Katowice, Warszawska 66, Geneza - Jazz & Blues Club [zamknięte]
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika KlubGeneza
Witajcie!
Na browar.biz pojawił się już wątek o naszym klubie, nie autoryzowany przez nas. Postanowiliśmy więc osobiście informować Was o działaniach naszego Klubu Geneza nie tylko na facebooku https://www.facebook.com/ClubGeneza
Zacznijmy od podstawowych informacji:
LOKALIZACJA: Katowice, ul. Warszawska 66 (róg Warszawskiej i Granicznej)
TEL: 694906995
E- MAIL: geneza.jazzclub@gmail.com
OTWARTE:
Pon - Pt.:13:00-24:00
Sb: 17:00-24:00
Nd: 18:00-23:00
Nietypowe piwa z małych polskich browarów, a także z Czech, Litwy, Niemiec i Ukrainy. Częste nowości w ofercie piw: piwa warzone metodami tradycyjnymi, niepasteryzowane, smakowe i inne.
Artystyczną atmosferę wnętrza ozdobionego olejnymi obrazami i światłem lampek naftowych dopełnia wyśmienita kuchnia: pierogi najlepsze na Śląsku, steki, spaghetti, przekąski i desery. Zapraszamy także do degustacji aromatycznych kaw i herbat świata oraz do rozkoszowania się muzyką jazzową i bluesową.
Geneza Jazz Club
Lokal na wysokim poziomie, do wyboru są ciekawe piwa polskie i czeskie. Między innymi Butweiser lany, Ciechan i Skalák, także Opat. Warto zajrzeć
Widzę, że merytoryczna dyskusja się wywiązała.
Napisz proszę coś więcej np. ceny, godziny otwarcia, czy można coś zjeść a przede wszystkim czy te wszystkie wymienione piwa są z beczki, a jeśli nie to które.
Widzę, że merytoryczna dyskusja się wywiązała.
Napisz proszę coś więcej np. ceny, godziny otwarcia, czy można coś zjeść a przede wszystkim czy te wszystkie wymienione piwa są z beczki, a jeśli nie to które.
W dniu dzisiejszym odwiedziłem ten club.
Z piw lanych:
-tyskie,
-żywiec,
-budweiser
Cena piw lanych 6 zł /0,5 l
Z piw butelkowych dziś dostępny był:
-ciechan miodowy,
-opat,
-skalak
Cena 6 zł /butelka
Z informacji uzyskanych od sympatycznej barmanki oferta butelkowych piw czeskich ma zostać przez właściciela poszerzona o kilka kolejnych piw w przyszłym tygodniu.
Genezę odwiedziłem około 16.00, było dość pustawo, lecz większość stolików była zarezerwowana na późniejsze godziny.
Wystrój klubu przytulny, z głośników dolatują miłe nutki jazzowe, przy których Skalak smakuje wyśmienicie.
Budweiser podawany jest w firmowym szkle, dostępne są też podstawki budweisera.
Lwów zawsze polski,Bytom zawsze niemiecki.
1 FOLKSDOJCZ BROWARU :D
Da seufzt sie still, ja still und flüstert leise:
Mein Schlesierland, mein Heimatland,
So von Natur, Natur in alter Weise,
Wir sehn uns wieder, mein Schlesierland,
Wir sehn uns wieder am Oderstrand.
Wychodzi na to, że się w piątek z ArtK'em rozminęliśmy - ja byłem po godz. 17 - i już wiem, kto wypił całego Opata i Ciechana - załapałem się na lanego Budweisera - ale za 5,5 zł, i butelkowego Skalaka - reszty brakło.
Widzę, że obiecana nowa dostawa, wygląda bardzo kusząco - odwiedziny obowiązkowe
(zwłaszcza Novopackie - piłem lane niedawno w Krakowie - rewelacja!) - i malkontenta Kiszota zadowoli
Dodać należy coś o menu - jest duży wybór jedzenia - Geneza słynie z pierogów, do tego można coś z mięsiwa zaliczyć, makarony, lasagne itp.
Duży wybór fajnych kaw (np. Etiopia, Kenia, Brazyli) - i to serwowanych nie z "bezdusznego" ekspresu - ale z włoskiej kawiarki.
Jeśli do tego dodać przemiłe Panie za barem, fajny drewniany wystrój, dużo miejsca - i utrzyma się taki wybór piw - będzie to dla mnie lokal nr 1 w Katowicach i okolicy (zwłaszcza, że mam do niego 5 min. piechotką z pracy - chyba zakopię prawko)!
Mam pytanie techniczne do szefa lokalu - czy byłaby możliwość wprowadzenia jakiejś niższej ceny na piwa butelkowe - brane na wynos z lokalu - takie praktyki są znane - a z własnego doświadczenia wiem - że będąc prawie codziennie w Katowicach samochodem - na piwo na miejscu nie skuszę się często - a na takie butelkowe na wynos częściej bym się skusił!
Zastanawiam się co Cie tak bawi??????????.... czyżbyś chciał błysnąć na forum???)................................. kurde, a nota-bene szkoda że wcześniej nie przeczytałem postu, byłem dzis w Katowicach na zakupach
Comment