Bielsko-Biała, Wzgórze 16 (Zamek Książąt Sułkowskich), Piwnica Zamkowa

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • crocco
    Kapitan Lagerowej Marynarki
    • 2010.12
    • 590

No cóż,typowa wędzonka to nie była tylko z dodatkiem wędzonki.Następne tego typu będzie z większą ilością wędzonego.Jednak wg. mnie trochę delikatnej wędzonki tam jest.
    W Tychach postaram się być choć mogę też być w pracy a wtedy z imprezy nici.Zapewne jak będę coś będę miał .

Comment

• PiwnicaZamkowa
      D(r)u(c)h nieuchwytny
      • 2011.05
      • 805

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika crocco Wyświetlenie odpowiedzi
      No cóż,typowa wędzonka to nie była tylko z dodatkiem wędzonki.Następne tego typu będzie z większą ilością wędzonego.Jednak wg. mnie trochę delikatnej wędzonki tam jest.
      W Tychach postaram się być choć mogę też być w pracy a wtedy z imprezy nici.Zapewne jak będę coś będę miał .
      To co?Montujemy ósmy nalewak na Twoje piwo?

Comment

• crocco
        • 2010.12
        • 590

Nie ma sprawy jutro warzę .
        Starego zostało 8 butelek

Comment

• PiwnicaZamkowa
          D(r)u(c)h nieuchwytny
          • 2011.05
          • 805

Jadę po Pintę

Comment

• PiwnicaZamkowa
            D(r)u(c)h nieuchwytny
            • 2011.05
            • 805

Niepostrzeżenie dziś mija rok jak Piwnica Zamkowa zaistniała na browar.biz.To dzięki Promilo03,który nas "zauważył" a potem zachęcił do stałej bytności.Dziękujemy ARTowi i wszystkim browarbizowcom.To dzięki Wam Kochani Piwnica Zamkowa przeszła wielką ewolucję.Wasze uwagi,narzekania ale i pochwały walnie przyczyniły się do naszego małego sukcesu. Wasze zdrowie
            Dorota i Krzysztof

Comment

• crocco
              • 2010.12
              • 590

!00lat zawsze z dobrym piwem!

Comment

• pawelm
                Szeregowy Piwny Łykacz
                • 2012.05
                • 27

Niepostrzeżenie dziś mija rok jak Piwnica Zamkowa zaistniała na browar.biz.(...) Wasze zdrowie
                Dorota i Krzysztof
                gratulacje! to trzeba jakimś szczególnym piwkiem uczcić! .... cały czas czekam na podpięcie obiecanego Paulanera ...

Comment

• PiwnicaZamkowa
                  D(r)u(c)h nieuchwytny
                  • 2011.05
                  • 805

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika pawelm Wyświetlenie odpowiedzi
                  gratulacje! to trzeba jakimś szczególnym piwkiem uczcić! .... cały czas czekam na podpięcie obiecanego Paulanera ...
                  i wszystko co piszesz to racja
                  I Paulaner Salvator czeka.I Miłosław Marcowe,Pinta Atak Chmielu,Maisel's Weisse i Ognie Szczęścia,Ciechan Wyborny.
                  Mamy siedem nalewaków i jak widać o dwa za mało.Coś musimy jeszcze pokombinować z miejscem na nowy nalewak
                  Jutro napiszę co na kijach w weekend.

Comment

• Promil03
                    D(r)u(c)h nieuchwytny
                    • 2007.10
                    • 2833

To już rok minął? Serdeczne gratulacje i życzenia dalszego rozwoju!
                    PS. Szkoda tylko, że mam okazję tak rzadko bywać

Comment

• PiwnicaZamkowa
                      D(r)u(c)h nieuchwytny
                      • 2011.05
                      • 805

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Promil03 Wyświetlenie odpowiedzi
                      To już rok minął? Serdeczne gratulacje i życzenia dalszego rozwoju!
                      PS. Szkoda tylko, że mam okazję tak rzadko bywać
                      Twoja wina ,Twoja wina.Twoja bardzo wielka wina

Comment

• malczik
                        D(r)u(c)h nieuchwytny
                        • 2007.11
                        • 2

