Racibórz, Warszawska 13, Cafe Fanaberie

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • pebejot
    Major Piwnych Rewolucji
    🥛🥛🥛🥛🥛🥛
    • 2010.01
    • 1566

Racibórz, Warszawska 13, Cafe Fanaberie

Jedno z niewielu miejsc w Raciborzu, gdzie można napić się wspaniałego piwa z tutejszego browaru.
    Z beczki lane jest Raciborskie w cenie 5,50 za pół litra, oprócz tego duży wybór butelkowych.
    Dla miłośników Czeskiego piwa Bernard niepasteryzowany z beczki za 5 zł, lub butelkowy za 8 zł
    Polecam jedzenie w tym miejscu, a szczególnie doskonałe naleśniki i pierogi.
    Niestety obsługa niezbyt profesjonalna. Widok klienta siedzącego przy pustym kuflu przez kilka minut nie robi na kelnerach żadnego wrażenia i trzeba podejść do baru żeby doprosić się o kolejne piwo.
    Lokal czynny jest codziennie od 11.00 do 22.00.
    Z dworca kolejowego idzie się ok. 15 min (1 km)
  • Marecki1410
    Kapral Kuflowy Chlupacz
    • 2009.01
    • 97

No to już bardziej 2 km od dworca..... Piwo stosunkowo drogie jak na tą lokalizację i standard lokalu. W dodatku beczkowe czasami po prostu wali starością od nie płukanych przewodów nalewaka.
    A widząc jakiś czas temu egzemę na rękach kucharko-kelnerki, nie widzi mi się jedzenie w tym lokalu.
    Więc ja, nie zniechęcam, chwała im za to, że to raciborskie leją ale ja z tym lokalem żadnych pozytywnych wspomnień nie mam.
    Tym bardziej, że miałem okazję pić Raciborskie także w Poza Czasem na Ogrodowej gdzie było dużo lepiej.
    Beczkowe kosztuje tam 5zł. A jeśli dla kogoś wyznacznikiem jest odległość do dworca PKP, to właśnie z z Poza Czasem jest dokładnie 1km idąc przez ul Staszica.

Comment

• Pendragon
      Generał Wszelkich Fermentacji
      🥛🥛🥛
      • 2006.03
      • 13952

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Marecki1410 Wyświetlenie odpowiedzi
      Tym bardziej, że miałem okazję pić Raciborskie także w Poza Czasem na Ogrodowej gdzie było dużo lepiej.
      Beczkowe kosztuje tam 5zł. A jeśli dla kogoś wyznacznikiem jest odległość do dworca PKP, to właśnie z z Poza Czasem jest dokładnie 1km idąc przez ul Staszica.
      No to czemu ten lokal nie jest jeszcze opisany? Jak i inne w tym mieście, jeśli są takie z miejscowym piwem

moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot

Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie

Comment

Przetwarzanie...
      X