Bielsko-Biała, Piwowarska 2, Browar Miejski Bielitzer

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • grzeber
    Major Piwnych Rewolucji
    🍼🍼
    • 2002.05
    • 2880

Chciałbym odwiedzić browar podczas godzinnej przesiadki w Bielsku, zatem interesuje mnie trasa w miarę najszybsza a nie koniecznie najciekawsza krajoznawczo. Mój kolejny pociąg jedzie przez stację Bielsko-Biała Lipnik, czy tam będzie szybciej dojść po wizycie w browarze?
    pozdrawiam
    www.BrowaryMazowsza.pl - kompendium wiedzy o piwowarstwie ziemi mazowieckiej

Comment

• Pendragon
      Generał Wszelkich Fermentacji
      🥛🥛🥛
      • 2006.03
      • 13952

To mniej więcej taki sam dystans, chociaż zyskujesz te 3-4 minuty, które musi pociąg stracić na przejazd. Z przystanku Plac Żwirki i Wigury możesz podjechać 1 przystanek autobusem nr 4.

moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot

Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie

Comment

• lucifuge
        Porucznik Browarny Tester
        • 2009.11
        • 309

z BB Lipnik będzie dalej, godzina to naprawdę niewiele chyba, że lubisz w siebie wlewać piwo i biec dalej.

Comment

• mark33
          D(r)u(c)h nieuchwytny
          • 2005.04
          • 3283

Jest tak blisko, że musiał byś trafić idealnie na autobus i zaoszczędzisz 5 minut, najbliższy przystanek na Piastowskiej. Najszybciej będzie z buta max 15 minut.

Comment

• grzeber
            Major Piwnych Rewolucji
            🍼🍼
            • 2002.05
            • 2880

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika lucifuge Wyświetlenie odpowiedzi
            z BB Lipnik będzie dalej, godzina to naprawdę niewiele chyba, że lubisz w siebie wlewać piwo i biec dalej.
            Zawsze lepiej odwiedzić browar i napić się dobrego piwka niż kiblować na dworcu. Wiem, że nie będzie to dużo czasu ale w okolicach często nie jestem więc szybko może nie być okazji do kolejnych odwiedzin.

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika mark33 Wyświetlenie odpowiedzi
            Jest tak blisko, że musiał byś trafić idealnie na autobus i zaoszczędzisz 5 minut, najbliższy przystanek na Piastowskiej. Najszybciej będzie z buta max 15 minut.
            Dzięki, o taką informacje mi chodziło.
            pozdrawiam
            www.BrowaryMazowsza.pl - kompendium wiedzy o piwowarstwie ziemi mazowieckiej

Comment

• Pancernik
              Pułkownik Chmielowy Ekspert
              🥛🥛🥛🥛🥛
              • 2005.09
              • 9793

Kolejny przybytek piwowarstwa, o jaki zahaczyliśmy jadąc do Szczyrku (target: Skrzyczne ).
              Mimo porąbanego dojazdu (objazdu) przez jakieś drogowe fiku-miku na ulicy obok, całkiem łatwo trafiliśmy. Lokal położony w fajnym miejscu, może jedynie kolor elewacji bym stonował...
              Nie posiedzieliśmy długo, bo przez wcześniejsze korki musieliśmy się spinać, żeby zdążyć zjechać ze Skrzycznego kolejką (ostatnia o 17:15).
              Wzięliśmy piwo na wynos, nalane przez miłego pana do nietypowych butli 0,75l, zapakowanych na dodatek do firmowej torby.
              Trzeba by kiedyś zajrzeć na jakieś posiady..., bo wnętrze i atmosfera zachęcające.

Comment

• Pancernik
                🥛🥛🥛🥛🥛
                • 2005.09
                • 9793

Kurka-rurka, jestem w kropce lekkiej.
                Ślinię paluchy, przeglądając notatki degustacyjne, by ocenić piwo ART-omatem.
                I patrzę..., i patrzę..., a mam napisane Bielitzer Wiedeński . I sam nie wiem - czy jakieś przesunięcie terminologiczne (jasny -> wiedeński), czy nie taka eta, czy nowe piwo?
                O ile kojarzę, panowie przy nalewaku mówili, że mają trzy piwa "na bieżaco": pszenicę, jasne i marcowe. Dla uściślenia dodam, że było to we wtorek, 3 lipca...
                Bardzo proszę o wsparcie w wyjaśnieniu tej zagadki bardziej doświadczonych "bielitzerów" .

