Wodzisław Śl., Jana Pawła II 7, Rena

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Aldach
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2003.07
    • 1269

Wodzisław Śl., Jana Pawła II 7, Rena

Mając w Wodzisławiu tylko chwilkę weszliśmy do pierwszej z brzegu knajpki jaka była najbliżej przystanku. Lokal znajduje się w ciągu pawilonów, trzeba wejść na piętro. Wystrój nie powala ale i nie odrzuca - pub jakich wiele. Za to jest możliwość spróbowania pięciu różnych piw z beczki w zastanawiających cenach (za pół litra):
    Rybnicki Full - 2.60 zł
    Brax - 2.50 zł
    Hammer - 3.00 zł
    Tyskie - 3.20 zł
    Warka Jasne pełne - 3.20 zł
    Można też zjeść jakieś dania barowe, przypuszczalnie z mikrofalówki, nie sprawdzałem. Miła barmanka po konsultacji z szefową podarowała mi szklankę z logo Rybnickiego Fulla - dzięki.
    Refleksja natury ogólnej - jest to kolejna knajpa w Wodzisławiu (pozostałe, które odwiedziłem były na oś 1-go maja) gdzie można spróbować kilku rodzajów piwa z poza wielkiej trójki. Nie wiem, czy ja mam takie szczęście, czy to specyfika miasta. Może ktoś kto lepiej zna te okolice się wypowie.
  • Andi
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2001.07
    • 1915

Nie wiem co roboles w Wodzislawiu Slaskim ale trafiles do najgorszej Knajpy jaka znam
    Bliski dworca na Pawilonach.
    W Wodzislawiu nie ma nic ciekawego ale jest duzo lepszych Lokali niz ten na JanaPawla II.
    Nastepnym razem udaj sie w kierunku Rynku i tam znajdziesz kilka Ciekawszych Lokali i Piwa tez Np Bayroeter Brauerei-Pszeniczne piwo Ktore jest za Rynkiem
    Kolekcja i wymiana kapsli piwnych

http://www.andreas-kronkorken.de

Comment

• Aldach
      Major Piwnych Rewolucji
      • 2003.07
      • 1269

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Andi Wyświetlenie odpowiedzi
      Nie wiem co roboles w Wodzislawiu Slaskim ale trafiles do najgorszej Knajpy jaka znam
      Czekałem na autobus
      Jak będę miał więcej czasu to na pewno poszukam innych knajp, ale będąc pierwszy raz w tej okolicy, po ciemku i mając 45 minut do odjazdu autobusu nie miałem możliwości szukać czegoś innego.

Comment

Przetwarzanie...
      X