Bystra, Szczyrkowska, Piwiarnia

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • breslauer
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2002.05
    • 2690

Bystra, Szczyrkowska, Piwiarnia

W centrum Bystrej (przy skrzyżowaniu na Wilkowice), gdzie znajdują się różne sklepy, punkty usługowe i budki z kwiatami w niskim murowanym budynku znajduje się Piwiarnia. Lokal ten nie ma nazwy, zwie się po prostu Piwiarnia. Wystrój jak z głębokich lat 80-tych - mordownia cudna, choć jest czysto.
    Lane Tyskie, Żywiec (ponad 3 złote za kufel) oraz Brackie (po 2,80 za 0,5 litra). Każde piwo ma swój porcelanowy nalewak z wysoką kolumną, Brackiego nalewak pochodzi jeszcze z czasów, gdy barwy Brackiego były biało-niebieskie.

Related Topics

Collapse

• Warzywo
    Nadchodzi koniec Brackiego?
    Warzywo
    Piwo warzone w Cieszynie, zniknęło z rynku warszawskiego ale nie to skłania mnie do, dla mnie, ponurej refleksji - nadchodzi koniec Brackiego z Cieszyna.
    Byłem na feriach w Ustroniu, odwiedziłem też Cieszyn i Wisłę.
    Zmiany, które zaobserwowałem to dodawanie w lokalach do nalewaka...
    2018-01-22, 13:26
  • Warzywo
    Wisła, Pod Beskidek 1, Piwiarnia Jawornik
    Warzywo
    Zdecydowanie obecnie najlepsze miejsce w Wiśle. I tu odetchniemy lokalną atmosferą, mało turystów. Wystrój klasyczny z lat 80/90. Po zejściu ze szlaku można napić się pysznego Brackiego z beczki.
    2020-02-27, 12:57
  • dadek
    Austria,Wiedeń,Mariahilfer Str.156-158, Brauhof Wien Fünfhaus/Kaltenhauser Botschaft
    dadek
    Kolejny wiedeński browar odwiedziliśmy na zakończenie dnia 29.04.2024.
    Wielka, stylowa, 5-piętrowa kamienica o pięknie zdobionej białej elewacji, znajduje się w dzielnicy Füfhaus w odległości 600 m od dworca Wien Westbahnhof. Mieści się tu 4-gwiazdkowy hotel, a od 2019 roku także...
    2024-05-23, 02:04
  • heckler
    Stráž nad Nežárkou, nám. Emy Destinnové 7, Pivovar Stráž s.r.o.
    heckler
    Mała mieścina leżąca parę minut jazdy od Jindřichův Hradec. Na końcu mało urokliwego rynku stoi całkiem ładny pałac, a wcześniej, po jego prawej stronie w ciągu kamienic w zeszłym roku narodził się mały browarek.
    Odnowioną kamienicę przyozdobiono zdjęciami z wnętrza browaru,...
    2022-08-19, 14:37
  • heckler
    Tupadly 113, Pivovar Tupadly
    heckler
    Pierwsze wzmianki o browarze Tupadly pochodzą z 1735 rok, a część zabudowań przetrwała do dnia dzisiejszego. Obecnie całość jest pięknie wyremontowana, a od lipca 2020 roku w browarze na nowo warzy się piwo. W skład owego kompleksu, oprócz browaru wchodzi hotel, spa, piwne łaźnie, restauracja,...
    2022-06-20, 15:37
  • Loading...
  • Koniec listy.
Przetwarzanie...