Mysłowice, Pukowca 37, Pub przy Domu

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • boku
    Porucznik Browarny Tester
    • 2002.09
    • 444

Mysłowice, Pukowca 37, Pub przy Domu

Kątem oka dostrzegłem dzisiaj, w dzielnicy Morgi, ten lokal. Mimo, że często jestem w tej okolicy, jakoś uszedł mojej uwagi. Po rozmowie wiem, że powstał w grudniu minionego roku, więc moja tam bytność nie jest, aż tak spóźniona.
    Lane to tylko Tyskie i Warka. Cena Tyskiego 3.50. Lokal reklamuje się domowymi posiłkami jak i organizacją okolicznościowych przyjęć.
    To co mnie urzekło to napis, że w tym lokalu się nie pali.

Related Topics

Collapse

• darekd
    Richard, Richard Světák
    darekd
    Browarek z Brna

https://www.pivo-richard.cz/

Jasny leżak
    Ekstr. 12%
    Alk. 4,6%

Już kiedyś piłem ich jasną dwunastkę, ale oprócz innej nazwy ta ma też niższą zawartość alkoholu:

https://www.browar.biz/forum/piwo/pi...tnie/europa/cz...
    2022-11-07, 00:28
  • boku
    Mysłowice, Graniczna 86, Pod Gruszą
    boku
    To urokliwe miejsce. Lubię siedzieć w tej altanie. To nic, że piwo lane jest tylko "Tyskie". Ale jaka frajda patrzeć na pagórki. Na najbliższym jest wieża telawizyjna. Jedno z dalszych wzgórz to góra Klimont w Lędzinach (większość mówi Klemensowa) opisaną w dawnych czasach...
    2005-10-20, 20:08
  • boku
    Mysłowice, Bytomska 29, U Gondra
    boku
    Ulica Bytomska to główna arteria starego miasta. W urokliwej kamienicy mieści się ten lokal. Na samym rogu jest wejście do sklepu, a od ulicy Dąbrowskiego wejście do tego lokalu.
    Możemy się tu poczuć jak sto lat temu. Oczywiście są zdobycze techniki, ale cały wystrój ma ten wiek...
    2005-12-10, 16:04
  • boku
    Mysłowice, Kosztowska 26, Pub Kowadło
    boku
    Pub mieści się w dzielnicy Kosztowy. Kiedyś ta ulica była jedną z najdłuższych w Polsce i miała ze 20 km. Teraz jest rozbita na kilka odcinków. Jeszcze 10 lat temu nazywała się ulicą oświęcimską i miałbym nie lada kłopot wypić po jednym piwie we wszystkich lokalach przy tej drodze....
    2006-03-08, 10:08
  • boku
    Mysłowice, Sosnowiecka 3, bar piwny Pod szablą
    boku
    Zaciekawił mnie swego czasu anons, że w Mysłowicach można się napić lanego portera. Dopiero dzisiaj wybrałem się na największą giełdę samochodową, aby wypić lanego portera
    .
    Wyprawa sowicie się opłaciła. Cena lanego to 4.50 zł. Jako ciekawostkę podam tylko fakt, że...
    2006-09-19, 14:56
  • Loading...
  • Koniec listy.
Przetwarzanie...