Bistro 24/7. Wszystko do picia po 4 zł, do jedzenia po 8 zł. Lane Brackie
Katowice, Mariacka 5, Lorneta z meduzą
Collapse
X
-
Katowice, Mariacka 5, Lorneta z Meduzą
Lokal odkryty przy okazji spotkania piwnego z inicjatywy Sekcji Zagłębiowskiej BrowarBizu.
Konkrety: Brackie z kija, i Brackie Mastne z kija !
Niestety trafiliśmy na jakiś koncert i podawali nam w plastikowych kubkach. Mastne dobre, pyszne. Więcej szczegółów opiszą koledzy...
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Gringo Wyświetlenie odpowiedziLokal odkryty przy okazji spotkania piwnego z inicjatywy Sekcji Zagłębiowskiej BrowarBizu.Ostatnia zmiana dokonana przez Maggyk; 2010-10-08, 21:40.Życie jest jak skrzynka piw rzemieślniczych - nigdy nie wiesz na co trafisz!
Piwo domowe -
Centrum Piwowarstwa - sklep dla piwowarów domowych
Reklama w BROWARZE
PIWO GDZIE - STREFA Z ZASADAMI :D
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Gringo Wyświetlenie odpowiedzilokal nie nazywa się Lorneta pod meduząMilicki Browar Rynkowy
Grupa STYRIAN
(1+sqrt5)/2"Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
"Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
No Hops, no Glory :)
Comment
-
-
Wczoraj miałem na przesiadkę 50 minut więc zajrzałem na dwa szybkie piwka, przyjrzałem się bardziej lokalowi na spokojnie.
Ściany boczne to wielkie na całą powierzchnię mapy Katowic z dawnych lat, do tego ryciny "perełek" architektonicznych Katowic w antyramach.
Klimat troszkę przypomina stare czasy, wielka lada barowa, nie ma żadnych wygodnych siedzeń, spożywa się głównie na stojąco, mnie się to podoba.
Można z przymrużeniem oka wspomnieć tamte czasy jak wujkiem szło się spijać pianę z kufla Mimo kontrastów jak np. Umywalka w WC zrobiona z blaszanej poobijanej miednicy, ale bateria kranowa jest już niułejdżowska, za barem gotuje się kiełbasa w garnku (3 metry od lady barowej) a obok stoi kosmiczna lodówka Pepsi.
W menu m.in. meduza, śledzik, kiełbasa z wody... piwo wreszcie dostałem w szklance bo już było po koncercie (04 l, do Witbiera). Nadal po 4 PLN.
Comment
-
-
Palić tam można? Właśnie chyba o tym lokalu pisali i mówili w TV, że wprowadził karty czlonkowskie dla amatorów dymkaGdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika becik Wyświetlenie odpowiedziPalić tam można?
O szczegółach tej akcji można poczytac tutaj:
Ostatnia zmiana dokonana przez Gringo; 2010-12-02, 14:22.
Comment
-
Comment