Kilka dni temu miałem okazje być po raz pierwszy w Piwnicy Zamkowej i pozwolę sobie na opis wrażeń.
                        Piwnica to wyjątkowo urokliwe miejsce, które trzeba odwiedzić i- co istotniejsze- wpisać na trwałe w grafik weekendowych wędrówek śladami trunków w BB, by raczyć się znakomitymi piwami.
                        Zaskoczeniem była wielkość lokalu, ale jak sądzę pewnych ograniczeń nie sposób ominąć więc musi zostać jak jest. A że jest dobrze, to tym większa radość z pobytu. Czyli lokal nie za duży ale z ciekawą aranżacją wnętrza.
                        Był ciepły sobotni wieczór, można było więc siąść w ogródku pod idealnie dobranymi kolorystycznie do otoczenia parasolami, sugerującymi, iż tutaj byle piwa się nie pija. Premiera piwa Marcowe Wędzone i tak rozpocząłem degustację. Nie będe rozpisywał sie o zaletach, bo ogólnie wiadomym jest że to smak wyjątkowy. Dość powiedzieć, iż następne było Viva la Wita, później kolejne równie ciekawe . Rewelacja. Miałem okazję zakosztowania specjałów- utopce i zawijańce, tyle intrygujace z nazwy, co smaczne, idealnie komponujące się z piwami. Polcam, bo szczególnie zawijańce smakują wybornie.
                        Obsługa bardzo profesjonalna, rzeczowe doradztwo pozwala na wybór oczekiwanych smaków.
                        Miałem również przyjemność poznania Pana Krzysztofa- osoby skrajnie pozytywnie dbającej o komfort i zadowolenie klienta. I za to wielkie podziękowanie. Dziękuję również za podarek do piwa- o ciekawym smaku ser własnej roboty.
                        Tyle pochwał, a na koniec mały zgrzyt. Otóż w sobotni wieczór w ogródku siedziała spora grupa męska /około 10-15 osób/, która najwyraźniej nie przyswoiła sobie elementarnych zasad kultury. Jedyny wolny stolik sąsiadował z ową grupą, usiedliśmy więc ze znajomą i od razu pożałowaliśmy decyzji. Słownictwo tych panów było gorzej niż rynsztokowe, przekrzykiwania, głośne śmiechy, prymitywne nawoływania, wypuszczanie dymu papierosowego w stronę sąsiednich stolików... Mieliśmy już rezygnować z imprezy ale zwolnił się stolik oddalony od owej grupy i w momencie zajęliśmy miejsca. Za naszym przykładem poszło jeszcze kilka osób. Około godziny 22 grupa ucichła- część osób zakończyła imprezę, a pozostała część zasypiała siedząc. Wtedy zrobiło się tak, jak być powinno w fajnej i klimatycznej knajpce.
                        I obym trafiał w Piwnicy Zamkowej wyłącznie na spokojne wieczory, czego i Szanownym Forumowiczom życzę.

Andrzej

PS gratuluję roczku na forum życząc kolejnych

Comment

• PiwnicaZamkowa
                          D(r)u(c)h nieuchwytny
                          • 2011.05
                          • 805

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika malczik Wyświetlenie odpowiedzi
                          Miałem również przyjemność poznania Pana Krzysztofa- osoby skrajnie pozytywnie dbającej o komfort i zadowolenie klienta.
                          Chyba z tym dbaniem to nie wyszło tak do końca Przepraszam za zaistniałą sytuację.Poprawię się.
                          Krzysztof

Comment

• PiwnicaZamkowa
                            D(r)u(c)h nieuchwytny
                            • 2011.05
                            • 805

W weekend na kranach:

1.Dymy Marcowe/Atak Chmielu
                            2.Raciborskie klasyczne
                            3.Ciechan Pszeniczne/Maisel's Weisse
                            4.Fortuna Miodowe PROMOCJA/Paulaner Salvator
                            5.Fortuna Czarne
                            6.Fortuna Wiśniowe/Lubuskie Jagodowe
                            7.Miłosław Pilsner/Lubuskie Jasne

Jest opcja,że uruchomimy dwa dodatkowe nalewaki i wtedy wcześniej podłączymy Paulanera i Miłosława Marcowego.
                            W ofercie oczywiście także ponad 120 rodzajów polskich piw butelkowanych w tym trzy nowości z Pinty.

Comment

• crocco
                              • 2010.12
                              • 590

Cieszyłem się,że jutro zakosztuję lanego Salvatora znowu a tu niespodzianka! Sobota zepsuta(łagodne określenie ,oj bardzo łagodne)do roboty na trzecią zmianę (czyli na 18.00).No i nici też z koncertu.
                              może będzie dzień Dziecka i dla mnie w piwnicy(muszę sobie robotę ustawić).

Comment

• bielok
                                Porucznik Browarny Tester
                                • 2007.10
                                • 338

Cześć
                                Ja robię i jutro i w niedzielę (na szczęście 1 zmiana) więc mam nadzieję że w niedzielę wieczorem odwiedzę Piwnicę choć na dwie szklaneczki.
                                anioły śmierdzą potem
                                żrą kiełbasę
                                mają w dupie żywych

Comment

Przetwarzanie...
                                X