Warto, mają naprawde dobre piwa.
Bielsko-Biała, Piwowarska 2, Browar Miejski Bielitzer
Collapse
X
-
We wrześniu 2014 piłem tam świetnie chmieloną Desitkę. Na większe testy czasu nie było, ale to piwo śmiało polecam.
moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzieComment
-
Browar zwiedzony w ostatni weekend. Klimatyczny wystrój, pomocna obsługa. Z ciekawostek, w ofercie deska 6x100ml, o której nie wspomniano w menu. Koszt 15 zł. Świetna aby spróbować wszystkich piw z bieżącej oferty. Jest też podawana data następnego warzenia, dla ciekawych (podobno warzenie odbywa się w godzinach otwarcia - najbliższe chyba 7 grudnia)
W trakcie wizyty na kranach były dostępne:
jasne, pszeniczne, marcowe, red ale, AIPA, milk stout.
Wszystkie piwa trzymają niezły poziom z wyjątkiem red ale, które było bardzo nijakie, ale bez wad. Jasne to typowy lager, który nie może odstraszać goryczką. Pszenica fajna, rześka, lekko kwaskowa, zaskakująco klarowna. Marcowe z intensywnym słodowym aromatem i mocno chlebowymi akcentami - bardzo dobre. AIPA z przyjemnym owocowym aromatem (mógłby być mocniejszy) i pestkową goryczką która ujawnia się dopiero po chwili i jest dość długa). Hitem (i najlepszym piwem w lokalu) był milk stout, bardzo kremowy i pełny mimo ok. 13 blg. Nic dziwnego że piwowar chwali się wysokim miejscem tego piwa na jednym z konkursów (zabijcie mnie ale nie przypomnę sobie jakim).
Podsumowując, dla milk stouta, marcowego i być może aipy oraz pszenicy warto zajrzeć.Comment
-
Jak dla mnie dużą wadą lokalu jest brak krzeseł przy barze (brak baru jako takiego). Przez to pojedynczy człowiek musi zajmować cały stolik - nawet jeśli jest on dwuosobowy (stolik), to jednak jest to cały stolik.
Piwa - standard restauracyjny. Nic nie zachwyca, nic nie odrzuca. Raczej do towarzystwa (bo klimat lokalu jest fajny, m.in. dzięki niskiemu, "domowemu" stropowi), a nie do samotniczej degustacji.Comment
-
Piwa, miom zdaniem nieco poniżej poziomu dobrych browarów restauracyjnych. Upały, środek lata, nie mieli żadnego lagera ani pilznera. Minus: brak ogórdka, choć ich piwa można dostać na podcieniach rynku obok i w ogródku rynkowym innej knajpy.Comment
-
W piątkowy czerwcowy wieczór całkiem sporo ludzi.
Wzięliśmy marcowe i red ale, do tego tatara i bajgla z szarpaną wołowiną.
Do bajgla były genialne fryty, najlepsze, jakie jakie jadłem, dokąd pamięcią sięgam.
Reszta też w porządku, piwa smaczne. Na wynos w butelkach także piwa z Wisły (browaru).
Zdaje się, że piwa z tego browaru dostępne są także na rynku w jakiejś miłej knajpce z ogródkiem.👍 1Comment
Related Topics
Collapse
-
Czy to nie dziwne, że nikt tego miejsca jeszcze nie opisał
? Wyszukiwarka nic nie pokazała pomimo wpisywania różnych opcji
. A to przecież starówka, zaledwie 300 m od głównego dworca DB, więc raczej odwiedzających nie brakuje, zapewne z Polski również. A jak wyczytałem na stronie...
-
Channel: Niemcy
-
-
Twinberg to najnowszy Ołomuniecki browar. Swoją siedzibę ma w cichej i spokojnej dzielnicy Řepčín, przynajmniej tak było w sobotę
.
Na potrzeby browaru i restauracji została zaadoptowana jadalnia pobliskiego zakładu pracy. I tak do dyspozycji gości jest spory taras, oraz podobnej...-
Channel: Czechy
-
-
Trend przywracania do życia dawno zamkniętych browarów w Czechach ciągle trwa. Ten w Chocni zbudowano w 1850 roku, zakończył warzenie w 1984, nie przetrwała również pracująca tu słodownia. Potem zabudowania wykorzystywały różne firmy, m.in. z branży metalowej, biura i magazyny. Niestety,...
-
Channel: Czechy
-
-
Kolejny rok z rzędu...
Z racji mnogiej liczby piw w bazie danych i w tym roku czeka nas podsumowanie poprawności listy piw branych pod uwagę m.in. w Plebiscycie na Piwo Roku, komentarze też mi posłużą do uporządkowania spraw w BrowarBizie, zatem liczę na owocną współpracę...-
Channel: Wielkie uaktualnienie 2015
2014-12-18, 22:27 -
-
Pierwsze geotermalne piwa warzone w Europie
„Bez wątpienia największym wynalazkiem ludzkości jest piwo. No, koło też jest ważne, ale nie pasuje do pizzy…”.
Autorem tej błyskotliwej uwagi jest Dave Barr, amerykański dziennikarz i laureat nagrody Pulitzera. Być może...-
Channel: Islandia
2024-11-03, 01:56 -
- Loading...
- Koniec listy.
Comment