Podzamcze k. Ogrodzieńca, Zamkowa 18, Bar Rozalia

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Czapayew
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2002.10
    • 1966

Podzamcze k. Ogrodzieńca, Zamkowa 18, Bar Rozalia

Podczas ostatniej wizyty pod ogrodzienieckim zamkiem, idąc od Placu Jurajskiego po lewej stronie zauważyliśmy parasole "Bonera". Lokal nazywa się "Rozalia", jest to ogródek przy niewielkim bufecie, a aleją tam (oprócz TYSKIEGO) "JURAJSKI BURSZTYN" z "Browaru na Jurze". (stawiam na n/o Ambera). Ceny: 4 PLN - 0,5 L, 3 PLN - 0,3 l. Na wynos tylko do własnych naczyń.
    Niestety, jako że byłem kierowcą, nie umoczyłem ust w tym szacownym trunku. Zadowoliłem się kupionym w spożywczaku nieopoda Placu "Mocnym Bonerem" w bączkach.
    Ostatnia zmiana dokonana przez Czapayew; 2010-05-29, 10:56.
    "W winie jest mądrość, w piwie siła, a w wodzie są tylko bakterie"

www.zamkoszlaki.com
    www.piwnekapsle.net
  • gobong
    Kapitan Lagerowej Marynarki
    • 2005.04
    • 658

Parasole nadal są. i nadal leją Jurajski Bursztyn. 4 złote za takie piwo, choćby dla niego warto zajechać do Podzamcza.

Comment

Related Topics

Collapse

• heckler
      Moravská Třebová, Zámecké nám. 183/4, Knížecí pivovar Moravská Třebová
      heckler
      Moravská Třebová to miasto założone w połowie XIII w. przez Boreša z Rýzmburka. Duża liczba zabytków i dzieł sztuki przypomina o czasach, kiedy to Třebová nazywana była Moravskimi Atenami. Ładne miasteczko z dużym rynkiem, oraz pięknym zamkiem, który jest uznawany za jeden z ważniejszych...
      2023-08-22, 07:08
    • pebejot
      Koszęcin, Zamkowa 1, Browar Śląsk / Restauracja Pod Pałacem
      pebejot
      Koszęcin to niewielka śląska mieścina, położona niedaleko Lublińca, znana z Pałacu Koszęcińskiego, który jest aktualną siedzibą Zespołu Pieśni i Tańca Śląsk.
      Od 2022 roku Koszęcin jest też na piwnej mapie Polski dzięki otwarciu browaru restauracyjnego Śląsk.
      Do Koszęcina...
      2022-12-07, 06:28
    • becik
      Otmuchów, ul. Zamkowa 4, Restauracja Zamkowa
      becik
      Restauracja w zamku, nie pomylić z restauracją "Pod Zamkiem"

Kuchnia, dawno tak doskonałej nie jadłem, jedzenie bezwstydnie smacznie i co najważniejsze - niedrogo jak na takie miejsce (np zestaw zupa, drugie z kotletem, sałatką i ziemniaczkami - 36 zł). Z tym, ze porcje...
      2020-06-15, 13:38
    • Rzeszowiak
      Cieszyn, Zamkowa 3, Kawiarnia Presso
      Rzeszowiak
      Kawiarnia obok głównego wejścia na wzgórze zamkowe. Na kranach Albrechtice Pius 11 (pils) oraz Noszak.

Niestety nie zauważyłem, że lokal ma już swój wątek. Proszę zatem o przeniesienie posta.
      2021-08-28, 21:27
    • Alkoneser
      Browary restauracyjne w Polsce
      Alkoneser
      Cześć,
      mam taki niecny plan odwiedzin wszystkich browarów restauracyjnych w Polsce, tylko problem stanowi ustalenie ich kompletnej listy. Już myślałem, że mi się to udało i takich miejsc jest 109, ale w zeszły weekend byłem w Giżycku i okazało się, że tam również jest minibrowar...
      2024-08-05, 11:26
    • Loading...
    • Koniec listy.
    Przetwarzanie...