Cieszyn, Mennicza, Teatralna [zamknięte]

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • VanPurRz
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2008.09
    • 4229

Cieszyn, Mennicza, Teatralna [zamknięte]

Hehehe biorąc pod uwagę jaka to knajpa to nazwa "teatralna" budzi moja radość
    A sam knajpa ekstra choć pewnie nie dla "francuskich piesków". Typowy męski lokal z pysznym Brackim i awanturującym się panem Kazikiem oraz galerią stałych bywalców.
    Ja uwielbiam takie miejsca, z dużymi stołami, bez nowomodnych wymysłów, z pysznym piwem.
    Aż nie chciało się przechodzić na czeską stronę (co w moich ustach jest ogromnym komplementem).
    "Nie myśl o tym, że wszystko się kończy. Myśl, że wszystko się dopiero zaczyna. To, co powinno być życiem: spokój, wolność i cisza" M. Hłasko, "Ósmy dzień tygodnia"
  • rohozecky
    Major Piwnych Rewolucji
    🍼🍼
    • 2008.11
    • 1839

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika VanPurRz Wyświetlenie odpowiedzi
    Aż nie chciało się przechodzić na czeską stronę (co w moich ustach jest ogromnym komplementem).
    No, akurat w Czeskim Cieszynie to nic piwnie ciekawego raczej nie uświadczysz, o ile wiem. Tak więc chyba Brackie jest w tym miejscu rzeczywiście największą atrakcją.

pozdrowienia
    ... a poza tym twierdzę, że SAB Miller winien zostać zniszczony.

Comment

• e-prezes
      Generał Wszelkich Fermentacji
      🥛🥛🥛🥛🥛
      • 2002.05
      • 19260

Ja przechodziłem na Stouta Kelta i warto było, choć Brackie nieczego sobie przecież.

Comment

• Pendragon
        Generał Wszelkich Fermentacji
        🥛🥛🥛
        • 2006.03
        • 13952

To miejsce już też nie istnieje. Obecnie jest / był tu sklep Natur House.
        Cała masa knajp poumierała. Życie przeniosło się na Rynek, tam Brackie spotkamy w kilku (3-4) knajpach, które na pierwszy rzut oka wyglądają na takie, w którym go nie spotkamy. Ale jest. No i jest jeszcze Kufelek, Bar na Fredry oraz Wenecja Cieszyńska, albo dalsze rejony miasta.

moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot

Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie

Comment

Przetwarzanie...
        X