Dzisiaj lane z beczki było Raciborskie,Czarna Fortuna z miodem i ....nowość...Jasna Fortuna z Miodem(bardzo dobra).Oprócz tego dużo piw niekoncernowych z butelki.Na "łikend" radzę zarezerwować stolik.PZDR
Gliwice, Średnia 1, Stary Kufel
Collapse
X
-
Wojtek, a Ciebie gdzie wywiało? Miałeś testować nowy lokal w Knurowie
moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pendragon Wyświetlenie odpowiedziWojtek, a Ciebie gdzie wywiało? Miałeś testować nowy lokal w Knurowiemb WOS
Comment
-
-
W piątek z kija były:
- Witnica: Celtyckie, Cytrynowe (po 7,-)
- Racibórz: Raciborskie (za 6,-)
Wszystko słodkie lub/i dziwne, więc próbowałem się ratować butelkowym Ciechanem, ale ten był z kolei za ciepły... jak widać pod względem piwnym nie za ciekawie, no chyba że ktoś lubi jak jest mu słodko. W środku trudno o miejsce, lokal niewielki, ale przytulny.
moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika woosaa Wyświetlenie odpowiedziMimo że piątek,to przed 17 pustki.
Wybrałem się żeby spróbować "Amber Boya", skończyło się na Dubblu z Artezana. Mam nadzieje wpaść tam jeszcze.
Comment
-
-
Nie ukrywam, że to jeden z moich ulubionych lokali w Gliwicach. Duży wybór piw, często pojawiają się nowości, z kija również często można dostać coś ciekawego - no i fajna obsługa. Jedyny minus - lokal jest bardzo mały i nie ma ogródka. Dlatego polecam zawczasu robić rezerwację stolików.
Comment
-
-
Lokal trzyma się dalej, 10 lutego 5 z 6 kranów było obsadzonych. Ceny kraftów poniżej 20 zł.
ReCraft - Browar Rzemieślniczy z monaco pilsem nie zaszalał ale TankBusters z all my heroes are dead (co za nazwa) byli dobrym kompanem na zakończenie dnia.
Czynne coedziennie od 17 przynajmniej do północy, W piątki i soboty chwalą się godziną 2:30 jako porą zamknięcia.
www. -
FB: https://www.facebook.com/StaryKufel
gmapy: https://maps.app.goo.gl/1RmwHjXsxLEANm7G8- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).
-
👍 2
Comment
-
Comment