W Parku Górnik przy sztucznie usypanej górce jest ogródek piwny kilka parasoli i stolików. Do wypicia Brax 3zł za 0,5l i chyba 2zł za 0,3 oraz Hammer 3,5zł za 0,5l i 2,5zł za 0,3l. Oba rodzaje piwa lane z beczki.
Siemianowice Ślaskie, Park Górnik, Ogrodek Piwny
Collapse
Related Topics
Collapse
-
Browar Staropolski od dawna miał swój sklep firmowy, a teraz dorobił się firmowej restauracji.
Restauracja znajduje się 50 metrów od browaru i nosi skromną nazwę "Ogródek Piwny", ale w rzeczywistości jest na bogato.
Na sporej powierzchni znajduje się cały kompleks -...-
Channel: Łódzkie
-
-
Jeden z bardziej tajemniczych browarów restauracyjnych w Polsce odwiedziłem na początku lipca.
Z Warszawy do Katowic dojechałem pociągiem, a dalej kontynuowałem podróż tramwajem linii 19 do pętli w Siemianowicach. Ostatni etap dotarcia na miejsce już na własnych nogach zajął 15 minut....-
Channel: Śląskie
-
-
Ledeč nad Sázavou, to urokliwe miasteczko położone nad rzeką Sazavou. Z jednej strony rynku mamy majestatyczny zamek, a z drugiej skałki na których znajduje się park z górką Šeptouchov (stąd nazwa browaru) .
Tuż obok rynku w swoim domu od 2021 roku swoją siedzibę ma kolejny rodzinny browarek...5 Photos-
Channel: Czechy
-
-
Od sierpnia/września 2023 r. kilka km zdala od Zamku Czocha, na krańcu wsi Stankowice, sympatyczne małżeńtwo uruchomiło mały browarek z wyszynkiem.
Dość odważne posunięcie, zważywszy że trzeba wykazać się nie lada determinacją żeby tu trafić
Nas gugielmapki...-
Channel: Dolnośląskie
2024-10-28, 23:31 -
-
Pozazdrościć, 190 mieszkańców, a browarek na wsi Podmoky działa już dwa lata.
Dokładnie od stycznia 2020 roku i jego właścicielem, piwowarem jest mega sympatyczny pan Petr Smíšek. Pomimo niedzieli, pory obiadowej bez najmniejszych oporów zgodził się przyjechać specjalnie dla...
-
Channel: Czechy
-
- Loading...
- Koniec listy.