Bielsko-Biała, Piwowarska 2, Browar Miejski Bielitzer

Collapse
X
 
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • grzeber
    Major Piwnych Rewolucji
    🥛🥛🥛
    • 2002.05
    • 2899

    #106
    Chciałbym odwiedzić browar podczas godzinnej przesiadki w Bielsku, zatem interesuje mnie trasa w miarę najszybsza a nie koniecznie najciekawsza krajoznawczo. Mój kolejny pociąg jedzie przez stację Bielsko-Biała Lipnik, czy tam będzie szybciej dojść po wizycie w browarze?
    pozdrawiam
    www.BrowaryMazowsza.pl - kompendium wiedzy o piwowarstwie ziemi mazowieckiej

    Comment

    • Pendragon
      Generał Wszelkich Fermentacji
      🥛🥛🥛
      • 2006.03
      • 13963

      #107
      To mniej więcej taki sam dystans, chociaż zyskujesz te 3-4 minuty, które musi pociąg stracić na przejazd. Z przystanku Plac Żwirki i Wigury możesz podjechać 1 przystanek autobusem nr 4.

      moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot


      Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie

      Comment

      • lucifuge
        Porucznik Browarny Tester
        • 2009.11
        • 309

        #108
        z BB Lipnik będzie dalej, godzina to naprawdę niewiele chyba, że lubisz w siebie wlewać piwo i biec dalej.

        Comment

        • mark33
          D(r)u(c)h nieuchwytny
          • 2005.04
          • 3283

          #109
          Jest tak blisko, że musiał byś trafić idealnie na autobus i zaoszczędzisz 5 minut, najbliższy przystanek na Piastowskiej. Najszybciej będzie z buta max 15 minut.

          Comment

          • grzeber
            Major Piwnych Rewolucji
            🥛🥛🥛
            • 2002.05
            • 2899

            #110
            Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika lucifuge
            z BB Lipnik będzie dalej, godzina to naprawdę niewiele chyba, że lubisz w siebie wlewać piwo i biec dalej.
            Zawsze lepiej odwiedzić browar i napić się dobrego piwka niż kiblować na dworcu. Wiem, że nie będzie to dużo czasu ale w okolicach często nie jestem więc szybko może nie być okazji do kolejnych odwiedzin.

            Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika mark33
            Jest tak blisko, że musiał byś trafić idealnie na autobus i zaoszczędzisz 5 minut, najbliższy przystanek na Piastowskiej. Najszybciej będzie z buta max 15 minut.
            Dzięki, o taką informacje mi chodziło.
            pozdrawiam
            www.BrowaryMazowsza.pl - kompendium wiedzy o piwowarstwie ziemi mazowieckiej

            Comment

            • Pancernik
              Pułkownik Chmielowy Ekspert
              🥛🥛🥛🥛🥛
              • 2005.09
              • 9802

              #111
              Kolejny przybytek piwowarstwa, o jaki zahaczyliśmy jadąc do Szczyrku (target: Skrzyczne ).
              Mimo porąbanego dojazdu (objazdu) przez jakieś drogowe fiku-miku na ulicy obok, całkiem łatwo trafiliśmy. Lokal położony w fajnym miejscu, może jedynie kolor elewacji bym stonował...
              Nie posiedzieliśmy długo, bo przez wcześniejsze korki musieliśmy się spinać, żeby zdążyć zjechać ze Skrzycznego kolejką (ostatnia o 17:15).
              Wzięliśmy piwo na wynos, nalane przez miłego pana do nietypowych butli 0,75l, zapakowanych na dodatek do firmowej torby.
              Trzeba by kiedyś zajrzeć na jakieś posiady..., bo wnętrze i atmosfera zachęcające.

