Skręcając w prawo po wyjściu z dworca PKP idąc w kierunku parku napotkamy budkę z hamburgerami, zapiekankami itp. I nie byłoby to nic ciekawego gdyby nie leli tam Brackiego którego dzięki tej budce można się napić praktycznie minutę po wyjściu z pociągu i to od samego rana. Było to dla mnie zbawieniem. Niestety wracając ok. godziny 16.00 budka była już zamknięta. Brackie dobrze nalane, bez żadnego łyżeczkowania a piana piękna. I ten smak, ech dlaczego ja muszę żyć na kompletnej piwnej pustyni (szczerze to piwa z Browarmii czy Bierhalle sa lata świetlne za świezym Brackim z beczki).
Cieszyn, przy Dworcu, Budka (mała gastronomia)
Collapse
X
Related Topics
Collapse
-
Cieszyński Ośrodek Kultury "Dom Narodowy", Miasto Cieszyn (Cieszyn Robi Wrażenie) i główny partner wydarzenia - Arcyksiążęcy Browar Zamkowy Cieszyn zapraszają na Cieszyńską Jesień Piwną 2024! To wydarzenie skupione nie tylko na piwie, ale również na wspólnej zabawie i integracji podczas...
-
Channel: Festiwale piwne
2024-09-21, 11:48 -
-
Wciągu lokali przy dworcu w miejscu, gdzie 2-3 lata temu była Pinta Sopot otwarty jest pub Avangarda. 4 nalewaki rotacyjne i trochę piw butelkowych. Przy wejściu wygląda jakby to był pub browaru Cieszyn. Dzisiaj lanego Cieszyna nie było. Zamiast tego można było napić się Pan i Pani, Rowing...
-
Channel: Pomorskie
-
-
Witam, jestem tu nowy. Do niedawna mogłem u siebie lokalnie kupić (w Sulejówku, mazowieckie) piwa z browaru Cieszyn, w szczególności Double IPA i - moje przeulubione - Mastne. Teraz już nie ma. Pytania:
- czy te piwa są w ogóle jeszcze dostępne?
- jeśli tak to gdzie?
...-
Channel: Poszukuję miejsca...
-
-
Ekstrakt 11.5*, alko 5.0%, IBU 26.
Piana - więcej na początku potem pełna warstewka.
Lacing - ładne firanki.
Gaz - średni.
Barwa - złoto.
Aromat - chmiel ziołowy.
Smak - słodkawe, słodowe z fajnym chmielem i dopasowaną goryczką
Bardzo...-
Channel: Piwo - konkretnie
-
-
Z obawą sięgałem po to piwo, nie wiedząc czego spodziewać się po nowych właścicielach.
Wygląd: jasnożółte (słomkowe), z obfitą i trwałą pianą pozostawiającą laceing, raczej niskie wysycenie.
Aromat: czysty lagerowy, zbożowy, lekko kwaskawy.
Smak: słodowa zbożowość,...-
Channel: Piwo - konkretnie
-
- Loading...
- Koniec listy.