Chorzów, Wojewódzki Park Kultury i Wypoczynku, Bażant

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • adam16
    Pułkownik Chmielowy Ekspert
    • 2001.02
    • 9866

Chorzów, Wojewódzki Park Kultury i Wypoczynku, Bażant

Bażant.
    Restauracja przy stacji kolejki wąskotorowej, za Planetarium Śląskim (warto i tam zajrzeć – oprócz obrazów nieba prezentują trójwymiarowe obrazy/filmy, przy użyciu najnowocześniejszej ponoć w kraju, aparatury).
    Wystrój dosyć obskurnego wnętrza nie jest rewelacyjny. Zdarzają się wypalone dziury w obrusach. Latem lepiej usiąść na zewnątrz, przy stoliku w ratanowym fotelu. W Bażancie robią najlepszy na świecie placek po węgiersku (dwa placki to jedna porcja = 12zł.). Do popicia pikantnego placka, Żywiec za 4 zł. Jest jeszcze Tyskie.
    Jeszcze jedna zaleta tego miejsca to fakt, że kto poczuje się po takiej uczcie ociężały, lub zmorzony piwem, może w dalszą drogę, udać się kolejką wąskotorową, albo w kierunku Stadionu Śląskiego, albo do Wesołego Miasteczka (przemianowanego ostatnio na Śląski Park Atrakcji.) Blisko jest do kolejki linowej ELKA (uwaga na plujących z góry). Możemy się nią udać podobnie jak wąskotorówką, do Stadionu lub Wesołego Miasteczka.
    Browar Hajduki.
    adam16@browar.biz
    Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!

Krasnoludki są na świecie, a w każdym razie w Chorzowie ;) a dowodem jest to, iż do domowego piwa siusiają :D - mam KWASIŻURA :D

Related Topics

Collapse

• Alkoneser
    Hardywood Park Craft Brewery, Raspberry Stout
    Alkoneser
    Alc: 9,2%
    IBU: 40

Barwa: Praktycznie czarna. Pod światło widać nieco czerwieni.
    Piana: Karmelowa. Wysoka, ale opada szybko.
    Smak: Malinę naprawdę czuć - przypomina syrop Herbapolu. Alkoholu w smaku prawie nie czuć, ale piwo przyjemnie rozgrzewa.

Pewnym...
    2023-12-21, 21:14
  • otvirak
    Hurbanovo, Zlatý Bažant, špeciál Hurbanovská IPA
    otvirak
    Nie wiem, czu pivko było opisywane, ale ponieważ po kliknięciu na listę piw otrzymałem komunikat "Service Unavailable", to opisuję, co następuje:
    - po pierwsze primo : nie przepadam za wynalazkami typu IPA, AIPA, NE IPA i podobnymi. Kupiłem pivko na Słowacji (lub w Słowacji) bo...
    2022-08-02, 21:06
  • pebejot
    Siemianowice Śląskie, Chopina 14 (Park Miejski), Browar Pałacowy
    pebejot
    Jeden z bardziej tajemniczych browarów restauracyjnych w Polsce odwiedziłem na początku lipca.
    Z Warszawy do Katowic dojechałem pociągiem, a dalej kontynuowałem podróż tramwajem linii 19 do pętli w Siemianowicach. Ostatni etap dotarcia na miejsce już na własnych nogach zajął 15 minut....
    2021-10-22, 19:25
  • e-prezes
    Białoruś, Mińsk, droga na lotnisko E30/M2, Green Park
    e-prezes
    Dzięki wizycie udało się wykryć pewną kwestię, która wprowadza w błąd "odwiedzaczy" browarów, ale po kolei.

Obiekt pod nazwą Green Park Conference & SPA Hotel mieści się w zalesionym terenie przy dużym skrzyżowaniu dróg M2 na lotnisko i E30 omijającej Mińsk od południa....
    2019-04-15, 21:05
  • e-prezes
    Austria, Wiedeń, Prinz Eugen-Straße 25, Stöckl im Park
    e-prezes
    Dość rozległy browarek SALM w parku. Miejsca w środku nie jest dużo, ale większość miejsc znajduje się pod parasolami w parkowej części. Byłem średnio zainteresowany, bo słyszałem, że drogi i trzeba rezerwować miejsca, ale po wyjściu z dworca Hbf zaczął siąpić deszcz, a trasa do...
    2020-08-19, 20:29
  • Loading...
  • Koniec listy.
Przetwarzanie...