centrum Piwowarstwa - sklep dla piwowarów domowych

Reklama w BROWARZE
    PIWO GDZIE - STREFA Z ZASADAMI :D

Comment

• boku
      • 2002.09
      • 444

konie

Dzisiaj fotka załadowała się bez problemów. Lokal jest otwarty w tygodniu od 14 do 23 a w niedzielę od 9 do 23. Bardzo często odbywają się śluby stypy i inne uroczystości.
      Wczoraj przy paskudnej pogodzie siedziałem przy prawdziwym kominku. Szkoda, że barmanka źle się czuła i to tak bardzo, że żal mi się robiło, ciągnąc ją na spytki.
      Zawsze przychodziłem tutaj popatrzeć na konie. Jestem stary i jeszcze nigdy nie dosiadałem rumaka. Niestety stadnina została zlikwidowana. Zostały tylko obrazy koni na ścianach lokalu.
      Attached Files

Comment

• boku
        • 2002.09
        • 444

butelki

Popijając piwko powyżej kominka zauważyłem kilka butelek. Być może część z nich jest z piwa? Ja się nie zajmuję kolekcjonowaniem, ale jak wybiorę się do lokalu jeszcze raz, zapytam się co to jest.

Comment

• boku
          • 2002.09
          • 444

droga

Trochę zaskoczyło mnie to, że nie ma odzewu na "dziwne butelki". Być może ci którzy piją piwo w knajpach nie kolekcjonują. Coś w tym musi być bo i ja nie zbieram takich rzeczy. Być może informację tę powinienem zamieścić w dziale kolekcjonerskim.
          Tutaj ograniczę się w temacie dojścia do lokalu. Niby podałem dzielnicę Morgi, ale najlepiej wysiąść na przystanku Larysz. To jest sąsiednia dzielnica. Potem obok płotu przy budowanych domkach jednorodzinnych pójść scieżką i po 5 minutach jesteśmy na miejscu.

Comment

Przetwarzanie...
          X