Cieszyn, przy Dworcu, Budka (mała gastronomia)

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • VanPurRz
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2008.09
    • 4229

Cieszyn, przy Dworcu, Budka (mała gastronomia)

Skręcając w prawo po wyjściu z dworca PKP idąc w kierunku parku napotkamy budkę z hamburgerami, zapiekankami itp. I nie byłoby to nic ciekawego gdyby nie leli tam Brackiego którego dzięki tej budce można się napić praktycznie minutę po wyjściu z pociągu i to od samego rana. Było to dla mnie zbawieniem. Niestety wracając ok. godziny 16.00 budka była już zamknięta. Brackie dobrze nalane, bez żadnego łyżeczkowania a piana piękna. I ten smak, ech dlaczego ja muszę żyć na kompletnej piwnej pustyni (szczerze to piwa z Browarmii czy Bierhalle sa lata świetlne za świezym Brackim z beczki).
    "Nie myśl o tym, że wszystko się kończy. Myśl, że wszystko się dopiero zaczyna. To, co powinno być życiem: spokój, wolność i cisza" M. Hłasko, "Ósmy dzień tygodnia"

Related Topics

Collapse

• Ahumba
    2024.09.27-28 - Cieszyn, Cieszyńska Jesień Piwna 2024
    Ahumba
    Cieszyński Ośrodek Kultury "Dom Narodowy", Miasto Cieszyn (Cieszyn Robi Wrażenie) i główny partner wydarzenia - Arcyksiążęcy Browar Zamkowy Cieszyn zapraszają na Cieszyńską Jesień Piwną 2024! To wydarzenie skupione nie tylko na piwie, ale również na wspólnej zabawie i integracji podczas...
    Start
    2024-09-27
    Koniec
    2024-09-28
    Adres
    Cieszyn, Rynek
    2024-09-21, 11:48
  • Ahumba
    Sopot, przy dworcu PKP, Avangarda
    Ahumba
    Wciągu lokali przy dworcu w miejscu, gdzie 2-3 lata temu była Pinta Sopot otwarty jest pub Avangarda. 4 nalewaki rotacyjne i trochę piw butelkowych. Przy wejściu wygląda jakby to był pub browaru Cieszyn. Dzisiaj lanego Cieszyna nie było. Zamiast tego można było napić się Pan i Pani, Rowing...
    2025-02-06, 21:51
  • photek
    browar Cieszyn - Double IPA i Mastne
    photek
    Witam, jestem tu nowy. Do niedawna mogłem u siebie lokalnie kupić (w Sulejówku, mazowieckie) piwa z browaru Cieszyn, w szczególności Double IPA i - moje przeulubione - Mastne. Teraz już nie ma. Pytania:
    - czy te piwa są w ogóle jeszcze dostępne?
    - jeśli tak to gdzie?
    ...
    2024-11-01, 20:38
  • Javox
    Arcyksiążęcy Browar Zamkowy Cieszyn, Lager
    Javox
    Ekstrakt 11.5*, alko 5.0%, IBU 26.

Piana - więcej na początku potem pełna warstewka.
    Lacing - ładne firanki.
    Gaz - średni.
    Barwa - złoto.
    Aromat - chmiel ziołowy.
    Smak - słodkawe, słodowe z fajnym chmielem i dopasowaną goryczką

Bardzo...
    2024-11-12, 16:31
  • telek
    Arcyksiążęcy Browar Zamkowy Cieszyn, Pilsner
    telek
    Z obawą sięgałem po to piwo, nie wiedząc czego spodziewać się po nowych właścicielach.
    Wygląd: jasnożółte (słomkowe), z obfitą i trwałą pianą pozostawiającą laceing, raczej niskie wysycenie.
    Aromat: czysty lagerowy, zbożowy, lekko kwaskawy.
    Smak: słodowa zbożowość,...
    2023-10-14, 21:57
  • Loading...
  • Koniec listy.
Przetwarzanie...