Leżajsk Pszeniczny był jasnoczerwonym piwem w stylu Vienna Lager o zawartości 13,1° Plato?
Katowice, Mariacka 5, Lorneta z meduzą
Collapse
X
-
-
Zgadza się, Lorneta z okazji urodzin miasta rozlała kilka beczek Odsieczy Wiedeńskiej.Comment
-
Comment
-
To ja jeszcze dodam, że ostatnia premiera - która odbywała się równolegle w Piwiarni Warki po drugiej stronie ulicy - w Lornecie z Meduzą kosztowała 2 złote taniej, niż w lokalu naprzeciwko. A do tego w Lornecie była lana z beczki. Więc wybór jest oczywistyOstatnia zmiana dokonana przez WojciechT; 2015-11-17, 23:44.Comment
-
Lokalik mi się bardzo podobał, bo mimo święta i z racji mojego postoju w Katowicach był czynny we wczesnych godzinach przedobiadowych. Cieszyn z butelki WCIPA za 14), ale też Noszak na kranie. Wszędzie w około pustki, a tu lokalsi. Oczywiście taniej jest piwo dla studentów na przeciwko, ale to nie to samo i ja nie jestem studentem. Obok piekarnia serwująca pizzę, więc tym bardziej jest gdzie zawinąć w trakcie postoju. Niedaleko browar Mariacki, ale mając mało czasu nie chciałem tracić go na bezowocne poszukiwania... i niepotrzebne rozczarowania.
Comment
Related Topics
Collapse
-
Cześć,
mam taki niecny plan odwiedzin wszystkich browarów restauracyjnych w Polsce, tylko problem stanowi ustalenie ich kompletnej listy. Już myślałem, że mi się to udało i takich miejsc jest 109, ale w zeszły weekend byłem w Giżycku i okazało się, że tam również jest minibrowar...-
Channel: Poszukuję miejsca...
-
-
Wystawcy browarów rzemieślniczych z całej Polski zaprezentują zarówno swoje klasyczne pozycje jak i piwa przygotowane specjalnie na ten festiwal. Kilkaset różnych piw w jednym miejscu w Katowicach.Start2025-04-11Koniec2025-04-12AdresKatowice Międzynarodowe Centrum Kongresowe
-
Channel: Festiwale piwne
2025-03-09, 21:16 -
-
Admin: wydzielono z
https://www.browar.biz/forum/piwo/pi...dalna-multitap
---------------------------------------
Zgadza się, lokal został przeniesiony na Staromiejską 9 i już działają. Zajmują...-
Channel: Śląskie
-
-
Zapowiedź festiwalu na stronie. Na razie poza datą i miejscem jeszcze brak konkretów
-
Channel: Festiwale piwne
2024-11-29, 12:57 -
-
Witam, jestem tu nowy. Do niedawna mogłem u siebie lokalnie kupić (w Sulejówku, mazowieckie) piwa z browaru Cieszyn, w szczególności Double IPA i - moje przeulubione - Mastne. Teraz już nie ma. Pytania:
- czy te piwa są w ogóle jeszcze dostępne?
- jeśli tak to gdzie?
...-
Channel: Poszukuję miejsca...
-
- Loading...
- Koniec listy.
Comment