              Comment

              • Pancernik
                Pułkownik Chmielowy Ekspert
                🥛🥛🥛🥛🥛
                • 2005.09
                • 9802

                #112
                Kurka-rurka, jestem w kropce lekkiej.
                Ślinię paluchy, przeglądając notatki degustacyjne, by ocenić piwo ART-omatem.
                I patrzę..., i patrzę..., a mam napisane Bielitzer Wiedeński . I sam nie wiem - czy jakieś przesunięcie terminologiczne (jasny -> wiedeński), czy nie taka eta, czy nowe piwo?
                O ile kojarzę, panowie przy nalewaku mówili, że mają trzy piwa "na bieżaco": pszenicę, jasne i marcowe. Dla uściślenia dodam, że było to we wtorek, 3 lipca...
                Bardzo proszę o wsparcie w wyjaśnieniu tej zagadki bardziej doświadczonych "bielitzerów" .

                Comment

                • jacekwerner
                  Major Piwnych Rewolucji
                  🍼🍼
                  • 2004.05
                  • 2859

                  #113
                  Vienna lager był przygotowany przez Bielitzera na Birofilia 2012, byliśmy z grupa opolską w browarze 14.06 i degustowalismy próbkę
                  Ochotnicza Straż Piwna
                  BAZA = 7446

                  Comment

                  • Pancernik
                    Pułkownik Chmielowy Ekspert
                    🥛🥛🥛🥛🥛
                    • 2005.09
                    • 9802

                    #114
                    Ech, znowu mam burdel w archeo...
                    Jadąc na zlot, zamierzałem wpaść do Piwnicy Z., ale było za wcześnie, podreptałem więc paręset metrów dalej.
                    Miły pan nalał mi w ich własne butelki, które miałem od lipca, nowego piwa. Za cholerę nie pamiętam jednak, co to było za piwo. Ety zostały stare...
                    Wczoraj sięgnąłem do lodówki, wydegustowałem jedną flaszę, wychodzi mi, że to mógłby jakiś lekki koziołek nawet być... Ma ktoś pomysła, ki diabeł, ki czort? Ki kozioł???

                    Comment

                    • mark33
                      D(r)u(c)h nieuchwytny
                      • 2005.04
                      • 3283

                      #115
                      Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pancernik
                      Ech, znowu mam burdel w archeo...
                      Jadąc na zlot, zamierzałem wpaść do Piwnicy Z., ale było za wcześnie, podreptałem więc paręset metrów dalej.
                      Miły pan nalał mi w ich własne butelki, które miałem od lipca, nowego piwa. Za cholerę nie pamiętam jednak, co to było za piwo. Ety zostały stare...
                      Wczoraj sięgnąłem do lodówki, wydegustowałem jedną flaszę, wychodzi mi, że to mógłby jakiś lekki koziołek nawet być... Ma ktoś pomysła, ki diabeł, ki czort? Ki kozioł???
                      Zwą go Bielizer Ciemny http://www.browarmiejski.pl/084d0/be...kategoria.html

                      Comment

                      • Pancernik
                        Pułkownik Chmielowy Ekspert
                        🥛🥛🥛🥛🥛
                        • 2005.09
                        • 9802

                        #116
                        Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika mark33
                        Kurczę, bardzo być może, ale miałem jakieś dziwne wrażenie poważniejszego woltażu... Tak czy siusiak - dzięki

                        Comment

                        • pirackamuza
                          Major Piwnych Rewolucji
                          • 2004.12
                          • 1908

                          #117
                          Mój stały punkt w Bielsku, a jestem tu kilka razy do roku.
                          Nowości - ejl i ejl czerwony. Oba bardzo dobre, wręcz pyszne.
                          Malżonce pszenica też podejszła była. (cytat: "Nie, żeby jakiś tam szał, ale dobra. Ale w Olbrachcie lepsza").
                          W ten sposób machnąłem przedwczoraj cztery mikrusy w jeden dzień (Żywiec, Ustroń, Cieszyn i B-B).
                          Po Bielitzerze byliśmy jeszcze w Piwnicy Zamkowej, więc dzień cudowny!
                          Toruń przeprasza za Radio Maryja
                          www.bobofruty.pl

                          Comment

                          • Pancernik
                            Pułkownik Chmielowy Ekspert
                            🥛🥛🥛🥛🥛
                            • 2005.09
                            • 9802

                            #118
                            Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika pirackamuza
                            W ten sposób machnąłem przedwczoraj cztery mikrusy w jeden dzień (Żywiec, Ustroń, Cieszyn i B-B).
                            Po Bielitzerze byliśmy jeszcze w Piwnicy Zamkowej, więc dzień cudowny!
                            Ja pierdziu! Dodając do tego jeszcze Beskidy i zupy czosnkowe - wakacje marzeń! . Zazdrość zaciska mi na szyi biur(w)owy krawat...

