Chciałbym odwiedzić browar podczas godzinnej przesiadki w Bielsku, zatem interesuje mnie trasa w miarę najszybsza a nie koniecznie najciekawsza krajoznawczo. Mój kolejny pociąg jedzie przez stację Bielsko-Biała Lipnik, czy tam będzie szybciej dojść po wizycie w browarze?
Bielsko-Biała, Piwowarska 2, Browar Miejski Bielitzer
Collapse
X
-
-
To mniej więcej taki sam dystans, chociaż zyskujesz te 3-4 minuty, które musi pociąg stracić na przejazd. Z przystanku Plac Żwirki i Wigury możesz podjechać 1 przystanek autobusem nr 4.
moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika lucifuge Wyświetlenie odpowiedziz BB Lipnik będzie dalej, godzina to naprawdę niewiele chyba, że lubisz w siebie wlewać piwo i biec dalej.
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika mark33 Wyświetlenie odpowiedziJest tak blisko, że musiał byś trafić idealnie na autobus i zaoszczędzisz 5 minut, najbliższy przystanek na Piastowskiej. Najszybciej będzie z buta max 15 minut.pozdrawiam
www.BrowaryMazowsza.pl - kompendium wiedzy o piwowarstwie ziemi mazowieckiej
Comment
-
-
Kolejny przybytek piwowarstwa, o jaki zahaczyliśmy jadąc do Szczyrku (target: Skrzyczne ).
Mimo porąbanego dojazdu (objazdu) przez jakieś drogowe fiku-miku na ulicy obok, całkiem łatwo trafiliśmy. Lokal położony w fajnym miejscu, może jedynie kolor elewacji bym stonował...
Nie posiedzieliśmy długo, bo przez wcześniejsze korki musieliśmy się spinać, żeby zdążyć zjechać ze Skrzycznego kolejką (ostatnia o 17:15).
Wzięliśmy piwo na wynos, nalane przez miłego pana do nietypowych butli 0,75l, zapakowanych na dodatek do firmowej torby.
Trzeba by kiedyś zajrzeć na jakieś posiady..., bo wnętrze i atmosfera zachęcające.
Comment
-
-
Kurka-rurka, jestem w kropce lekkiej.
Ślinię paluchy, przeglądając notatki degustacyjne, by ocenić piwo ART-omatem.
I patrzę..., i patrzę..., a mam napisane Bielitzer Wiedeński . I sam nie wiem - czy jakieś przesunięcie terminologiczne (jasny -> wiedeński), czy nie taka eta, czy nowe piwo?
O ile kojarzę, panowie przy nalewaku mówili, że mają trzy piwa "na bieżaco": pszenicę, jasne i marcowe. Dla uściślenia dodam, że było to we wtorek, 3 lipca...
Bardzo proszę o wsparcie w wyjaśnieniu tej zagadki bardziej doświadczonych "bielitzerów" .
Comment
-
-
Ech, znowu mam burdel w archeo...
Jadąc na zlot, zamierzałem wpaść do Piwnicy Z., ale było za wcześnie, podreptałem więc paręset metrów dalej.
Miły pan nalał mi w ich własne butelki, które miałem od lipca, nowego piwa. Za cholerę nie pamiętam jednak, co to było za piwo. Ety zostały stare...
Wczoraj sięgnąłem do lodówki, wydegustowałem jedną flaszę, wychodzi mi, że to mógłby jakiś lekki koziołek nawet być... Ma ktoś pomysła, ki diabeł, ki czort? Ki kozioł???
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pancernik Wyświetlenie odpowiedziEch, znowu mam burdel w archeo...
Jadąc na zlot, zamierzałem wpaść do Piwnicy Z., ale było za wcześnie, podreptałem więc paręset metrów dalej.
Miły pan nalał mi w ich własne butelki, które miałem od lipca, nowego piwa. Za cholerę nie pamiętam jednak, co to było za piwo. Ety zostały stare...
Wczoraj sięgnąłem do lodówki, wydegustowałem jedną flaszę, wychodzi mi, że to mógłby jakiś lekki koziołek nawet być... Ma ktoś pomysła, ki diabeł, ki czort? Ki kozioł???
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika mark33 Wyświetlenie odpowiedziZwą go Bielizer Ciemny http://www.browarmiejski.pl/084d0/be...kategoria.html
Comment
-
-
Mój stały punkt w Bielsku, a jestem tu kilka razy do roku.
Nowości - ejl i ejl czerwony. Oba bardzo dobre, wręcz pyszne.
Malżonce pszenica też podejszła była. (cytat: "Nie, żeby jakiś tam szał, ale dobra. Ale w Olbrachcie lepsza").
W ten sposób machnąłem przedwczoraj cztery mikrusy w jeden dzień (Żywiec, Ustroń, Cieszyn i B-B).
Po Bielitzerze byliśmy jeszcze w Piwnicy Zamkowej, więc dzień cudowny!Toruń przeprasza za Radio Maryja
www.bobofruty.pl
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika pirackamuza Wyświetlenie odpowiedziW ten sposób machnąłem przedwczoraj cztery mikrusy w jeden dzień (Żywiec, Ustroń, Cieszyn i B-B).
Po Bielitzerze byliśmy jeszcze w Piwnicy Zamkowej, więc dzień cudowny!
Comment
-
-
W październiku ubiegłego roku browar dorobił się filii i to rzut beretem od siedziby (wspólne podwórko) - Rynek 1. Lokal zwie się Beer & Bistro Słodownia. Mają konto na facebooku.
Tematu nie zakładam, niech to uczyni ktoś, kto tam zajdzie.
moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie
Comment
-
Comment