Cieszyn, Mennicza, Teatralna [zamknięte]

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • VanPurRz
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2008.09
    • 4229

Cieszyn, Mennicza, Teatralna [zamknięte]

Hehehe biorąc pod uwagę jaka to knajpa to nazwa "teatralna" budzi moja radość
    A sam knajpa ekstra choć pewnie nie dla "francuskich piesków". Typowy męski lokal z pysznym Brackim i awanturującym się panem Kazikiem oraz galerią stałych bywalców.
    Ja uwielbiam takie miejsca, z dużymi stołami, bez nowomodnych wymysłów, z pysznym piwem.
    Aż nie chciało się przechodzić na czeską stronę (co w moich ustach jest ogromnym komplementem).
    "Nie myśl o tym, że wszystko się kończy. Myśl, że wszystko się dopiero zaczyna. To, co powinno być życiem: spokój, wolność i cisza" M. Hłasko, "Ósmy dzień tygodnia"
  • rohozecky
    Major Piwnych Rewolucji
    🍼🍼
    • 2008.11
    • 1841

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika VanPurRz
    Aż nie chciało się przechodzić na czeską stronę (co w moich ustach jest ogromnym komplementem).
    No, akurat w Czeskim Cieszynie to nic piwnie ciekawego raczej nie uświadczysz, o ile wiem. Tak więc chyba Brackie jest w tym miejscu rzeczywiście największą atrakcją.

pozdrowienia
    ... a poza tym twierdzę, że SAB Miller winien zostać zniszczony.

Comment

• e-prezes
      Generał Wszelkich Fermentacji
      🥛🥛🥛🥛🥛
      • 2002.05
      • 19291

Ja przechodziłem na Stouta Kelta i warto było, choć Brackie nieczego sobie przecież.

Comment

• Pendragon
        Generał Wszelkich Fermentacji
        🥛🥛🥛
        • 2006.03
        • 13961

To miejsce już też nie istnieje. Obecnie jest / był tu sklep Natur House.
        Cała masa knajp poumierała. Życie przeniosło się na Rynek, tam Brackie spotkamy w kilku (3-4) knajpach, które na pierwszy rzut oka wyglądają na takie, w którym go nie spotkamy. Ale jest. No i jest jeszcze Kufelek, Bar na Fredry oraz Wenecja Cieszyńska, albo dalsze rejony miasta.

moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot

Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie

Comment

Related Topics

Collapse

• Ahumba
          2024.09.27-28 - Cieszyn, Cieszyńska Jesień Piwna 2024
          Ahumba
          Cieszyński Ośrodek Kultury "Dom Narodowy", Miasto Cieszyn (Cieszyn Robi Wrażenie) i główny partner wydarzenia - Arcyksiążęcy Browar Zamkowy Cieszyn zapraszają na Cieszyńską Jesień Piwną 2024! To wydarzenie skupione nie tylko na piwie, ale również na wspólnej zabawie i integracji podczas...
          Start
          2024-09-27
          Koniec
          2024-09-28
          Adres
          Cieszyn, Rynek
          2024-09-21, 11:48
        • photek
          browar Cieszyn - Double IPA i Mastne
          photek
          Witam, jestem tu nowy. Do niedawna mogłem u siebie lokalnie kupić (w Sulejówku, mazowieckie) piwa z browaru Cieszyn, w szczególności Double IPA i - moje przeulubione - Mastne. Teraz już nie ma. Pytania:
          - czy te piwa są w ogóle jeszcze dostępne?
          - jeśli tak to gdzie?
          ...
          2024-11-01, 20:38
        • Javox
          Arcyksiążęcy Browar Zamkowy Cieszyn, Lager
          Javox
          Ekstrakt 11.5*, alko 5.0%, IBU 26.

Piana - więcej na początku potem pełna warstewka.
          Lacing - ładne firanki.
          Gaz - średni.
          Barwa - złoto.
          Aromat - chmiel ziołowy.
          Smak - słodkawe, słodowe z fajnym chmielem i dopasowaną goryczką

Bardzo...
          2024-11-12, 16:31
        • telek
          Arcyksiążęcy Browar Zamkowy Cieszyn, Pilsner
          telek
          Z obawą sięgałem po to piwo, nie wiedząc czego spodziewać się po nowych właścicielach.
          Wygląd: jasnożółte (słomkowe), z obfitą i trwałą pianą pozostawiającą laceing, raczej niskie wysycenie.
          Aromat: czysty lagerowy, zbożowy, lekko kwaskawy.
          Smak: słodowa zbożowość,...
          2023-10-14, 21:57
        • heckler
          Cieszyn, Katowicka 136, Browar - Karczma Pod Czarnym Kogutem
          heckler
          Bardzo się cieszę, że właśnie taki lokal powstał akurat w Cieszynie. Lubię tam jeździć, lubię klimat tego miasta, a na moim piwnym szlaku właśnie dodałem Czarnego Koguta.
          Browar wystartował pierwszego marca, a nam udało się ich odwiedzić dwa i pół tygodnia później czyli 18 marca. Browar,
          ...
          2023-03-22, 16:08
        • Loading...
        • Koniec listy.
        Przetwarzanie...