Mając w Wodzisławiu tylko chwilkę weszliśmy do pierwszej z brzegu knajpki jaka była najbliżej przystanku. Lokal znajduje się w ciągu pawilonów, trzeba wejść na piętro. Wystrój nie powala ale i nie odrzuca - pub jakich wiele. Za to jest możliwość spróbowania pięciu różnych piw z beczki w zastanawiających cenach (za pół litra):
Rybnicki Full - 2.60 zł
Brax - 2.50 zł
Hammer - 3.00 zł
Tyskie - 3.20 zł
Warka Jasne pełne - 3.20 zł
Można też zjeść jakieś dania barowe, przypuszczalnie z mikrofalówki, nie sprawdzałem. Miła barmanka po konsultacji z szefową podarowała mi szklankę z logo Rybnickiego Fulla - dzięki.
Refleksja natury ogólnej - jest to kolejna knajpa w Wodzisławiu (pozostałe, które odwiedziłem były na oś 1-go maja) gdzie można spróbować kilku rodzajów piwa z poza wielkiej trójki. Nie wiem, czy ja mam takie szczęście, czy to specyfika miasta. Może ktoś kto lepiej zna te okolice się wypowie.
Rybnicki Full - 2.60 zł
Brax - 2.50 zł
Hammer - 3.00 zł
Tyskie - 3.20 zł
Warka Jasne pełne - 3.20 zł
Można też zjeść jakieś dania barowe, przypuszczalnie z mikrofalówki, nie sprawdzałem. Miła barmanka po konsultacji z szefową podarowała mi szklankę z logo Rybnickiego Fulla - dzięki.
Refleksja natury ogólnej - jest to kolejna knajpa w Wodzisławiu (pozostałe, które odwiedziłem były na oś 1-go maja) gdzie można spróbować kilku rodzajów piwa z poza wielkiej trójki. Nie wiem, czy ja mam takie szczęście, czy to specyfika miasta. Może ktoś kto lepiej zna te okolice się wypowie.
Comment