Cieszyn, Sejmowa 1, Kufelek [zamknięte]

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Pendragon
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🥛🥛🥛
    • 2006.03
    • 13952

Cieszyn, Sejmowa 1, Kufelek [zamknięte]

Dziwna sprawa, byłem pewien, że po wizycie w maju 2009 założyłem temu pubowi wątek, a dziś szukam i szukam... ewidentnie tego nie zrobiłem. Nie mam pewności czy to nie są dawne Jesiony, z tym że w 2009 na drzwiach zauważyłem kartkę, że w tym miejscu był kiedyś Marakesz - akurat było kilka dni po otwarciu pod nową nazwą i być może po zmianie właściciela.

Jak trafić? Idąc od zamku czy browaru Grodzką w kierunku Rynku, skręcamy w pewnym momencie w prawo i jestto pierwszy lokal po lewej, zaraz za skrzyżowaniem. W środku całkiem sporo miejsca, przy czym lepiej usadowić się na pięterku (uwaga na głowę), bo na dole swoje miejsce mają hazaradziści (automaty) oraz bilardziści.

To co najważniejsze - prawdopodobnie najtańsze Brackie w mieście. W kwietniu br. kosztowało równo 3.00. Rok wcześniej cena była jeszcze atrakcyjniejsza, bo 2.70. Co w porównaniu z żulernią na Zamkowej, gdzie musiałem wyskoczyć z 3,.30, sprawiało już dużą różnicę.

Jeżeli to są byłe Jesiony, to proszę połączyć tematy.

moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot

Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie
  • woosaa
    Major Piwnych Rewolucji
    🍼🍼
    • 2005.07
    • 1554

Aktualnie lane jest Brackie (3.80) i Tyskie (4.50).Byłem podczas "Święta Trzech Braci" i w lokalu komplet.Ciężko było dostać się do bufetu.
    mb WOS

Comment

• dzemek
      Porucznik Browarny Tester
      • 2010.12
      • 450

Bar jest dla stałych bywalców ale nie ma jakiś scysji między ludźmi których nie znają. W lokalu wolno palić, jest bilard, duży telewizor (dużą popularnością cieszą się Teleexpress oraz Jednego z dziesięciu). Już dawno nie byłem, jakby ktoś szukał - gdy zobaczymy kebab na ul. Głębokiej (blisko do rynku) to za kebabem jest Kufelek.

Comment

• Pendragon
        Generał Wszelkich Fermentacji
        🥛🥛🥛
        • 2006.03
        • 13952

Błądzić nie musi. Wejście wyglada tak:

moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot

Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie

Comment

• Rzeszowiak
          Major Piwnych Rewolucji
          🍼
          • 2009.04
          • 1597

Lokal zlikwidowany.

Comment

• Warzywo
            Kapitan Lagerowej Marynarki
            🍼🍼
            • 2016.08
            • 955

W zamian jest chyba kawiarnia dla gejo-hipsterów. Płakać sie chce po takich miejscach. Obchodziłem ulicę 3 razy aby znaleźć lokal i poczuć klimat.

Comment

Przetwarzanie...
            X