Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Promil03
Wyświetlenie odpowiedzi
Katowice, Chorzowska 107 (Silesia City Center), Bierhalle
Collapse
X
-
Do umawiania się na spotkania służy odpowiedni dział.
Podpowiedź: to nie jest ten dział.Życie jest jak skrzynka piw rzemieślniczych - nigdy nie wiesz na co trafisz!
Piwo domowe -
Centrum Piwowarstwa - sklep dla piwowarów domowych
Reklama w BROWARZE
PIWO GDZIE - STREFA Z ZASADAMI :D
Comment
-
-
Ech... piwo dobre, ale lokal za każdym razem odstrasza mnie coraz bardziej - wygląda może ładnie, ale coraz częściej zdarzają im się wpadki takie jak:
- Podanie piwa w gorącej (!) szklance - 2 razy z rzędu
- Po zamówieniu grzanek serowych (w menu apetyczna fotka PIĘCIU grzanek na talerzu) otrzymujemy cztery sztuki, swoją drogą nie specjalnie rewelacyjne.
- Podanie piwa w kuflu z nadtłuczona krawędzią (można było sobie usta pociąć)
- Skrzętne zbieranie ze stolika wszystkich menu po złożeniu zamówienia - jedno to by mogli zostawić, zwykle się przydaje, a tak to trzeba się prosić.
- No i stały asortyment: Pils, Weizen + Marcowe - inne wynalazki w stylu Koźlak/Dunkel/Alt widziałem tylko w karcie, niby były, ale ZA KRÓTKO.
Zwykle nie lubię wybrzydzać, narzekać i strzelać focha, ale Katowickie Bierhalle mnie rozczarowuje. Jako plus mogę jedynie dodać dobre piwo i obsługę interesującą się klientem.
Comment
-
-
Dodam że Bierhalle postawiło jeszcze małe stoisko z piwami butelkowymi i 5l beczkami tuż przed wejściem do Tesco.
Zapopatrzyłem się tam na zeszłe Święta Wialkanocnne w beczułkę marcowego za 50 PLN.
Poczułem satysfakcję kiedy w Tesco ujrzałem Heinekena w 5l beczce za 59,99 PLN.
Piwo było genialne.
Comment
-
-
Obsługa w tym lokalu coś ostatnio szwankuje, wskazują miejsce dla palących lub nie palących a następnie można korzenie zapuścić czekając na kartę. Czekałem 15 minut i się nie doczekałem - jestem chyba niewidzialny.
Jedyny pozytyw to że koźlak leżakuje i czeka na święta.Last edited by Gringo; 2010-10-30, 20:23.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika crocco Wyświetlenie odpowiedziByłem,skosztowałem.Piwo pyszne ale drogie.8 zeta za kufelek to dużo.Są banioczki (0,33) na wynos po 5 zeta.
Lokal pusty,siedziały 2 pary ,przy tych cenach nie dziwię się.Doba ma 24 godziny,skrzynka 24 piwa...przypadek?
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika crocco Wyświetlenie odpowiedziByłem,skosztowałem.Piwo pyszne ale drogie.8 zeta za kufelek to dużo.Są banioczki (0,33) na wynos po 5 zeta.
Lokal pusty,siedziały 2 pary ,przy tych cenach nie dziwię się.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika krasnal45 Wyświetlenie odpowiedziprzypuszczam że gdyby wciąż było tłoczno to i piwo byłoby tańsze
Jakąś godzinę temu wyszedłem. Kilka osób.
IMO kiepska lokalizacja. Nie zdziwiłbym się jakby się okazało, że połowa klientów Silesii nie wie o istnieniu BH.
Comment
-
-
Swego czasu Bierhalle miało (poza górną częścią) miejscówkę na Placu Letnim, teraz jest tam Thai Express. To było dobre miejsce, ciężko było nie zauważyć tej restauracji, była to mimo wszystko reklama. A teraz, jak ktoś nie idzie do kina to Bierhalle nie zauważy.
Comment
-
-
Byłam kilka razy, przy okazji zakupów - niestety, albo w oczekiwaniu na kinomaniacką dziatwę. Ceny warte smaku, ale obsługa - tu sie zgodzę - do poprawki, oczekiwanie na wszystko, począwszy od karty po realizację zamówienia, zdecydowanie za długie.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Koma Wyświetlenie odpowiedziCeny warte smaku,Lwów zawsze polski,Bytom zawsze niemiecki.
1 FOLKSDOJCZ BROWARU :D
Da seufzt sie still, ja still und flüstert leise:
Mein Schlesierland, mein Heimatland,
So von Natur, Natur in alter Weise,
Wir sehn uns wieder, mein Schlesierland,
Wir sehn uns wieder am Oderstrand.
Comment
-
Comment