Comment

• jacekwerner
                  Major Piwnych Rewolucji
                  🍼🍼
                  • 2004.05
                  • 2852

Vienna lager był przygotowany przez Bielitzera na Birofilia 2012, byliśmy z grupa opolską w browarze 14.06 i degustowalismy próbkę
                  Ochotnicza Straż Piwna
                  BAZA = 7446

Comment

• Pancernik
                    🥛🥛🥛🥛🥛
                    • 2005.09
                    • 9793

Ech, znowu mam burdel w archeo...
                    Jadąc na zlot, zamierzałem wpaść do Piwnicy Z., ale było za wcześnie, podreptałem więc paręset metrów dalej.
                    Miły pan nalał mi w ich własne butelki, które miałem od lipca, nowego piwa. Za cholerę nie pamiętam jednak, co to było za piwo. Ety zostały stare...
                    Wczoraj sięgnąłem do lodówki, wydegustowałem jedną flaszę, wychodzi mi, że to mógłby jakiś lekki koziołek nawet być... Ma ktoś pomysła, ki diabeł, ki czort? Ki kozioł???

Comment

• mark33
                      D(r)u(c)h nieuchwytny
                      • 2005.04
                      • 3283

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pancernik Wyświetlenie odpowiedzi
                      Ech, znowu mam burdel w archeo...
                      Jadąc na zlot, zamierzałem wpaść do Piwnicy Z., ale było za wcześnie, podreptałem więc paręset metrów dalej.
                      Miły pan nalał mi w ich własne butelki, które miałem od lipca, nowego piwa. Za cholerę nie pamiętam jednak, co to było za piwo. Ety zostały stare...
                      Wczoraj sięgnąłem do lodówki, wydegustowałem jedną flaszę, wychodzi mi, że to mógłby jakiś lekki koziołek nawet być... Ma ktoś pomysła, ki diabeł, ki czort? Ki kozioł???
                      Zwą go Bielizer Ciemny http://www.browarmiejski.pl/084d0/be...kategoria.html

Comment

• Pancernik
                        🥛🥛🥛🥛🥛
                        • 2005.09
                        • 9793

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika mark33 Wyświetlenie odpowiedzi
                        Kurczę, bardzo być może, ale miałem jakieś dziwne wrażenie poważniejszego woltażu... Tak czy siusiak - dzięki

Comment

• pirackamuza
                          Major Piwnych Rewolucji
                          • 2004.12
                          • 1908

Mój stały punkt w Bielsku, a jestem tu kilka razy do roku.
                          Nowości - ejl i ejl czerwony. Oba bardzo dobre, wręcz pyszne.
                          Malżonce pszenica też podejszła była. (cytat: "Nie, żeby jakiś tam szał, ale dobra. Ale w Olbrachcie lepsza").
                          W ten sposób machnąłem przedwczoraj cztery mikrusy w jeden dzień (Żywiec, Ustroń, Cieszyn i B-B).
                          Po Bielitzerze byliśmy jeszcze w Piwnicy Zamkowej, więc dzień cudowny!
                          Toruń przeprasza za Radio Maryja
                          www.bobofruty.pl

Comment

• Pancernik
                            🥛🥛🥛🥛🥛
                            • 2005.09
                            • 9793

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika pirackamuza Wyświetlenie odpowiedzi
                            W ten sposób machnąłem przedwczoraj cztery mikrusy w jeden dzień (Żywiec, Ustroń, Cieszyn i B-B).
                            Po Bielitzerze byliśmy jeszcze w Piwnicy Zamkowej, więc dzień cudowny!
                            Ja pierdziu! Dodając do tego jeszcze Beskidy i zupy czosnkowe - wakacje marzeń! . Zazdrość zaciska mi na szyi biur(w)owy krawat...

Comment

• Pendragon
                              🥛🥛🥛
                              • 2006.03
                              • 13952

W październiku ubiegłego roku browar dorobił się filii i to rzut beretem od siedziby (wspólne podwórko) - Rynek 1. Lokal zwie się Beer & Bistro Słodownia. Mają konto na facebooku.
                              Tematu nie zakładam, niech to uczyni ktoś, kto tam zajdzie.

moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot

Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie

Comment

• e-prezes
                                🥛🥛🥛🥛🥛
                                • 2002.05
                                • 19269

Za wiele opinii i ocen o tym przybytku i piwach w ostatnim czasie nie ma. Warto zboczyć z drogi?

Comment

Przetwarzanie...
                                X