Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika ZKB
Wyświetlenie odpowiedzi
Bielsko-Biała, Piwowarska 2, Browar Miejski Bielitzer
Collapse
X
-
-
Browar ma nowy wygląd strony www, a tam informacja dla miejscowych stałych klientów - karta upoważniająca do rabatu 10% do godz. 17 i 5% po 17-tej.
moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie
Comment
-
-
-
Kilka słów na temat Browaru Miejskiego. Miejsce ulokowane idealnie, niedaleko Rynku. Sam pub wygląda bardzo atrakcyjnie. Jedzenie też OK.
Niestety piwo to porażka. Dostępne były: Pils, Bursztynowe i Ciemne. Wszystkie słabe. Chyba najlepiej pijalne było Bursztynowe. Nie było w ofercie pszenicy, bo być może ona uratowałaby sytuację. Jeśli miałbym wybór pomiędzy Cieszynem a Bielsko-Białą to bez wahania wybrałbym Cieszyn.
Comment
-
-
W październiku były to butelki 0,75. Ceny nie pamiętam.
Nalewane są przy barze i trwa to bardzo długo, więc albo należy zamówić już na samym początku wizyty, albo udać się na spacer i wrócić po 20 minutach.Ostatnia zmiana dokonana przez Pendragon; 2012-04-23, 10:44.
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie
Comment
-
-
Ile czasu zajmuje dotarcie do browaru z dworca kolejowego oraz jak najszybciej to zrobić?pozdrawiam
www.BrowaryMazowsza.pl - kompendium wiedzy o piwowarstwie ziemi mazowieckiej
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika grzeber Wyświetlenie odpowiedziIle czasu zajmuje dotarcie do browaru z dworca kolejowego oraz jak najszybciej to zrobić?
Główną drogą która przebiega wzdłuż dworca w kierunku południowym, po 6-7 minutach dojdziesz do Zamku, przed zamkiem skręcasz w prawo (mijasz Piwnicę Zamkową ) i kierujesz się na Rynek Staromiejski. Powinieneś tak wyjść że mijasz Rynek po przekątnej i stąd dosłownie 100 metrów do browaru.
Comment
-
-
Wg Google 1,3 km - czas przejścia to 17 minut, który to czas można sobie skrócić autobusem MZK - 2 przystanki (do przystanku Plac Żwirki i Wigury). Stąd ulicą Sikorskiego jest pewnie nie więcej niż 3 minuty do browaru. Linie: 8 i 35 (te jadą z Warszawskiej) oraz 1,4,7,10,18,24,28 (te jadą z Piastowskiej). Jeśli się coś zmieniło, to niech tubylcy mnie poprawią.Ostatnia zmiana dokonana przez Pendragon; 2012-06-09, 14:38.
Comment
-
Comment