                            Comment

                            • Pendragon
                              Generał Wszelkich Fermentacji
                              🥛🥛🥛
                              • 2006.03
                              • 13963

                              #119
                              W październiku ubiegłego roku browar dorobił się filii i to rzut beretem od siedziby (wspólne podwórko) - Rynek 1. Lokal zwie się Beer & Bistro Słodownia. Mają konto na facebooku.
                              Tematu nie zakładam, niech to uczyni ktoś, kto tam zajdzie.

                              moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot


                              Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie

                              Comment

                              • e-prezes
                                Generał Wszelkich Fermentacji
                                🥛🥛🥛🥛🥛
                                • 2002.05
                                • 19297

                                #120
                                Za wiele opinii i ocen o tym przybytku i piwach w ostatnim czasie nie ma. Warto zboczyć z drogi?

                                Comment

                                Related Topics

                                Collapse

                                • dadek
                                  Niemcy, Nürnberg (Norymberga), Hallplatz 2, Mautkeller
                                  dadek
                                  Czy to nie dziwne, że nikt tego miejsca jeszcze nie opisał? Wyszukiwarka nic nie pokazała pomimo wpisywania różnych opcji. A to przecież starówka, zaledwie 300 m od głównego dworca DB, więc raczej odwiedzających nie brakuje, zapewne z Polski również. A jak wyczytałem na stronie...
                                  2025-01-29, 03:15
                                • heckler
                                  Olomouc-Řepčín, Řepčínská 340/105, Pivovar Twinberg
                                  heckler
                                  Twinberg to najnowszy Ołomuniecki browar. Swoją siedzibę ma w cichej i spokojnej dzielnicy Řepčín, przynajmniej tak było w sobotę.
                                  Na potrzeby browaru i restauracji została zaadoptowana jadalnia pobliskiego zakładu pracy. I tak do dyspozycji gości jest spory taras, oraz podobnej
                                  ...
                                  2023-05-16, 14:37
                                • dadek
                                  Choceň, Pernerova 95, Choceňský pivovar Splávek
                                  dadek
                                  Trend przywracania do życia dawno zamkniętych browarów w Czechach ciągle trwa. Ten w Chocni zbudowano w 1850 roku, zakończył warzenie w 1984, nie przetrwała również pracująca tu słodownia. Potem zabudowania wykorzystywały różne firmy, m.in. z branży metalowej, biura i magazyny. Niestety,...
                                  2022-09-11, 20:58
                                • ART
                                  Wielkie uaktualnienie 2015 - Bielitzer, Bielsko-Biała ul. Piwowarska 2
                                  ART
                                  Kolejny rok z rzędu...

                                  Z racji mnogiej liczby piw w bazie danych i w tym roku czeka nas podsumowanie poprawności listy piw branych pod uwagę m.in. w Plebiscycie na Piwo Roku, komentarze też mi posłużą do uporządkowania spraw w BrowarBizie, zatem liczę na owocną współpracę...
                                  2014-12-18, 22:27
                                • Serokomlak
                                  Islandia, Hveragerði, Breiðamörk 2, Ölverk Pizza & Brewery
                                  Serokomlak
                                  Pierwsze geotermalne piwa warzone w Europie

                                  „Bez wątpienia największym wynalazkiem ludzkości jest piwo. No, koło też jest ważne, ale nie pasuje do pizzy…”.
                                  Autorem tej błyskotliwej uwagi jest Dave Barr, amerykański dziennikarz i laureat nagrody Pulitzera. Być może...
                                  2024-11-03, 01:56
                                • Loading...
                                • Koniec listy.
                                Przetwarzanie...