Bielsko Biała, Bronewskiego 31, Bar

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • VanPurRz
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2008.09
    • 4229

Bielsko Biała, Bronewskiego 31, Bar

Bar po prostu Bar dlatego bez nazwy. Lokalna knajpka w stylu przełomu lat 80/90 unowocześniona o automaty do gry i piłkarzyki. Położona w blaszanym pawilonie. Super atmosfera tak juz dzisiaj zanikajaca. Piwo Brackie po 3,50 PLN. Pyszne choć brakuje mu trochę chmielenia i trochę ma (w porównaniu ze starym) trochę duszącego/metalicznego posmaku (który mają dzisiaj nie wiem skąd prawie wszystkie polskie piwa).
    Broniewskiego 31
    Ostatnia zmiana dokonana przez VanPurRz; 2008-09-22, 14:59.
    "Nie myśl o tym, że wszystko się kończy. Myśl, że wszystko się dopiero zaczyna. To, co powinno być życiem: spokój, wolność i cisza" M. Hłasko, "Ósmy dzień tygodnia"

Related Topics

Collapse

• pebejot
    USA, Key West, 201 William Street, The Waterfront Brewery
    pebejot
    Podróżując w styczniu tego roku po różnych Stanach USA miałem okazję spędzić kilka dni na słonecznej Florydzie.
    Jeden dzień został poświęcony na wycieczkę do Key West.
    Key West jest najdalej wysuniętą na zachód wyspą należącą do archipelagu Florida Keys.
    Odległość...
    2022-06-27, 13:53
  • slavoy
    Bielsko-Biała (Wapienica), ul. Twórcza 4, Drink Bar TABU
    slavoy
    Budynek za domem kultury.
    Typowa lokalesowa knajpa, vel "żulbudka". Takich, jakich już bardzo mało. Dwie sale - mniejsza z bilardem i większa z telewizorem. Do tej większej nowoczesne zwyczaje o niepaleniu w knajpach jeszcze nie dotarły
    Z kija "Brackie" 7zł,...
    2022-01-30, 14:10
  • Alkoneser
    Browary restauracyjne w Polsce
    Alkoneser
    Cześć,
    mam taki niecny plan odwiedzin wszystkich browarów restauracyjnych w Polsce, tylko problem stanowi ustalenie ich kompletnej listy. Już myślałem, że mi się to udało i takich miejsc jest 109, ale w zeszły weekend byłem w Giżycku i okazało się, że tam również jest minibrowar...
    2024-08-05, 12:26
  • pebejot
    Krzywaczka 948, Browar Alteria
    pebejot
    Kolejny dziwny minibrowar w dziwnym miejscu.
    Krzywaczka to mała wieś na południowy wschód od Krakowa, przez którą przebiega ruchliwa droga krajowa nr 52 Kraków - Bielsko-Biała.
    Minibrowar mieści się w nowopowstałym potężnym, czterokondygnacyjnym budynku.
    Dookoła jest...
    2024-10-13, 23:31
  • dadek
    Praha-Kobylisy, Na pecích 1044, Pivovar Bad Flash
    dadek
    Komuś kto choć raz był w Pradze i trochę interesuje się kraftowym piwem, nazwa browaru powinna coś mówić. Choć pierwszą warkę uwarzono tu w maju 2021, to od około 7 lat piwa Bad Flash były warzone kontraktowo w różnych czeskich browarach przez dwóch dobrze znanych w praskim piwnym światku...
    2022-09-29, 02:56
  • Loading...
  • Koniec listy.
Przetwarzanie...