Ciekawy wystrój nawiązujący do nazwy, dużo zdjęć i różnych ozdób, poza tym ładnie zagospodarowany ogródek z oczkiem wodnym i fontanną. W knajpie można napić się butelkowego (przelewanego z butelki do orginalnej wysokiej szklanki do piw pszenicznych) Tuchera (jasnego i ciemnego) z tym, że prosząc o jasnego najprawdopodobniej dostaniemy ciemnego ponieważ barmanki nie wiedzą co znaczy dunkel. Nadmieniam, iż zdażyło mi się to w tym lokalu dwa razy, za pierwszym wypiłem nie zwracając uwagi barmance, a za drugim dostałem jasnego gratis. W menu dużo potraw z grilla i różnorakich sałatek. Lokal usytuowany przy osiedlu "Robotniczym" niedaleko granicy Sosnowca z Mysłowicami zaraz obok dyskoteki "Imperium". Dojazd z Katowic autobusem lini 15, tramwajem 26 , lub jak przystało na prawdziwego Indianera na własnym rumaku. Cen nie pamiętam, bo byłem z kobietą i nie wypadało studiować rachunku, lecz chyba koło 8 zł ten Tucher.
Sosnowiec, Wojska Polskiego 181, "INDIANA" Restauracja&Pub
Collapse
X
-
Jak tak działa Tucher to muszę spróbować. Jak wiem to tramwaj 26 jedzie tylko do Mysłowic, a nie do Katowic. Autobusu numer 15 nie ma wcale. Może po tym piwie 18 pomyliła się z 15-tką
18-tka jedzie do Katowic, ale też przez Mysłowice. W drugą stronę można udać się do Dąbrowy Górniczej.
-
-
Piwa lanego tam nie było?Lwów zawsze polski,Bytom zawsze niemiecki.
1 FOLKSDOJCZ BROWARU :D
Da seufzt sie still, ja still und flüstert leise:
Mein Schlesierland, mein Heimatland,
So von Natur, Natur in alter Weise,
Wir sehn uns wieder, mein Schlesierland,
Wir sehn uns wieder am Oderstrand.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika bokuJak tak działa Tucher to muszę spróbować. Jak wiem to tramwaj 26 jedzie tylko do Mysłowic, a nie do Katowic. Autobusu numer 15 nie ma wcale. Może po tym piwie 18 pomyliła się z 15-tką
18-tka jedzie do Katowic, ale też przez Mysłowice. W drugą stronę można udać się do Dąbrowy Górniczej.
Comment
-
-
Z lanych jest jedynie lech, odwiedziłem tą knajpę ponownie i z przykrością stwierdzam, że Tucher, którego tam podają jest przeterminowany....byłem bez kierowcy i kupilem butelkowe na wynos za 7 zł/szt. Dunkel miał date przydatności do kwietnia 2006, a helles do czerwca... ciemniaka wypiłem i żyję, a jasnego oddam niebawem. Tak zwane nabijanie klienta w przeterminowaną butelkę.(widać mało jest takich orginałów co biorą na wynos, a w knajpie dostajesz nalane i nie masz możliwości obadać daty przydatności do spożycia) Pozdrawiam
Comment
-
Comment