Mysłowice, Pukowca 37, Pub przy Domu

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • boku
    Porucznik Browarny Tester
    • 2002.09
    • 444

Mysłowice, Pukowca 37, Pub przy Domu

Kątem oka dostrzegłem dzisiaj, w dzielnicy Morgi, ten lokal. Mimo, że często jestem w tej okolicy, jakoś uszedł mojej uwagi. Po rozmowie wiem, że powstał w grudniu minionego roku, więc moja tam bytność nie jest, aż tak spóźniona.
    Lane to tylko Tyskie i Warka. Cena Tyskiego 3.50. Lokal reklamuje się domowymi posiłkami jak i organizacją okolicznościowych przyjęć.
    To co mnie urzekło to napis, że w tym lokalu się nie pali.

Related Topics

Collapse

• darekd
    Richard, Richard Světák
    darekd
    Browarek z Brna

https://www.pivo-richard.cz/

Jasny leżak
    Ekstr. 12%
    Alk. 4,6%

Już kiedyś piłem ich jasną dwunastkę, ale oprócz innej nazwy ta ma też niższą zawartość alkoholu:

https://www.browar.biz/forum/piwo/pi...tnie/europa/cz...
    2022-11-07, 00:28
  • nevton
    Mysłowice, Jastruna 1a, Alusia
    nevton
    Symaptyczna knajpa w Mysłowicach (ALUSIA).
    Trochę z obawą o niej piszę bo boję się że jak się za bardzo rozreklamuje to straci swój klimat....

Mały lokal w miłą atmosferą. Klienci to pełen przekrój od młodych ludzi poprzez rodziny i samotnych długoletnich konsumentów...
    2005-09-21, 11:26
  • boku
    Mysłowice, Chopina 2e, F. H. Karo (zamknięte)
    boku
    Kilka piw, które nabyłem dzisiaj w tym sklepie.
    Tańcowane Strong - Grudziąc - 1,65
    Karpackie Pils - Van Pur Rakszawa - 1,40
    Rotmistrz Pils - Grudziąc - 1,55
    Śląskie Mocne - Zabrze - 1,79
    Kozackie - Namysłów - 1,35
    Karkonoskie super mocne - Prochowice...
    2005-11-25, 14:21
  • boku
    Mysłowice, Stalmacha 7e, Delikatesy Monopolowe
    boku
    To jest sklep położony najbliżej mojego mieszkania. Oprócz masówki, której spis mogę przytoczyć, jak będzie wystarczające zainteresowanie, chciałbym zwrócić uwagę na dwa piwa z Imielina. To taki lokalny patriotyzm. Właścicielka ani sprzedająca nie chciały zrobić sobie zdjęcia, ale...
    2006-01-10, 11:01
  • boku
    Mysłowice, Kosztowska 60, Artur
    boku
    Przypuszczam, że nazwa lokalu jest związana z właścicielem, a nie liderem Myslovitz. Choć kto wie? Jeden z pierwszych koncertów Artura Rojka z zespołem odbył się właśnie w tym budynku. Byłem na nim. Wracam do piwa. Z lanych jest tylko Kasztelan z Sierpca po 3 zł za 0.5 litra. Butelkowe...
    2006-03-24, 17:03
  • Loading...
  • Koniec listy.
Przetwarzanie...