Chorzów, WPKiW, Pub Kapelusz

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • ceemte
    D(r)u(c)h nieuchwytny
    • 2008.01
    • 8

Chorzów, WPKiW, Pub Kapelusz

Nie znalazlem opisu tego przybytku, a warto o nim wspomniec. Wejscie znajduje sie z boku hali wystawowej "Kapelusz" w Parku Chorzowskim. Dostepne butelki po 6zl:

- Cerna Hora jagodowe
    - Skalak
    - Czarny Smok
    - Czerwony Smok
    - Zloty smok
    - Czarne Miodowe (browar Fortuna)

+ standard czyli Tyskie i (chyba) Lech z kija.

---
    przepraszam za brak polskich znakow - ograniczenie techniczne
  • ceemte
    D(r)u(c)h nieuchwytny
    • 2008.01
    • 8

ostatnio cos "dziwnie" zrobilo sie w tym pubie. Dwa razy w weekendowy wieczor nagle wpadla policja z psem i przeszukiwala wszystkich klientow... Nie wiem, czy ma to na celu podniesienie bezpieczenstwa? Tak czy inaczej juz tam nie bywam bo nie chce psuc sobie wieczoru

Comment

Related Topics

Collapse

• steelliras
      Chorzów, ul. Długa 24, Sklep Impuls
      steelliras
      Sklep stacjonarny i internetowy. Mamy w ofercie ponad 1800 gatunków piwa, głównie krafty polskie a do tego piwa oryginalne czeskie i rosnący asortyment piw z krajów europejskich tj. Belgia, Niemcy, Holandia, Dania, Austria, itp. Staramy się utrzymywać stałą ofertę jeśli to tylko możliwe,...
      2022-09-05, 11:49
    • darekd
      Reden Chorzów, Pils Klasyczny
      darekd
      Producent: Grupa Reden Chorzów. 12% ekstr., 4,8% alk.

Aromat - na początku łodygowe zielsko od polskich chmieli. Szybko się ulatnia i zostają leciutkie drożdże, zielsko i ciut słodu
      Piana - zdecydowanie wysoka, szybko większe bąble i opadanie do trwałego kożuszka
      ...
      2023-09-11, 23:01
    • dadek
      Chorzów-Batory, Inwalidzka 26, Browar Reden
      dadek
      21.06.2023 na zaproszenie głównego piwowara Pawła Fityki miałem okazję odwiedzić nowy browar Reden. Sąsiaduje przez ulicę z zajezdnią tramwajową więc by tu trafić trzeba wysiąść na przystanku Chorzów-Batory Zajezdnia i iść wzdłuż jej ogrodzenia podziwiając stacjonujące tu tramwaje....
      2023-08-20, 19:00
    • darekd
      Reden Chorzów, Double Foreign Extra Stout
      darekd
      Ekstr. 19%
      Alk. 7,7% alk.

Aromat - kawowa paloność, czekolada
      Piana - beżowa, umiarkowanie wysoka, umiarkowana trwałość, na dłużej niewiele zostaje
      Barwa - smolista
      Wysycenie - umiarkowane, musujące
      Smak - początkowo wyraźna paloność, potem coraz...
      2023-12-05, 01:59
    • Alkoneser
      Browary restauracyjne w Polsce
      Alkoneser
      Cześć,
      mam taki niecny plan odwiedzin wszystkich browarów restauracyjnych w Polsce, tylko problem stanowi ustalenie ich kompletnej listy. Już myślałem, że mi się to udało i takich miejsc jest 109, ale w zeszły weekend byłem w Giżycku i okazało się, że tam również jest minibrowar...
      2024-08-05, 11:26
    • Loading...
    • Koniec listy.
    Przetwarzanie...