Przepraszam, że odzywam się dopiero po biegu, ale miałem odpoczynek od neta W każdym razie stały zestaw lany to: Radegast, Jagodowa Witnica, Celtyckie Witnica oraz Jasne Raciborskie
A już dojrzewa pomysł, jak wygospodarować miejsce na 80 rodzajów flaszkowego
Poza tym zachwalam czeskie sery do piwa, które zacząłem ściągać bezpośrednio zza Olzy - nie tylko korbaciki, ale też syrowe tycinki, chipsy serowe, a nawet parzenica (robocza nazwa ślimok syrowy
Pozdrav
Darek
Hmm, tylko nie wiem co rotować Radegast musi być - bo tu jest duże grono fanów, a poza tym lejemy go jako jedyni (a swoją drogą tydzień temu byłem w Pradze i okazało się, że w praskim Zoo też mają pomnik Radegasta - oczywiście o niebo lepszy od naszego, ale też to zoo jest o lata świetlne przed naszym
Raciborskie jasne musi zostać bo to tańsza opcja jasnego
W grę wchodzi jagodowe i celtyckie - i pomyślę nad tym. Jak są jakieś sugestie, jestem na nie otwarty
Pozdrav
Darek
Na kranach była Witnica Jagodowa, Celtyckie, Černá Hora Pater oraz Raciborskie. Pierwszy raz byłem w Rebel Garden, piłem tylko Patera. Dosyć sporo miejsca i przystępne ceny za piwo, fajnie położony lokal. Trzeba wpadać częściej
... za miłe słowa
A swoją drogą podsyłam też info wydarzeń na pazdziernik, bo - choc trudno w to uwierzyć , nie samym piwem żyje człowiek:
4 października, godz. 19.00, Rebel Garden
Śląsk w kamerze
Pokaz filmu „Jak przed wojną” (reż. Eugeniusz Kluczniok) oraz otwarcie wystawy „Śladami śląskiego kina niezależnego”
6 października, godz. 19.00
Koncert: Karpaty Magiczne
Środa 10 października, godz. 19.00, Rebel Garden
Śląsk w kamerze
Pokaz filmu „Msza”
11 października, godz. 19.00, Rebel Garden
Śląsk w kamerze
Pokaz filmu „Kantpol”
12 października, godz. 19.00, Rebel Garden
Na beskidzkich szlakach
Koncert „Z gitarą na szlakach” Tomasza Zienkiewicza oraz otwarcie wystawy „Magia Beskidów”.
13 października, godz. 19.00, Rebel Garden
Koncert It’s Working!
Alternative & indie rock w energetycznym wykonaniu.
17 października, godz. 19.00, Rebel Garden
Śląsk w kamerze
Pokaz filmu „Byzuch”
18 października, godz. 19.00, Rebel Garden
Śląsk w kamerze
Pokaz filmu „Byzuch 2”
24 października, godz. 19.00, Rebel Garden
Śląsk w kamerze
Pokaz filmu „Bajzel po polsku”
25 października, godz. 19.00, Rebel Garden
Śląsk w kamerze
Pokaz filmu „Tu jest fajnie” oraz spotkanie z reżyserem, Eugeniuszem Kluczniokiem.
1. Czekamy na koncesję. Chcielibysmy ruszyc 18 października - będzie się to zwać Hospoda
2. Szukam kogoś kto poopowiadałby nam i pokazał jakieś zdjęcia ze starych browarów na terenie aglomeracji - na festiwalu podrózy bliskich 16-18 listopada w Gardenie. Może masz kogoś?
3. Na Rebel Beer Tour w Jeseniki jadą dwa autobusy - mamy jeszcze z 15 miejsc, tak przy okazji
Witam, mam pytanie odnośnie Waszych wycieczek szlakiem czeskich browarów Jakiś czas temu opowiadał mi o nich znajomy i bardzo spodobała mi się idea. Czy wycieczki te są przeznaczone wyłącznie dla stałych bywalców Rebela (przyznam, że z racji kiepskiego połączenia autobusowego bywam okazyjnie), czy otwarte także dla pozostałych amatorów piwnej turystyki?
Wycieczki są dla tych, którzy za nie zapłacą i chcą jechać Teraz zostaly mi ostatnie miejsca na Rebel Beer Tour w Jeseniki 20 pazdziernika - jezeli byłbys chętny to najlepiej dzwoń do mnie >> 660-433-000
Kolejny wyjazd jest planowany na 1 grudnia - ale będzie tropem śliwowicy wołoskiej, choć dwa browary zaliczymy (na pewno Vsetin i Bilov, bo tam ponoć otwarli coś nowego )
Pozdrav
Darek
Comment