Lokal położony w tzw. "plastrze miodu", niedaleko dworca głównego PKP. Pizzeria z prawdziwym włoskim piecem do wypieku pizzy, w karcie: pizze, makarony, tortille etc. A co najważnejsze - świeży, lany STAROPRAMEN 3,80 zł - 0,33 l, 6 zł - 0,5 l. Piwkiem delektowała się Renia (ja za kółkiem). Do tego (chyba) GUINNESS. Z pizz polecam serową.
Sosnowiec, 3 Maja 21, Pub Rybnicki (była Pizzeria Olmeca)
Collapse
X
-
Sosnowiec, 3 Maja 21, Pub Rybnicki (była Pizzeria Olmeca)
"W winie jest mądrość, w piwie siła, a w wodzie są tylko bakterie"
www.zamkoszlaki.com
www.piwnekapsle.netTagi: brak
-
-
Szkoda że tylko jasny. Guinness owszem jest - ale cena 7 PLN za 0,3 powoduje, że mało kto się nim chyba zainteresuje (lepiej przejść obok do Old Centrala) i za 8 zeta napić się pół litra smaczniejszego Marston'sa.
Pizzy nie próbowałem - ale będe musiał nadrobić ten błądPiweczko Roku 2007 rozstrzygnięte!
W browar.biz: smrtan | w Piweczko.org: slobodan
Mój browar domowy
Etykiety moich piw domowych
-
-
Ostatnio z pociągu spostrzegłem, że OLMECA zniknęła, a w jej miejsce pojawił się (najprawdopodobniej) PUB RYBNICKI."W winie jest mądrość, w piwie siła, a w wodzie są tylko bakterie"
www.zamkoszlaki.com
www.piwnekapsle.net
Comment
-
-
Zgadza się. Zniknął Staropramen, o pizzy już też można pomarzyć. Został nalewak Guinnessa ale nie pytałem czy Guinnessa dostanę... A Rybnicki Full mocno rozczarował... Lokal zaliczony i na tym koniec.Piweczko Roku 2007 rozstrzygnięte!
W browar.biz: smrtan | w Piweczko.org: slobodan
Mój browar domowy
Etykiety moich piw domowych
Comment
-
-
Byłem tam dzisiaj. Lokal w miarę fajny: to znaczy w sam raz na wypicie piwka w spokoju. Nie ma jakiegoś klimatu: to nie tego typu miejsce. Na plus: wszystko firmowe. Wszędzie loga Rybnickiego: ławki, kufle. Z lanych piw "Rybnicki Full" w cenie 3, 80 za duże. Nie wiem czy to jakieś moje odczucie, ale wydaje mi się, że ten "Rybnicki" jest jakiś inny od tego, jakiego można napić się na Pogoni w "Oazie". Wydaje mi się, że troszkę dolano tutaj wody. Ale nie chcę definitywnie przesądzać sprawy.
Barmanka jakaś dziwna: ponura, zero uśmiechu. Lokal niby klimatyzowany, ale klimatyzacja nie działała. Do zjedzenia Hamburger za 5 zł i łazanki z kapustą i grzybami za 6 zł (szczerze polecam, naprawdę super).
Comment
-
-
Comment